Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Heretic Hype-o-tron

Heretic Hype-o-tron 06 Οκτ 2006 03:02 #12510

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
Μια και τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω διευρύνει σημαντικά το ρεπερτόριό μου, δοκιμάζοντας πολλά παιχνίδια ασύμβατων ή καλοπροαίρετα συμβατών με το είδος των adventures κατηγοριών, αποφάσισα να ανοίξω ένα thread όπου θα μπορώ να μοιράζομαι την προσμονή ή τον ενθουσιασμό μου για επερχόμενα non-adventure παιχνίδια με τους υπόλοιπους "αιρετικούς" του forum (και το αντίστροφο, εξυπακούεται).

Οφείλω, άλλωστε, να ομολογήσω, πως παρά την στοργική και νοσταλγική αγάπη που εξακολουθώ να τρέφω προς το genre, διαπιστώνω ότι ολοένα και περισσότερα games τα οποία ανήκουν είτε στην ευρύτερη υβριδική μετεξέλιξη των adventures (arcade/action-adventures), είτε σε εντελώς ξεχωριστή κατηγορία (RPGs, Actions), γαργαλάν τον ουρανίσκο μου με πληροφορίες της επικείμενης κυκλοφορίας τους.

Ξεκινάω πάραυτα τη παράθεση μερικών εκπροσώπων των ακατονόμαστων αυτών "the others" που ιντριγκάρουν τη φαντασία μου και προκαλούν την υπομονή μου:

1. Jade Empire (PC Special Edition)

Κυρίως επειδή μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, έτυχε να καταβροχθίσω λαίμαργα (μεταξύ άλλων) τα KoToR 1 & 2, αναπτύσσοντας συνακόλουθα μια ακόρεστη όρεξη για κάτι αντίστοιχα χορταστικό από την BioWare, αυτή τη φορά συνδυασμένο με ανατολίτικο lore (yamm). Οι πληροφορίες το τοποθετούν στο Γεναριάτικο μενού (2007).

2. Assasin's Creed

Μου πυροδότησαν το ενδιαφέρον τα videos και το γεγονός ότι κατασκευάζεται από τους δημιουργούς της σύγχρονης Prince of Persia τριλογίας. Πολλά υποσχόμενο και το σεναριακό background του παιχνιδιού αλλά η κυκλοφορία του (ιδίως της έκδοσης για PC) αργεί ακόμα, κατά πως φαίνεται.

3. The Witcher

Τσαμπουκαλίκια με Schattenjager αιτιολόγηση μέσω της BioWare engine που χρησιμοποιήθηκε στο KoToR και το Jade Empire (αν κατάλαβα καλά). Bring it on, says I.


Από κει και πέρα, χωρίς ακόμα κάτι το χειροπιαστό, αναμένω ενδείξεις του νέου game που ετοιμάζει ο Tim Schaffer και το διά ταύτα για το Neverwinter Nights 2 (παρότι το πρώτο μου φάνηκε βαρετό και το παράτησα), το οποίο κυκλοφορεί όπου να'ναι. Παρόμοιου ύφους με τα KoToR και εξαιρετικά εντυπωσιακό τεχνικά, μοιάζει και το Mass Effect, επίσης της BioWare αλλά αφενός κανείς δε μας εξασφαλίζει την κυκλοφορία του σε PC, αφετέρου ακόμα κι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα απαιτεί, κατά τα φαινόμενα, next-gen μηχάνημα (κοινώς μηχάνημα επόμενης γενιάς - των παιδιών μας) για να αποδοθεί απρόσκοπτα. =/
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.

Heretic Hype-o-tron 06 Οκτ 2006 22:32 #12536

 • Zagorin
 • Zagorin's Avatar
 • OFFLINE
 • Pirate Wannabe
 • Posts: 258
Το Witcher χρησιμοποιεί την μηχανή του ΝWN αλλά είναι αρκετά αλλαγμένη από αυτούς. Επίσης μην ξεχνάς το Gothic 3.

Tέλος η δική μου άποψη του ΝWN2 είναι εντυπωσιακό αλλά πιο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τα modules που θα βγάλουν οι χρήστες καθώς μερικά modules του NWN είναι απίθανα.
The administrator has disabled public write access.

07 Οκτ 2006 04:58 #12539

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
Του NWN, eh; Δε μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά αν κρίνω από τα screenshots του Witcher, την έχουν κάνει αγνώριστη (εφόσον πρόκειται πράγματι για την Aurora Engine), πράγμα λογικό εφόσον το NWN ευνοούσε τη δημιουργία ομάδας ενώ αυτό μάλλον έχει one-man-army προσανατολισμό.


Επειδή τα προηγούμενα Gothic δεν τα έχω παίξει, επόμενο ήταν να το παραλείψω από τη λίστα αλλά, γενικά, ο σκοπός του thread είναι να μάθω/-ουμε ποια παιχνίδια αναμένει με ενδιαφέρον ο καθένας ξεχωριστά, όχι συνολικά ποιες αξιόλογες non-adventure κυκλοφορίες έπονται.

Fire away. 8)
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.