Jack Keane

  • alkapel
  • Topic Author
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
More
11 Οκτ 2008 13:52 #21376 by alkapel
Jack Keane was created by alkapel
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει να βγαίνουν καλά adventure παιχνίδια. Εν μέρει συμφωνώ και εγώ με την παραπάνω δήλωση. Ωστόσο το «Jack Keane» παρόλο που είναι ένα παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2008, μας κάνει να πιστεύουμε ότι βγαίνουν ακόμα πολύ ωραία adventures.

Το Jack Keane είναι ένα κλασικό point & click adventure με πολύ απλό χειρισμό: με αριστερό κλικ στο ποντίκι σας ο ήρωας βλέπει τα πράγματα ή πρόσωπα, ενώ με δεξί κλικ μπορείτε να πάρετε ή να χρησιμοποιήσετε πράγματα ή να μιλήσετε σε ανθρώπους. Το παιχνίδι έχει 13 κεφάλαια (chapters) και η διάρκεια του μέχρι να το τερματίσετε είναι πραγματικά τεράστια! Επίσης έχει 2 playable χαρακτήρες (κάτι που δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον): τον Jack, και την Amanda, μία όμορφη αμερικανίδα η οποία αρχικά είναι στην αντίπαλη μεριά από τον Jack Keane.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και καλοδουλεμένη. Η περιπέτεια αρχίζει όταν πιάνουν τον ήρωά μας, ο οποίος χρωστάει λεφτά, και αρχίζουν να τον απειλούν. Όταν τους ξεφύγει, και έχοντας τη φήμη του πιο γρήγορου καπετάνιου του Λονδίνου, αναγκάζεται να δεχτεί δίχως δεύτερη σκέψη τη δουλειά που του προτείνει η βασίλισσα ώστε να μπορέσει να βγάλει χρήματα. Έτσι ο Jack Keane μεταφέρει έναν μυστικό πράκτορα στο Tooth Island του Ινδικού ωκεανού, για να ελέγξει από κοντά την παγκόσμια κρίση στο τσάι! Παρʼ όλα αυτά σύντομα ο Jack θα ανακαλύψει ότι κρύβονται άλλα σχέδια πίσω από αυτήν την κρίση, θα μάθει πολλά πράγματα για το παρελθόν του, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και θα λύσει πολλά μυστήρια που θα δημιουργηθούν.

Ας πάρουμε με τη σειρά τα επιμέρους σημεία που χαρακτηρίζουν ένα παιχνίδι adventure:
Όπως προείπα για το σενάριο, είναι χιουμοριστικό (μην περιμένετε να… πεθάνετε στα γέλια, πάντως είναι πολύ ευχάριστο), είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, και σίγουρα θα σας κρατήσει σε αγωνία κυρίως όσο προχωράει η ιστορία!
Για ότι αφορά τα γραφικά, είναι τρισδιάστατα και πάρα πολύ όμορφα (παρότι συνήθως δε μου αρέσουν τα 3d γραφικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, στο Jack Keane δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα).
Οι φωνές των χαρακτήρων είναι καλές αν και πιστεύω ότι υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης.
Οι γρίφοι είναι πάρα πολλοί, είναι αρκετά έξυπνοι και λογικοί, και χρησιμοποιούνται κυρίως τα αντικείμενα από το inventory. Εάν όμως κάποια στιγμή κολλήσετε και δεν ξέρετε τι να κάνετε υπάρχουν 2 πλήκτρα για βοήθεια: το πρώτο είναι το “tab” που σας λέει γενικά ποιος είναι ο στόχος σας την συγκεκριμένη στιγμή, ενώ το δεύτερο, το πλήκτρο “X”, σας εμφανίζει ανά πάσα στιγμή όλα τα hotspots που υπάρχουν στην εικόνα σας (καλό θα είναι να μην πατάτε το “X” συχνά γιατί χάνεται η ουσία ενός adventure). Δεν υπάρχουν mini games, αλλά υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης ορισμένων γρίφων, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον! Επίσης αν λύσετε κάποιους συγκεκριμένους γρίφους θα ξεκλειδώσετε bonus υλικό.
Τέλος η μουσική είναι πολύ καλή και ταιριάζει στην εκάστοτε περίπτωση και φάση του παιχνιδιού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι το “Jack Keane” είναι ένα παιχνίδι που μου θύμισε παλιά όμορφα adventures. Σε κάποιες στιγμές θυμίζει το Monkey Island, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Αντιθέτως, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το Jack Keane ως ένα από τα καλύτερα χιουμοριστικά adventure παιχνίδια των τελευταίων ετών, το οποίο έχει καταπληκτική ιστορία, όμορφα και καλοσχεδιασμένα γραφικά, πολλούς και λογικούς γρίφους, και πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα adventure game;


Βαθμολογία: 8,5/10

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
06 Νοε 2012 12:14 #40092 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Jack Keane
To τελείωσα και αυτό προσφάτως. Πολύ ωραίο, πολύχρωμο παιχνιδάκι με διασκεδαστική ιστορία, στα πρώτυπα του Ankh. Τεχνικά αρτιότατο σε όλους τους τομείς. Σε κάποια σημεία χώλαινε κάπως η ατμόσφαιρα, αλλά από τη μέση και μετά παίρνει τα πάνω του. Καλοί γρίφοι, όχι παλούκια, αλλά μερικοί ήθελαν αρκετή σκέψη για να λυθούν. Κάποια πράγματα μου φανηκαν λιγάκι ξεκάρφωτα καθώς δεν έδεναν και πολύ καλά με όλη την ιστορία. Επίσης δεν δόθηκε πολλή έμφαση στον κακό της υπόθεσης και στα σχέδιά του. Γενικά ένα καλό παιχνίδι, όχι τέλειο, αλλά σίγουρα από αυτά που σου αφήνουν ευχάριστη αίσθηση όταν τα τελειώσεις.

Βαθμός 8/10.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum