Alter Ego

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
06 Ιουν 2011 20:49 #32873 by giovanna
Alter Ego was created by giovanna
Από την Future Games

South England 1894.

Ο Timothy Moor συλλαμβάνεται μέσα σε ένα πλοίο σαν λαθρεπιβάτης, τον γδύνουνε και του αφαιρούνε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα μεταξύ αυτών και ένα μενταγιόν που ήτανε το μοναδικό αντικείμενο που είχε από τους γονείς του. Όταν φτάνουνε στο Plymouth τον παραδίνουνε στην αστυνομία, ο Timothy το σκάει πηδώντας στους υπονόμους.

Ο ντεντέκτιβ Bristol διαβάζει στην εφημερίδα για τον θάνατο του Άσπρου Κτήνους, του Sir William Arthur Lewis, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για πολλούς άγριους φόνους

Οι δύο τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι θα εμπλακούνε και μαζί θα προσπαθήσουνε να σταματήσουν τα απάνθρωπα εγκλήματα που συμβαίνουνε στο Plymouth και να βρούνε τους ένοχους. Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο Sir William, επέστρεψε από τον τάφο και αυτό το αποκρουστικό τέρας που το πρόσωπο του ήτανε παραμορφωμένο εκ γενετής συνεχίζει τα εγκλήματα του?

Το σενάριο σας ιντριγκάρει και σε εμένα έτσι φάνηκε στην αρχή αλλά κατόπιν οι προσδοκίες μου για ένα super duper παιγνίδι τρόμου πέσανε κάθετα. Το να έχεις ένα άδειο τάφο και με εμφανή σημάδια ότι ο νεκρός δεν ήτανε νεκρός αλλά ζωντανός πραγματικά σε κάνει να ανατριχιάζεις, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι παραγωγοί του συνεχίζουνε να θάβουνε ζωντανούς ανθρώπους, μάλιστα 4 τον αριθμό, άλλοι κατορθώνουνε να βγούνε από τους τάφους άλλοι δεν το καταφέρανε. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ακολουθία άρχισε να με τσαντίσει και πολύ μάλιστα. Τίποτα άλλο δεν μπορούσαν να σκεφτούνε, έλεος, αυτό το δείγμα δείχνει παντελή έλλειψη φαντασίας.

Τα γραφικά είναι καλά αλλά τόσο στατικά που τα θεωρείς εντελώς ψεύτικα, αν και κάποια στιγμή έπεσε ένα μοναδικό φύλλο από ένα δέντρο κατά την διάρκεια του παιγνιδιού, ε αυτό και εάν ήτανε κίνηση. Η βροχή που πέφτει κατά διαστήματα είναι εντελώς ψεύτικη γιατί όλοι η ήρωες συνεχίζουνε να μιλούνε κάτω από αυτή χωρίς να παραπονεθούνε. Μην μου πείτε η αληθοφάνεια στο μεγαλείο της.

Ο ήχος είναι οι ομιλίες των ηρώων που είναι τέλειες, τα ηχητικά εφέ και μερικές φορές έτσι για το καλό ακούτε κάποιο μουσικό κομμάτι

Το αριστερό κουμπί του ποντικιού χρησιμοποιείται για την χρήση και την ενέργεια στο παιγνίδι. Το δεξιό για να εξετάσεις ένα αντικείμενο και να επιστρέψεις ένα αντικείμενο στο Inventory σου Με διπλό κλικ ο ήρωας σου τρέχει εάν είναι δυνατόν, επίσης μπορείς σε μια έξοδο να περάσεις στην επόμενη σκηνή. Το Ε δείχνει όλους τις εξόδους και το F1 δείχνει όλα τα αντικείμενα που μπορείς να εξετάσεις στην οθόνη σου. Με το Escape σώζεις το παιγνίδι σου όπως και το φορτώνεις και να βγεις από το παιγνίδι. Έχει αμέτρητες οθόνες για σώσιμο που πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμες, εγώ χρησιμοποίησα 60 περίπου γιατί το παιγνίδι έχει μια ιδιαιτερότητα, θέλει όταν το παίζεις να είναι μόνο του τι εννοώ, όταν κατά την διάρκεια που το έπαιζα είχα ανοικτό το Skype αυτό θύμωνε και μου μαύριζε την οθόνη και έπρεπε να το ξαναρχίσω από το τελευταίο σώσιμο, οπότε προσοχή.

Η ατμόσφαιρα εκτός από μερικές φορές που υπάρχει αρκετή δράση είναι τελείως υποτονική,

Η όλη δράση σας είναι να μιλάτε και να μιλάτε με όλους για όλα. Οι γρίφοι ελάχιστοι και αυτοί τόσοι εύκολοι και ολοφάνεροι. Αρκεί απλώς να διαβάζεις το σημειωματάριο του Briskol και έτσι καταλαβαίνεις αμέσως τι πρέπει να κάνεις.

Το τέλος απαράδεκτο χωρίς να δίνει λογικές απαντήσεις σε όσα έζησες παίζοντας το και φυσικά αφήνει υπονοούμενα για ένα δεύτερο Alter Ego.

Κρίμα γιατί θα μπορούσε με λίγη προσοχή να αποτελέσει ένα διαμάντι για το είδος του,

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Ιουν 2011 18:47 #32883 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Re: Alter Ego
Αυτή η Future games έχει πάντα καταπληκτικές ιδέες για υποθέσεις παιχνιδιών...(ειδικά το Reprobates)
Απλά κάπου στην υλοποίηση κάτι δεν πάει πολύ καλά.
Ελπίζω να συνεχίσουν μέχρι να τα καταφέρουν και να μη στραφούν αλλού...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
13 Σεπ 2011 09:37 #33681 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Alter Ego
Λοιπόν, μόλις τελέιωσα το παιχνιδάκι. Σε γενικές γραμμές με ικανοποίησε και μου επιβεβαίωσε ότι δικαίως ξόδεψα τα χρήματα για να το αγοράσω. Είναι αρκετά εύκολο, όντως, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μια χαρά μου έκατσε εμένα που το έπαιξα μετά από ένα σκληροτράχηλο παιχνίδι όπως το Gilbert Goodmate. Ας αναφέρθώ και σε κάποια σημεία του.

1) Τα γραφικά του πολύ καλά και ρεαλιστικά, μόνο μειονέκτημα ότι θα θέλαμε....λίγη περισσότερη κίνηση. Πάντως δέντρα να κουνιούνται από τον αέρα, όπως και κίνηση σε τρίτα πρόσωπα και ζώα (ο εξής ένας σκύλος) μια χαρά είχε. Εμένα πάντως και η βροχή μια χαρά μου φάνηκε, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αποδωθεί καλύτερα το αγγλικό ψιλόβροχο και μάλιστα στο μουντό αυτό,σκοτεινό και συννεφιασμένο περιβάλλον. Το ότι δεν ακούγεται κανένα παράπονο για τη βροχή δεν στερεί το παραμικρό από τον ρεαλισμό του παιχνιδιού. Πρώτα απ'όλα πως είναι δυνατόν να παραπονεθούν οι Άγγλοι για τη βροχή όταν από.....τότε που υπάρχουν τους έχει γίνει δεύτερη φύση? Επιπλέον είναι τέτοιο το είδος της δράσης (του Ντετέκτιβ και του ρεμαλιού του Ιρλανδού) που μόνο για τη βροχή δεν τους παίρνει να παραπονεθούν.

2) Είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που είναι πετυχημένο ηχητικά χωρίς να έχει μουσική. Οι φωνές είναι πάρα πολύ καλές όπως και τα κάθε είδους ηχητικά εφέ (νερά, θόρυβοι υπονόμων, αέρας κλπ.). Αποδίδεται με απόλυτη πειστικότητα αυτό το μουντό και απαισιόδοξο στοιχείο που θέλει να περάσει το παιχνίδι. Πιστεύω πως αν υπήρχε μουσική πιο πολύ κακό θα έκανε παρά καλό.

3) Το σενάριο του, από τη στιγμή που διασταυρώνει δύο διαφορετικές ιστορίες κρίνεται ικανοποιητικό, το τέλος του παιχνιδιού πάντως μου φάνηκε κι εμένα άκομψο, από την άποψη ότι τελειώνει παντελώς απότομα. Δεν έχω πρόβλημα για το κακό φινάλε, ίσα ίσα που ίσως και να του ταιριάζει περισσότερο, αλλά λίγη ομαλότητα παραπάνω δεν θα έβλαπτε. Το Gilbert Goodmate π.χ, έχει υποδειγματικό φινάλε. Αυτό εδώ όχι. Πάντως δεν θα κρίνω το παιχνίδι αρνητικά επειδή στο τέλος μας τα χάλασε λιγάκι.

4) Πράγματι είναι αρκετά εύκολο. Εγώ προσωπικά κόλλησα σε 2-3 σημεία για κάποιο διάστημα τα οποία ξεπέρασα μετά από λίγο. Δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο. Δεν χρειάζεται, ούτε είναι δυνατόν να παίζουμε συνέχεια παιχνίδια-γόρδιους δεσμούς. Και αυτά τα εύκολα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Είναι ό,τι πρέπει είτε πριν είτε μετά από ένα παιχνίδι-αγγούρι.

Για μένα λοιπόν το συγκεκριμένο παιχνίδι αξίζει και με το παραπάνω και θα το βαθμολογούσα τουλάχιστον με 7/10 για το καλό σενάριο, τον τεχνικό τομέα, την ατμόσφαιρα, τον εύκολο χειρισμό και τα μενού και το gameplay του. Μια χαρα τα καταφέρνει, απλά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο, πχ. να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο φινάλε.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Μάι 2012 01:40 #37413 by holdyourlight
Replied by holdyourlight on topic Re: Alter Ego
Θα μου επιτρέψετε να επαναφέρω αυτό το παλιό θέμα, και να διαφωνίσω με τους αγαπητούς φίλους πιο πάνω, μιας και είχα και εγώ την ατυχία να ασχοληθώ με το Alter Ego. Ας ξεκινήσω με το συμπέρασμα: Το θεώρησα τραγικά προχειρογραμμένο και εξηγώ κάποιους από τους λόγους:

1) Αυτό που λέμε linear gameplay, είναι σαν να το γένησε το alter ego. Στο 90% της πλοκής δεν έχεις περιθώρια για κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουν οι δημιουργοί.

2) Οι γρίφοι του κυμένονται από εύκολοι έως τραγικά εύκολοι και στις περισσότερες περιπτώσεις ανόητοι.

3) Το voice acting κατά την γνώμη μου είναι άθλιο, ειδικά του κεντρικού χαρακτήρα του detective. Προσπαθεί να δώσει έναν δραματικό τόνο σε κάθε, μα ΣΕ ΚΑΘΕ λέξη που απαγγέλει, λες και παίζει σε δευτεροκλασσάτο θέατρο.

4) Τα σχόλια των παιχτών (σε "look at" αντικείμενα και άλλα) είναι επίσης εντελώς χαζά

5) Μουσική δεν υπάρχει, λες και κάποιος την ξέχασε

6) Η πλοκή είναι κάπως μπερδεμένη, και εκεί που νομίζεις ότι στο τέλος θα ξεκαθαρίσουν όλα... δεν... ή ίσως να μην με ενδιέφερε πλέον να καταλάβω, απλά ψυχαναγκαστικά ήθελα να το τελειώσω το γρηγορότερο δυνατόν

7) Οι ιστορίες των δύο χαρακτήρων που "παίζεις" πίστευα πως με κάποιον τρόπο θα συνδεθούν στο τέλος, αλλά όχι, οι δημιουργοί δεν το θεώρησαν απαραίτητο. Κάποια πράγματα τα κάνεις απλά για να τα κάνεις, χωρίς να έχουν ιδιαίτερο νόημα.

8) Για να συνοψίσω σχετικά με το story, είμαι αρκετά σίγουρος ότι οι δημιουργοί συνέχιζαν και το έγραφαν κατά την δημιουργία του παιχνιδιού, δεν εξηγείται αλλιώς...

9) Για ένα τόσο μετρίοτατο adventure, είναι κάπως μεγάλο σε διάρκεια.

Τώρα στην θετική πλευρά:

α) Είναι εύκολο για κάποιους που δεν θέλουν πολύπλοκους γρίφους (εγώ θέλω)

β) Σε κάποιες (λίγες) στιγμές η ιστορία σε ιντριγκάρει

γ) Τα γραφικά είναι πολύ όμορφα φτιαγμένα(απ'ότι φαίνεται μόνο σε αυτό το κομμάτι κερδίζουν τα περισσότερα νέα adventures). Την ατμόσφαιρα πάντως την καταστρέφει κατά την γνώμη μου η έλλειψη μουσικής και το τραγικό voice acting.

δ) Ο χειρισμός είναι πολύ απλός, χωρίς πολλά-πολλά του στυλ look at, talk to, combine κλπ

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Όπως καταλάβατε το Alter Ego δεν μου άρεσε, κερδίζει μία θέση στην δεκάδα των χειρότερων adventures που έχω τελειώσει (κάτσε να ανοίξω το excel μου.... 71 στο σύνολο)

Στην προσωπική μου βαθμολόγηση θα του έβαζα 2/5. Και αυτό επειδή δεν με κούρασε ιδιαίτερα λόγω των γελοία εύκολων γρίφων.

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium


... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum