Adventure Advocate Forums

Ημερομηνία 09 Σεπ 2010, 07:05

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

» Επιστροφή στο Adventure Advocate

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 15 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Adventures για iPhone & iPod
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2010, 02:24 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 28 Σεπ 2004, 17:18
Δημοσ.: 2091
Τοποθεσια: Αθήνα
Δεν ξέρω πόσοι έχετε iPhone ή iPod Touch, αλλά μιας και πρόκειται για μια ταχύτατα εξελισσόμενη αγορά στο χώρο των παιχνιδιών την οποία τιμούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης adventure και puzzle-adventure παιχνιδιών, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε κι εμείς σχετική ενότητα.

Και θα ξεκινήσουμε με ένα φρέσκο νέο: ανακοινώθηκε πως σε περίπου ένα μήνα το Broken Sword: Shadows of the Templars - The Director's Cut (έχει ήδη κυκλοφορήσει για ΝDS και Wii) θα βρεθεί και στο App Store από όπου θα μπορούμε να το αγοράσουμε για να το απολαύσουμε έπειτα στο iPhone ή το iPod Touch.

Για να δείτε εικόνες, αλλά και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Revolution Software.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Adventures για iPhone & iPod
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2010, 03:12 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Ας δούμε κι ορισμένα adventures που ήδη υπάρχουν διαθέσιμα στο App Store και μάλλον αξίζουν την προσοχή σας:

Beneath a Steel Sky: Remastered, το γνωστό adventure μεταφέρθηκε στις συσκευές της Apple και μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με all-time-classic-adventures.

The Secrets of Monkey Island: Special Edition, αν δεν το παίξατε στο PC, "οφείλετε" να το παίξετε στο κινητό σας.

Myst, το adventure με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (νομίζω), δε θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει από το App Store.

Return to Mysterious Island, πρόκειται για μια straightforward μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού της Kheops.

Return to Mysterious Island 2, το σχετικά πρόσφατο παιχνίδι της Kheops τρέχει παράλληλα και στο PC και στο iPhone σας, ενώ μπορείτε να μεταφέρετε και την πρόοδο της δράσης σας από τη μία συσκευή στην άλλη.

CSI: Miami, η γνωστή σειρά adventures απλώνει τα δίχτυα της και στο App Store.

1112, πρόκειται για σειρά adventure σε επεισόδια η οποία αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής μιας και σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτήν.

Fallen, πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία επίσης αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής.

Nick Chase: A Detective Story, πρόκειται για ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.

The Stone of Destiny, άλλο ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.

Mystique, πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία καταφέρνει να τρομάξει παρότι εξελίσσεται με τόσο περιορισμένα οπτικά ερεθίσματα όσο η οθόνη ενός iPhone.

Dream Chronicles, δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό... έχω κολλήσει στην πρώτη οθόνη!! :lol: :lol:

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) μαζί τους για να σας πω οτιδήποτε.
Υπάρχουν επίσης πολλά, εθιστικότατα puzzle ή/και hidden-object games, μερικά εκ των οποίων μάλιστα διαθέτουν εξαιρετικές ιστορίες και σχέδιο. Νομίζω πως κι από αυτά, αρκετά αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας!! ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2010, 13:18 
Χωρίς σύνδεση
Ambitious Adventurer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 08 Ιαν 2006, 23:37
Δημοσ.: 51
Τοποθεσια: Σαντορίνη/Αθήνα
Απ' όλα αυτά μόνο το 1112 είχα περάσει στο iphone μου αλλά το παράτησα γρήγορα, όχι γιατί δεν ήταν καλό ή το ότι δεν είχε κάποιο ενδιαφέρων αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να παίξω adventure σε μια τέτοια κονσόλα. Σε όλα αυτά που προ ανέφερες έχω ακούσιε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλεία με απίστευτα γραφικά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2010, 19:51 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Ορισμένα έχουν πραγματικά εξαιρετικά γραφικά, ενώ κάποια άλλα έχουν δουλευτεί τόσο ώστε να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής. Το 1112 ήταν το πρώτο adventure που έπαιξα στο συγκεκριμένο τηλέφωνο κι ομολογώ πως είχα ενθουσιαστεί, παρότι κι εμένα με ενοχλούσε αρχικά το μέγεθος της οθόνης. Πλέον το μόνο που με ενοχλεί είναι να κολλάω σε παιχνίδια που υποτίθεται πως απευθύνονται κυρίως σε casual adventure gamers. Ντροπή μεγάλη... :lol: :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2010, 22:00 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Εντός του ερχόμενου μήνα αναμένεται και το BS για το iPhone!! :)
Μπορείτε να δείτε το σχετικό video εδώ: Broken Sword: The Director's Cut for iPhone & iPod

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2010, 05:43 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 08 Νοέμ 2009, 05:41
Δημοσ.: 40
Νομίζω είπανε θα βγει και για PC

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2010, 17:12 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Κυκλοφόρησε το Broken Sword: The Director's Cut for iPhone & iPod και μάλιστα μόνο 3,99€!! Ευτυχείς κάτοχοι iPhone-iPod, enjoy yourselves!! :) :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2010, 22:45 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker

Εγγραφη: 04 Φεβ 2010, 03:38
Δημοσ.: 32
Τώρα πήρα iphone αλλά το Broken sword το πήρα για DS πριν μήνες. Τώρα έμεινα με το δίλημμα αν είναι καλύτερα με stylus σε πιο μικρή οθόνη ή με το χέρι σε πιο μεγάλη. :?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2010, 00:54 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Βασικά, νομίζω πως αν δεν έκαναν προσαρμογές στο gameplay για να αξιοποιήσουν το stylus (και γενικότερα το NDS), καλύτερα στο κινητό όπου αφενός βλέπεις καλύτερα κι αφετέρου είναι πιο οικονομικό. Αλήθεια, πώς σου φάνηκε στο DS; Ήταν καλή μεταφορά;

ΥΓ: Επί τη ευκαιρία, να σε καλωσορίσω κι εγώ στην παρέα μας. :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2010, 11:57 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker

Το κακό με την έκδοση του DS ήταν ότι δεν είχε ομιλία και ψιλοβαριόμουν (κάτι σαν το The ward για όσους το έχουν παίξει). Στο iphone τώρα διάβασα ότι έχει full speech και είδα ότι είναι 350mb άρα θα είναι καλύτερο. :mrgreen:

ΥΓ:Ευχαριστώ. (Δε θυμόμουν με τι όνομα γράφτηκα πριν χρόνια :shock:).

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2010, 20:54 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Pournelaos έγραψε:
[...]Στο iphone τώρα διάβασα ότι έχει full speech και είδα ότι είναι 350mb άρα θα είναι καλύτερο.[...]

Το αν είναι καλύτερο λόγω speech είναι λίιιγο σχετικό στην προκειμένη. Υπάρχουν στιγμές που η και-καλά-γαλλοπροσφορά τής Niko με κουράζει. "Μου τη δίνει η προφορά της" που λέει κι ο αγαπητός στρουμφ!! ;) Κατά τα άλλα είναι υπέροχο, πάντως.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2010, 22:58 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker

Secret of the lost cavern μέχρι τώρα 4 episodes. To Episode 1 δωρεάν.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2010, 18:06 
Χωρίς σύνδεση
Trying to rise again...
Άβαταρ μέλους

Άτσα!! Πώς μου διέφυγαν αυτά;!
Αα, ειδικά αν είναι διαφορετικά από το οriginal, θα τα τιμήσω άμεσα. :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2010, 19:22 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker

Εγγραφη: 17 Μαρ 2010, 13:40
Δημοσ.: 8
Φοβερό post! Κοίτα σύμπτωση πριν 2 μέρες τυχαία έψαχνα στο app store για να περάσει η ώρα και έπεσε πάνω στο Simon The Sorcerer έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Το αγόρασα καθώς και μία συλλογή "Frotz" νομίζω την λένε που μαζί με κάποια άλλα έχει και το Ζork 1 :shock: Πήρα το ipod touch βασικά δώρο στην κοπέλα μου πριν λίγο καιρό (ε ρε τι κάνουν οι έρωτες) για μουσική κυρίως αλλά επειδή δεν ξέρει από Η/Υ και τεχνολογίες γενικότερα μου το έδωσε να το σετάρω. "Εργαλείο" είναι και τώρα μας βλέπω να τσακωνόμαστε ποιός θα το έχει... Zork 1 και παραλία με βλέπω. Βέβαια να πω την αλήθεια μετά από λίγο στραβώθηκα γιατί η οθόνη είναι μικρή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2010, 19:01 
Χωρίς σύνδεση
Adventure Seeker

Κυκλοφόρησε τώρα το Bar oasis για iphone, έχει drink-making mini-games (αφού bar λέμε) αλλά και ενδιαφέρον σενάριο από όσο είδα στο demo (ήταν πριν να κυκλοφορήσει το κανονικό app και είχε και 2 endings).

http://itunes.apple.com/us/app/bar-oasis/id377345861?mt=8
Δε ξέρω αν θα έχει μεγάλη διάρκεια όμως (για να είναι έτσι φτηνό μάλλον όχι).

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 15 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: