Top 10 Non-Adventure Games

  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
More
15 Απρ 2014 11:44 #43198 by Stefan_holdyourlight
Top 10 Non-Adventure Games was created by Stefan_holdyourlight
Είμαι σίγουρος ότι έχει ξαναγίνει κάποια φορά στο παρελθόν, αλλά γιατί να μην το ξανακάνουμε! Πιστεύω θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να ακούσουμε από όλους μας ιδέες από αγαπημένα games που δεν εντάσσονται στην κατηγορία των adventures (και ναι, RPGs και Action Adventures μπαίνουν σε αυτή τη λίστα). Ας κάνω λοιπόν την αρχή ξεκινώντας την λίστα από το Νο. 10, έτσι για να έχει λίγο suspens η λίστα ρε παιδί μου :)

On a side note, είναι προφανές ότι η λίστα διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό βάσει νοσταλγικών και καθαρά υποκειμενικών κριτηρίων αλλά πώς θα μπορούσα να βγάλω τον νοσταλγικό παράγοντα έξω από την εξίσωση anyway; Τι είμαι, κανένα ρομπότ; :wink: Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Νο. 10 Quake 2 (Action, 1997, id Software)
Το Quake 2 έκανε ουσιαστικά βήματα μπροστά από τον προκάτοχό του, όχι μόνο σε επίπεδο γραφικών αλλά τόσο σε gameplay όσο και σε επίπεδο (υποτυπώδες) σεναρίου. Αυτό που κάνει το Quake 2 να ξεχωρίζει σημαντικά από άλλα shooters της εποχής, είναι μάλλον το μπερδεμένο level design που σε κάνει να πας ψάχνοντας για κλειδιά, πόρτες κλπ αλλά τελικά ίσως είναι και το χαρακτηριστικό που κάνει το Q2 διαφορετικό. Το πρώτο Quake μπορεί να είναι classic, το 2 όμως είναι από κάθε άποψη καλύτερο.



Νο. 9 Tomb Raider 2 (Action Adventure, 1997, Core Design )
Παρότι η Lara Croft είναι superstar εδώ και χρόνια, ας μην ξεχνάμε πως κάποτε είχε πολύ σοβαρό λόγο για να είναι superstar. Και αυτός ο λόγος είναι ότι τα 4 πρώτα Tomb Raider ήταν κατά την γνώμη μου, πολύ καλά και πρωτότυπα παιχνίδια που κατά κάποιο τρόπο σε μάγευαν τόσο με τις τοποθεσίες των παιχνιδιών όσο και με τον συνδυασμό mini puzzles και gunfight που εμπεριείχαν. Το Tomb Raider 2 πήρε την συνταγή που έκανε το Νο1 πετυχημένο και την εμπλούτισε με πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, πιο πλούσιες κινήσεις της Lara και προπάντων περισσότερο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες σε σχέση με τις ατελείωτες σπηλιές του πρώτου, κερδίζοντας έτσι μια αξιόλογη θέση σε αυτή τη λίστα.



Νο. 8 Doom 2 (Action, 1994, id Software)
Πραγματικά δεν έχω να κάνω κάποιο αξιόλογο σχόλιο για αυτή την επιλογή μου. Όταν το μόνο πράγμα που θέλω να σκέφτομαι είναι "ποιο όπλο να επιλέξω για να σκοτώσω το τάδε τερατάκι", τότε βάζω Doom και ξεχνάω τα πάντα! Και μεταξύ μας, καμιά φορά ακόμα και σήμερα ψάχνω ένα 1st person shooter που να είναι τόσο straightforward όσο το Doom, ούτε ιστορία, ούτε κόκκινα κίτρινα πράσινα κλειδιά, ούτε γρίφοι... Τίποτα. Point and shoot. Τέρμα! (Προτάσεις, δεχτές).



Νο. 7 Tomb Raider 4 (Action Adventure, 1999, Core Design)
To TR4 πήρε την παραδοσιακή φόρμουλα των προηγουμένων και την τελειοποίησε, πετυχαίνοντας το μέγιστο gameplay time, τους καλύτερους γρίφους, την πληρέστερη ιστορία και το καλύτερο level design. Κατά την άποψη μου αποτελεί τον καλύτερο τίτλο όλης της σειράς και μάλλον ο τελευταίος που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα (έχοντας δηλαδή σαν βασικότερο χαρακτηριστικό, την εξερεύνηση τοποθεσιών και όχι την αγαπημένη μας Lara).



Νο. 6 Starcraft (Strategy 1998, Blizzard )
Ελάχιστα παιχνίδια στρατηγικής έχω παίξει και ακόμα λιγότερα από αυτά μου άρεσαν. Κάποια στιγμή λοιπόν ασχολήθηκα και με το Starcraft αφότου είχα πραγματικά ευχαριστηθεί άλλους κλασικούς τίτλους όπως το Red Alert, το Warcraft 2 και άλλους λιγότερο κλασικούς όπως το Dune 2000 (remake αυτού που θεωρείται το πρώτο Real Time Strategy ever, του Dune 2 του 1992)! Όταν λοιπόν ασχολήθηκα με το Starcraft η αλήθεια είναι ότι όλα τα υπόλοιπα μου φάνηκαν... παιχνιδάκια! Στα μεγάλο του μείον, το γεγονός ότι σήμερα τα γραφικά του δεν βλέπονται.. To gameplay όμως του single player campaign παραμένει αξεπέραστο.



Νο. 5 Neverwinter Nights ( RPG, 2002, Bioware)
Έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα για τα RPGs: Βαριέμαι θανάσιμα όλα τα RPGs, μέχρι κάποιο να μου αποδείξει το αντίθετο μετά από μία ώρα gameplay. Ένας θεός ξέρει πόσες φορές έκανα install /uninstall το κατά γενική ομολογία κορυφαίο RPG, Baldur's Gate 2. Δεν με κέρδισε ποτέ. Το Neverwinter Nights; Με κέρδισε σχεδόν αμέσως. Ίσως να ήταν τα καταπληκτικά γραφικά του, οι διάλογοί του, το ενδιαφέρον σενάριο, οι κανόνες Dungeon and Dragons.. Ο ψυχαναγκασμός του να θέλεις να ανακαλύψεις τι βρίσκεται πίσω από ΚΑΘΕ πόρτα; Μάλλον ήταν ένα μείγμα από όλα τα παραπάνω που με έκαναν να αγαπήσω ιδιαίτερα το Neverwinter Nights σε τέτοιο βαθμό που ξεκίνησα να ξεφυλλίζω online βιβλια των Dungeon and Dragons rules (και να τα παρατήσω λίγο αργότερα όταν άρχισα να βλέπω έναν μελλοντικό εαυτό μου σαν... τον Sheldon Cooper! ) Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω και στην καταπληκτική μουσική του Jeremy Soule... και μόλις την έκανα.



Νο. 4 Dungeon Siege 2 (Action RPG, 2005, Gas Powered Games)
Ορίστε, ορίστε. Μόλις είπα μια κακή κουβέντα για τα RPGs και εμφανίστηκε κι άλλο στην λίστα μου. Αν και το Dungeon Siege 2 πέφτει στην κατηγορία των action RPGs, πιστέψτε με περιλαμβάνει μία σειρά από θαυμάσια χαρακτηριστικά που θα έκανε όχι μόνο τα RPG αλλά και πολλά adventure games να... κοκκινίσουν. Ας ξεκινήσω από τα βασικά: Το DS 2 ουδεμία σχέση έχει με το DS1 εκτός του ανελέητου hack and slash. Από εκεί και πέρα, το DS2 εμπεριέχει μία πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα πλοκή, θαυμάσιες τοποθεσίες, έναν μεγάλο αριθμό από ενδιαφέροντα quests, πολύ πλούσιο backstory, πολλά κρυμμένα αντικείμενα, τοποθεσίες, κρυφές πόρτες κλπ κλπ και για ακόμη μια φορά, την φανταστική μουσική του Jeremy Soule.

Αλλά αν θυμάμαι κάτι πιο έντονα από τότε που πρωτοέπαιξα το Dungeon Siege 2, αυτό είναι ο ΕΘΙΣΜΟΣ. Πραγματικά, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου αν δεν ολοκλήρωνα και το τελευταίο quest, όσο για το gameplay του; Υπολογίστε έναν μήνα τουλάχιστον με καθημερινό gameplay και είστε μέσα. Ακολουθήθηκε από ένα μέτριο expansion και μετά από πολλά χρόνια από ένα sequel του οποίου ούτε το demo δεν άξιζε να τελειώσω. Το DS2 αποτελεί έναν RPG τιτλο που παρόμοιό του δεν έχει, που να συνδυάζει με τόσο αποτελεσματικό balance τα action με τα RPG στοιχεία του τόσο ώστε να μην κλίνει προς καμία πλευρά περισσότερο από την άλλη και να μην καταντάει ποτέ, μα ποτέ βαρετό. Respect.



Νο. 3 Duke Nukem Forever (ok, ok το 3d ) Action, 1996, 3d Realms
Τα λόγια είναι περιττά και για αυτόν τον all time classic τίτλο. Το Duke Nukem πήρε το βασικότερο στοιχείο που έκανε πετυχημένο το Doom, το first person shooter και το εμπλούτισε με μπόλικη δόση χιούμορ, culture references, εξαιρετικό level design, σουρεαλιστικά όπλα, γελοία τέρατα και με πολύ δυνατό το στοιχείο του replability value και έτσι λοιπόν άφησε ιστορία και κέρδισε μία πολύ υψηλή θέση στην παρούσα λίστα. Come get some.



Νο. 2 Starcraft 2 (Strategy, 2010, Blizzard)
Έχοντας παίξει το πρώτο Starcraft, έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν πρωτοείδα τα πρώτα gameplay videos που κυκλοφόρησαν στην επίσημη παρουσίαση του SC2. Η Blizzard έχοντας ως βασικό της moto για την ημερομηνία κυκλοφορίας του εκάστοτε πολυαναμενόμενου νέου παιχνιδιού της το "When it 's done", αφιερώνει όσο χρόνο απαιτείται για να κάνει κάθε νέο της παιχνίδι να αξίζει πραγματικά την αναμονή. Και, αν και προσωπικά δεν με συγκινούν πολύ οι υπόλοιπες σειρές της εταιρείας (Warcraft, World Of Warcraft, Diablo), διάολε... το SC2 αποτελεί το ΑΠΟΛΥΤΟ sequel. Το μεγαλύτερο αρνητικό του αποτελεί σίγουρα το single player campaign του, το οποίο γίνεται ενδιαφέρον μόνο στο very hard επίπεδο ενώ η ιστορία του προσωπικά δεν με συγκίνησε ποτέ.

Who cares όμως; Θα ασχοληθείς με το single player 20-30 ώρες, ενώ θα έχεις το multiplayer να σε κρατάει συντροφιά για ... την υπόλοιπη ζωή σου! Θα μου πεις, καλό είναι αυτό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, το SC2 μου έχει στερήσει άπειρο gaming time που θα μπορούσα να διαθέσω στα αγαπημένα μου adventures τα τελευταία χρόνια, μπορεί όμως και να άξιζε τον κόπο διότι το SC2 είναι ένας τίτλος που βγαίνει μια φορά την δεκαετία και βάλε. Είναι απόλυτα εθιστικό, ναι αλλά το θετικό είναι ότι μπορείς να του διαθέσεις όσον χρόνο έχεις ελεύθερο αφού κάθε match διαρκεί από 10 έως 45 λεπτά κατά μέσο όρο και προσωπικά το παρομοιάζω σαν να παίζω μία παρτίδα σκάκι από μία άποψη: στήνεις την βάση σου, τσεκάρεις συνεχώς τον αντίπαλο, στήνεις τον στρατό σου στις κατάλληλες θέσεις, οργανώνεις στρατηγική επίθεσης και... επιτίθεσαι. Easier said than done. Περιττό να πω ότι οι Κορεάτες το έχουν κάνει κανονικό επάγγελμα ενώ πολλοί Αμερικάνοι gamers μεταναστεύουν στην Κορέα για να γίνουν επαγγελματίες (!!) gamers. Πως λέμε "παν μέτρον άριστον"; Καμία σχέση.



No. 1 Descent 2 (Action, 1996, Parallax Software)
Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί gamers στον πλανήτη που έχουν το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Νο. 1 της λίστας τους. Για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς δεν το έχετε ακούσει καν. Τι είναι λοιπόν το Descent; Είναι ένας action τίτλος, πρώτου προσώπου, full 360o 3d όπου χειρίζεσαι ένα διαστημόπλοιο σε ξένους πλανήτες και σκοπός σου είναι να καταστρέψεις εξωγήινες βάσεις αφού πρώτα ξεφορτωθείς τα απαίσια εξωγήινα ρομπο-διαστημόπλοια. Αν μέχρι τώρα το story σας φαίνεται ένα χαζό κλισέ, δεν έχεις άδικο.

Αλλά δεν δίνω δεκάρα για το story του Descent. Και για την ιστορία, δεν ήμουν ποτέ fan ούτε του Star Wars, ούτε των διαστημικών μαχών, ούτε των simulators, ούτε των διαστημοπλοίων κλπ κλπ! Ούτε έγινα μετέπειτα. Τι είναι τότε που έκανε το Descent 2 ξεχωριστό για μένα;

Το εξαιρετικό level design.
Η πολυμορφία των ρομποεξωγήινων διαστημοπλοίων
Τα άπειρα κρυφά μονοπάτια
To απλοίκό gameplay (3 χρωματιστά κλειδιά για 3 χρωματιστές πόρτες σε κάθε level)
Η industrial μουσική
Το γενικότερο feel ότι προσπαθείς να επιβιώσεις σε έναν αφιλόξενο κόσμο
κλπ

Το Descent 2 πήρε πολύ καλές κριτικές όταν πρωτοκυκλοφόρησε αλλά για κάποιο λόγο ξεχάστηκε στον χρόνο. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν έχει καλό replayability value, κάθε άλλο. Απ όσο γνωρίζω όμως, εκτός ενός αδιάφορου Descent Clone που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια μετά (το Forsaken), το genre του First Person Space Shooter έχει ξεχαστεί εντελώς και ίσως έτσι είναι καλύτερα γιατί το Descent 2 παραμενει μοναδικό. Για την ιστορία, το Descent 1 αποτελεί μία πολύ πιο απλοϊκή και λιγότερο ενδιαφέρουσα έκδοση του DC2, ενώ το DC3 που κυκλοφόρησε το 1999 από άλλον developer, έχει τις στιγμές του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το μεγαλείο του προκάτοχού του.




Ανυπομονώ για τις απόψεις σας και τις δικές σας λίστες! (Θεέ μου, βγήκε πολύ μεγαλύτερο απ'ότι υπολόγιζα...!)

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Απρ 2014 12:04 #43199 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Σε τυχαία σειρά, έφαγα πολλές ώρες στα:

Planescape: Torment
Baldur's Gate II
GTA San Andreas
Bioshock, όλα
Psychonauts (μακράν λατρεμένο)
Gothic 1/2
Half Life 2
Batman Arkham Asylum (+City)
Fallout 1/2/New Vegas
Silent Hill 2
Vampire: The Masquerade – Bloodlines

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Απρ 2014 15:05 #43200 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Πολύ πολύ δύσκολο και ενδιαφέρον topic. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω top 10 (σίγουρα κάποια θα ξεχνώ/αδικώ), αλλά θα επιχειρήσω να ρίξω μερικούς τίτλους στο τραπέζι σε τυχαία σειρά.

Thief όλα
Oblivion
Half Life 2
Mass Effect (1 κυρίως, το 2 κάπως λιγότερο)
Halο
Warcraft 3: Reign of Chaos (ίσως το μόνο strategy που κατάφερα να ψιλοαγαπήσω. Ever).
Gothic 3 (μετά το Community Patch)
Star Wars: Knights of the Old Republic (ή "το Mass Effect όπως θα έπρεπε να είναι").
Splinter Cell: Chaos Theory (και Double Agent λιγότερο).
Prince of Persia: Sands of Time

Χμ. Ενδιαφέρουσα λίστα βγήκε, αλλά μη γελιέστε. Έχω να παίξω οτιδήποτε εκτός από adventures και RPGs πάρα πολύ καιρό. Δεν ξέρω γιατί. :rolleyes:

@Elessar
Αυτό το Bioshock καημό το έχω, αλήθεια. Πίστευα (και ακόμα το ψιλοπιστεύω) ότι πρέπει να είναι ακριβώς το στυλ του παιχνιδιού που μου αρέσει. Το αγόρασα στο steam και το δοκίμασα με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν ξέρω. Έπαιξα 3-4 ώρες και απλά... δεν. Δε ξέρω. Ήταν λες και το παιχνίδι όλο ήταν ένα inside joke που δεν καταλάβαινα. Γενικά δεν μπορούσα να μπω στη λογική του και στο πνεύμα του. Καθόλου.

@stefan_holdyourlight
Ωραία λίστα, ωραίο post. Είσαι παλιός, ε; :shock: Είναι ντροπή μου που αυτοσυστήνομαι ως fan των action-adventures και δεν έχω παίξει κανένα Tomb Raider? Ίσως πρέπει να ψάξω το TR4. 8)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Απρ 2014 15:36 #43201 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Δύσκολη η ερώτηση γιατί πέραν του υποκειμενικού παράγοντα, μπαίνει μέσα ο χρόνος και η ηλικία αλλά και το story ενδιαφέρον του καθενός μας. Μια προσπάθεια να βάλω μερικά από όσα μου έρχονται δίχως δεύτερη σκέψη:

RPG - Stonekeep

Για μένα ήταν το πρώτο, και όσα χρόνια πέρασαν παραμένει από τα καλύτερα με διαφορά.



RPG - Lands Of Lore - Guardians Of Destiny

Πολύ πιο advanced από τον πρόγονο που να πω την πικρή αλήθεια όσες φορές και να το ξεκίνησα, δεν μπόρεσα να το τελειώσω γιατί δεν με κράταγε σαν εικόνα, ενώ ο απόγονος με έκανε να μην αφήσω την οθόνη για μέρες μέχρι να το τελειώσω.



[Action] Heretic

Παρότι το Doom και το BFG μου έφαγαν αρκετό χρόνο από τη ζωή μου το Heretic έφαγε ακόμη περισσότερα ξενύχτια. Από την no cheats περίοδο της ζωής μου.



[Action] Hexen

Ουσιαστικά αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του Heretic και του Heretic II.



[Strategy] Dune

Ο πατέρας όλων των strategy που επακολούθησαν.



[Stealth] Thief III - Deadly Shadows

Πολλοί εκστασιάζονται με το καινούργιο, το είδα σχεδόν στο σύνολο του σε Let's play και ήταν λες και έβλεπα αμερικανιά της οκάς από τα αναρίθμητα που βγάζουν. Ωστόσο το DS είχε μια ατμόσφαιρα που άλλο stealth ούτε καν την πλησίασε.



[Strategy] Pharaoh

Όταν μιλάμε για ενδιαφέρον city-building με μάχες.



[RPG] Morrowind

Από τα παιχνίδια που πραγματικά είχαν βάθος κόσμου και φυσιολογική διάρκεια.



[RPG] Oblivion

Ίσως ό,τι καλύτερο έβγαλε ποτέ η Bethesda αν και κάπως μικρούτσικο από πλευράς διάρκειας


Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Απρ 2014 16:17 #43202 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Ας αραδιάσω κι εγώ μερικά που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό.

Planescape: Torment (βάθος, όχι αστεία)
Baldur's Gate II
Vampire The Masquerade: Bloodlines (ανατριχίλα)
Beyond Good and Evil
Psychonauts (ιδιοφυές)
Starcraft 1 (το 2 ούτε κατά διάνοια δεν το πλησιάζει σε επίπεδο story/χαρακτήρων)
Deus Ex: Human Revolution
Witcher 2
Star Wars: Knights of the Old Republic 1 & 2 (δεν μπορώ να διαλέξω)
Portal 1 & 2

Honorable mentions: Half-Life 2, Thief 3: Deadly Shadows, Mass Effect 1 & 2, Bastion, Dead Space, Assassin's Creed 2, Dragon Age...

Wicked, μη στενοχωριέσαι καθόλου, κι εγώ στην ίδια περίπου μοίρα είμαι με τα Bioshock (με τη διαφορά ότι έπαιξα ολόκληρο το 1... και το 2... και το DLC Minerva's Den :rolleyes: ). Δεν είναι ότι με αφήνουν αδιάφορο αλλά δεν έπαθα αυτό το ντουβρουτζά που πάθανε όλοι με τον κόσμο και το story τους. Παραδόξως το 2 μου άρεσε περισσότερο από το 1, ίσως επειδή βελτιώθηκε κάπως το gameplay.

No good deed goes unpunished

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
15 Απρ 2014 17:29 #43203 by qrious
Replied by qrious on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
XCOM: Enemy Unkown (οχι το remake) και Final Fantasy VII από όσα δεν έχουν ήδη αναφερθεί.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
15 Απρ 2014 20:07 #43204 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Έχοντας φάει πολύ χρόνο σε 8bit home computers και κονσόλες μέχρι το 1997 περίπου και έχοντας τεράστιο κενό στη συνέχεια, μπορώ να πω ότι τα αγαπημένα μου παιχνίδια μη adventure, τουλάχιστον από παλιά δεν είναι στο PC.

Θα ξεχώριζα τα ακόλουθα:

1.Νorth and South (C64/Amstrad CPC)
2.Buggy Boy (C64/Amstrad CPC)
3.Batman the Movie (C64/Amstrad CPC)
4.Rick Dangerous 1-2 (C64/Amstrad CPC)
5.Ghosts'n'Goblins (C64/Amstrad CPC)
6. Super Mario Bros/Giana Sisters (C64)
7. Microprose Soccer (C64)
8. Road Runner (C64/Amstrad CPC)
και πολλά άλλα.

Επίσης NBA JAM, Tehkan world cup, Double Dragon, Street Fighter 2 στα coin ops

Panasonic 3DO:
1.Road Rush
2.Slam'n'Jam

Στο PC όσοι δεν έχουν παίξει το Kingdoms of Amalur να το κάνουν επειγόντως. Απίστευτο παιχνίδι. Aυτά μου έρχονται πρόχειρα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Απρ 2014 11:35 #43205 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Πόσο λατρεύω αυτές τις λίστες!
Τα δικά μου αγαπημένα:

1. Mass Effect (και τα 3, δεν διαχωρίζονται)
2. Heroes Of Might & Magic 3
3. Master Of Orion 2
4. Civilization 2
5. Magic: The Gathering (τo επικό παιχνίδι της Microprose)
6. Witcher
7. Deus Ex: Human Revolution
8. Command & Conquer: Red Alert
9. Might & Magic 7
10. Psychonauts

Εύφημος μνεία: Mortal Kombat Komplete!

Tex Murphy is back!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Απρ 2014 12:12 #43206 by panagios
Replied by panagios on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
football manager 2011
civ 5
civ 4 colonization
xcom enemy unknown original
angry birds (tablet)
world basketball manager 2009 edition (ελληνικο προιον)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
More
16 Απρ 2014 16:56 #43216 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

WickedMan wrote: Αυτό το Bioshock καημό το έχω, αλήθεια. Πίστευα (και ακόμα το ψιλοπιστεύω) ότι πρέπει να είναι ακριβώς το στυλ του παιχνιδιού που μου αρέσει. Το αγόρασα στο steam και το δοκίμασα με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν ξέρω. Έπαιξα 3-4 ώρες και απλά... δεν. Δε ξέρω.


Έτσι ένιωσα και εγώ, μετά από 5-6 ώρες gameplay το παράτησα.

WickedMan wrote: Είσαι παλιός, ε; :shock:

Τι εννοείς;; :oops: :twisted: :lol:

Είμαι 31 ετών και gamer από το 1989 σε 80286 PC, δεν με λες και γέρο!!!

WickedMan wrote: Είναι ντροπή μου που αυτοσυστήνομαι ως fan των action-adventures και δεν έχω παίξει κανένα Tomb Raider? Ίσως πρέπει να ψάξω το TR4. 8)


Αν σου αρέσουν τα action-adventures, ναι πρέπει.

maladroid wrote: Starcraft 1 (το 2 ούτε κατά διάνοια δεν το πλησιάζει σε επίπεδο story/χαρακτήρων)


Ναι, σε επίπεδο story/χαρακτήρων δεν το πλησιάζει. Από κάθε άλλη άποψη όμως είναι καλύτερο πιστεύω.

tsampikos wrote: 5.Ghosts'n'Goblins (C64/Amstrad CPC)


Έχω ρίξει άπειρα κέρματα σε αυτό το παιχνίδι και δεν πρέπει να προχώρησα ποτέ πάνω από 2 πίστες :twisted:


Αυτό που κρατάω μέχρι τώρα είναι ότι πρέπει να ασχοληθώ με το Psychonauts. :)

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Απρ 2014 20:09 #43219 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

Stefan_holdyourlight wrote:

maladroid wrote: Starcraft 1 (το 2 ούτε κατά διάνοια δεν το πλησιάζει σε επίπεδο story/χαρακτήρων)


Ναι, σε επίπεδο story/χαρακτήρων δεν το πλησιάζει. Από κάθε άλλη άποψη όμως είναι καλύτερο πιστεύω.


Εντάξει, το gameplay της campaign είναι διασκεδαστικό, δεν λέω. Αρκετά παρόμοιο με του original, βέβαια, ενώ μιλάμε για 10+ χρόνια μετά. Για το multi δεν έχω άποψη γιατί δεν ασχολήθηκα καθόλου (στο 1 είχαμε λιώσει το LAN με φίλους).

Το Psychonauts είναι πραγματικά one-of-a-kind, τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για όσα θα συναντήσεις παίζοντάς το. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι είναι από τα παιχνίδια που ξεκινάνε σχετικά χλιαρά και ξεδιπλώνουν το μεγαλείο τους στη συνέχεια (μετά τον κόσμο του coach και της δασκάλας). Ο μοναδικός λόγος για να μην το δει κάποιος είναι αν δεν την παλεύει κάστανο με το action/platforming που απαιτεί. Διαφορετικά, γιούρια!

No good deed goes unpunished

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Offline
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
16 Απρ 2014 23:29 #43224 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Είπα να μην μπω στον πειρασμό και σχολιάσω (με την καλή την έννοια) τα παραπάνω top-10 non-adventure games...

Με έβαλαν σε σκέψεις αρκετά. Και αφού αποφάσισα ότι αδίκησα αρκετά, δίνω την δεκάδα με τυχαία σειρά.
    Starcraft 1 & Brood Wars
    Starcraft 2 WoL & HoS
    Civilazation 5
    Prince of Persia Trilogy
    Tomb Raider 4
    Tomb Raider 2013
    Planescape Torment
    Baldur's Gate 2
    Mass Effect Trilogy
    Crysis 1

και για καθαρά συναισθηματικούς λόγους το Titus the Fox

PS. Θεωρώ τον εαυτό μου ως μερικώς all-around player καθότι αποφεύγω τα sims, mmo-rpgs και fight genres.


"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Απρ 2014 23:36 #43226 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

akarasimos wrote: PS. Θεωρώ τον εαυτό μου ως μερικώς all-around player καθότι αποφεύγω τα sims, mmo-rpgs και fight genres.


Να σου πω την αλήθεια και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου story driven gamer - αν έχει σενάριο, θ' ασχοληθώ :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Απρ 2014 23:50 #43228 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games

Elessar wrote: Να σου πω την αλήθεια και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου story driven gamer - αν έχει σενάριο, θ' ασχοληθώ :)

Εγώ, αντιθέτως, ομολογώ ότι έχω "χάσει" πολλές ώρες από τη ζωή μου παίζοντας και παιχνίδια με μηδέν σενάριο. Βλέπε Carmageddon (στα νιάτα μου), βλέπε iOS puzzle games (όπου αν δεν ξεκλειδώσω με όλα τα αστεράκια όλες τις πίστες, δεν ησυχάζω με τίποτα), αλλά και άπειρα strategy games με υποτυπώδες σενάριο και βαρύ gameplay. Άλλη απόλαυση αυτά, άλλη τα... στόρια. :mrgreen: :mrgreen:

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
More
17 Απρ 2014 00:17 #43229 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Re: Top 10 Non-Adventure Games
Καθε πραγμα στον καιρο του...

Είναι στιγμές που θέλω ιστορια, ειναι στιγμες που κανω ανελεητο skip dialog.

Κουραγιο παντως για ατελειτους διαλογους ποτε δεν ειχα, για αυτο αποφευγω τα rpgs. Κατ εξαιρεση απολαυσα το Longest Journey που παθαινεις δισκοκοιλη μεχρι να ακουσεις ολη την ιστορια των 2 worlds. Τα Elder Scrolls παντως δεν τα ακουμπαω για κανενα λογο. Χίλιες φορες νεο χαι σκορ πακμαν :)

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum