Ας δούμε κι ορισμένα adventures που ήδη υπάρχουν διαθέσιμα στο App Store και μάλλον αξίζουν την προσοχή σας:
Beneath a Steel Sky: Remastered, το γνωστό adventure μεταφέρθηκε στις συσκευές της Apple και μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με all-time-classic-adventures.
The Secrets of Monkey Island: Special Edition, αν δεν το παίξατε στο PC, "οφείλετε" να το παίξετε στο κινητό σας.
Myst, το adventure με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (νομίζω), δε θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει από το App Store.
Return to Mysterious Island, πρόκειται για μια straightforward μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού της Kheops.
Return to Mysterious Island 2, το σχετικά πρόσφατο παιχνίδι της Kheops τρέχει παράλληλα και στο PC και στο iPhone σας, ενώ μπορείτε να μεταφέρετε και την πρόοδο της δράσης σας από τη μία συσκευή στην άλλη.
CSI: Miami, η γνωστή σειρά adventures απλώνει τα δίχτυα της και στο App Store.
1112, πρόκειται για σειρά adventure σε επεισόδια η οποία αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής μιας και σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτήν.
Fallen, πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία επίσης αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής.
Nick Chase: A Detective Story, πρόκειται για ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.
The Stone of Destiny, άλλο ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.
Mystique, πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία καταφέρνει να τρομάξει παρότι εξελίσσεται με τόσο περιορισμένα οπτικά ερεθίσματα όσο η οθόνη ενός iPhone.
Dream Chronicles, δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό... έχω κολλήσει στην πρώτη οθόνη!!
Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) μαζί τους για να σας πω οτιδήποτε.
Υπάρχουν επίσης πολλά, εθιστικότατα puzzle ή/και hidden-object games, μερικά εκ των οποίων μάλιστα διαθέτουν εξαιρετικές ιστορίες και σχέδιο. Νομίζω πως κι από αυτά, αρκετά αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας!!