Everybody's Gone to the Rapture review

  • Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
21 Σεπ 2015 11:49 - 21 Σεπ 2015 14:32 #46538 by Fallen Angel
Everybody's Gone to the Rapture review was created by Fallen Angel
To Everybody's Gone to the Rapture είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, μόνο που δεν είναι παιχνίδι. Παρότι η νέα δουλειά της The Chinese Room (γνωστοί για τα: Amnesia - A Machine for Pigs και Dear Esther) χαρακτηρίζεται ως adventure πρώτου προσώπου, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Είμαι γενικά δεκτικός άνθρωπος ως προς τα ποια παιχνίδια μπορούν να μπουν κάτω από την ομπρέλα των adventure games, αλλά... εε, αυτό μάλλον είναι ένα (πρωτότυπο) interactive book, παρά παιχνίδι. Ωστόσο, παραμένει αξιολάτρευτο.

Βρισκόμαστε στην επαρχία της Αγγλίας, στη μικρή μα πανέμορφη κωμόπολη Yaughton. Μόνο που δεν υπάρχει κανένας, απολύτως κανένας: δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν ζώα, δεν υπάρχει κανείς. Σύντομα μαθαίνουμε πως έχουν εξαφανιστεί όλοι μυστηριωδώς, ο ένας μετά τον άλλο. Πώς και γιατί, θα πρέπει να ξετυλίξετε το φωτεινό εμφανισιακά -μα σκοτεινό στον πυρήνα του- κουβάρι της ιστορίας για να μάθετε.

Το παιχνίδι (η ιστορία δηλαδή) χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, στο καθένα από τα οποία μαθαίνουμε ένα απόσπασμα της ιστορίας του χωριού μέσα από τα μάτια ενός διαφορετικού ήρωα. Οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας μας είναι:
  • Dr. Katherine Collins: Αμερικάνα, επιστήμονας, η τελευταία επιζήσασα
  • Dr. Stephen Appleton Boyles: επιστήμονας, σύζυγος της Kate, εραστής μιας άλλης γυναίκας
  • Father Jeremy: ο ιερέας του χωριού, ηγετική μορφή στη μικρή κοινωνία
  • Wendy Appleton: μητέρα του Stephen, καλόκαρδη μα σταράτη στα λόγια της
  • Frank Appleton: ιδιοκτήτης της φάρμας σιταριού, προσφάτως χήρος
  • Lizzie Graves: ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, μερικώς ανάπηρη

Μέσα από τις ιστορίες τους μαθαίνουμε τι συνέβη στο χωριό κι εξαφανίστηκαν όλοι, πώς αντέδρασε ο καθένας τους τις στιγμές της αποκάλυψης, μα και πώς ήταν η ζωή τους πριν από τα μοιραία γεγονότα. Φιλίες μακροχρόνιες, παράνομοι έρωτες, πάθος με τη δουλειά, συμπόνιες και συμπαράσταση, έχθρες και συγκρούσεις, αποφασιστικές και σκληρές κινήσεις την ώρα της κρίσεως, μα και αμφιβολίες και συναισθηματισμοί που στοιχίζουν ζωές: το Everybody's Gone to the Rapture αφηγείται μια πραγματικά πολυδιάσταση και πλήρη ιστορία. Για να την καταλάβετε, όμως, θα πρέπει να αποκαλύψετε όλα της τα ψήγματα, να τα ακούσετε με προσοχή και να τα συνδέσετε μεταξύ τους.

Για να ξετυλίξετε αυτή την ιστορία δε θα λύσετε γρίφους, δε θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις, δε θα εκτελέσετε QTEs, δε θα ξεπεράσετε puzzles, δε θα μιλήσετε με άλλους χαρακτήρες και δε θα συλλέξετε/χρησιμοποιήσετε αντικείμενα. Ναι, καλά καταλάβατε, δε θα κάνετε τίποτα! Απλώς θα περπατάτε, ακολουθώντας πύρινες σφαίρες που μας δείχνουν το δρόμο, απαντώντας σε τηλέφωνα που χτυπούν, ακούγοντας ραδιοφωνικές εκπομπές, και ανοίγοντας πόρτες. That's all, folks!

Όσα στερείται, όμως, από το (πραγματικά ανύπαρκτο) gameplay του το Everybody's Gone to the Rapture, τα εξισορροπεί με την πλούσια και συγκινητική ιστορία του, αλλά και με τον πραγματικά αξιέπαινο οπτικοακουστικό τομέα του. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι ανοιχτός, λεπτομερής, και υπέροχα σχεδιασμένος, ενώ η μουσική υπόκρουση θα σας στοιχειώσει και οι ερμηνείες θα σας πείσουν απόλυτα. Η περιπλάνηση στην έρημη κωμόπολη και η εξερεύνηση κάθε γωνιάς της κάθε άλλο παρά βαρετή είναι όταν κινείσαι μέσα σε τόση ομορφιά.

Πού καταλήγουμε; Αν θέλετε να βυθιστείτε στον μακάβρια όμορφο κόσμο μιας θλιβερής ιστορίας επιστημονικής φαντασίας, το Everybody's Gone to the Rapture αξίζει το χρόνο σας. Αν, όμως, θέλετε να παίξετε μια περιπέτεια, θα σας πρότεινα να επιλέξετε καλύτερα κάτι άλλο.

"I don't know if anyone will hear this. It's all over. I'm the only one left."
Βαθμολογία: 3,5/5


Nothing happens unless first a dream...
Last edit: 21 Σεπ 2015 14:32 by Fallen Angel. Reason: typos

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
More
28 Σεπ 2015 16:55 #46555 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Everybody's Gone to the Rapture review
Οι "κινέζοι" λοιπόν ξαναχτύπησαν με ένα ακόμα First Person Walker. Δεν είναι κρίμα τέτοια γραφικά να πάνε χαμένα;

Δώστε interaction και τροφή για σκέψη στον λαό!

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Σεπ 2017 14:03 #48802 by Ήρωας
Replied by Ήρωας on topic Everybody's Gone to the Rapture review
Το ευχαριστήθηκα, αλλά παράλληλα με κούρασε από ένα σημείο και μετά. Οχι η ιστορία, αλλά ο χειρισμός. Η ταχύτητα που κινείσαι είναι σε ρυθμό χελώνας και με το υποτιθέμενο "sprint" (που μόνο sprint δεν είναι) να μην βοηθά την κατάσταση. Οι αποστάσεις που διανύεις είναι μεγάλες και με αυτή την ταχύτητα το δάχτυλο σου παθαίνει αγκύλωση στο W. Αν είχε autowalking κάτι θα γινόταν αλλά...

Η μόνη λέξη που μπορεί να με χαρακτηρίσει: ΑΧΡΗΣΤΟΣ :blush:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum