Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Καλώς ήρθατε στο Αdventure Αdvocate!! (παρακαλούμε διαβάστε)

Καλώς ήρθατε στο Αdventure Αdvocate!! (παρακαλούμε διαβάστε) 17 Ιαν 2010 03:49 #26347

Καλώς ήρθατε στο forum του Αdventure Αdvocate!!

Σκοπός λειτουργίας του forum μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας σε όλα τα μέλη του Αdventure Αdvocate, τους επισκέπτες του κι όλους όσους ενδιαφέρονται για τα adventure games. Eπειδή, όμως, η επικοινωνία μεταξύ πολλών ατόμων συνεπάγεται την ύπαρξη διαφόρων υφών γραφής κι έκφρασης, οι υπεύθυνοι του Adventure Advocate, κατόπιν ομόφωνης συμφωνίας, αποφάσισαν πως -εν αντιθέσει με το σύνηθες- τα μηνύματα που ανταλλάσουν τα διάφορα μέλη δε θα υπόκεινται σε λογοκρισία από τους moderators. Είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου κι επιθυμούμε ο καθένας να μπορεί να εκφράζεται όπως του αρέσει, χωρίς το φόβο διαγραφής ή τροποποίησης του μηνύματός του από τους moderators.

Θα θέλαμε να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνιση προς όλα τα μέλη του forum και τους επισκέπτες: Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων, των άρθρων, των μηνυμάτων και γενικά όλου του υλικού που διαθέτουμε (και θα αποκτήσουμε), καθώς κι οι απόψεις που διατυπώνονται σε αυτά εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους συντάκτες τους, και όχι κατ' ανάγκην το Adventure Advocate ή τους υπευθύνους του. Να καταστήσουμε, επίσης, σαφές πως το Adventure Advocate κι οι υπεύθυνοί του ούτε αποδέχονται ούτε ενθαρρύνουν την πειρατεία. Παρόλα αυτά, σεβόμενοι την ελευθερία λόγου των μελών δεν πρόκειται να διαγράψουμε ανάλογου περιεχομένου μηνύματα.

Να σας δώσουμε κι ορισμένες συμβουλές-προτροπές προτού ξεκινήσετε να γράφετε στις διάφορες ενότητες του forum μας:

- Τα μέλη του forum μας μπορούν -και πρέπει- να ανακοινώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους, σεβόμενα, όμως, την προσωπικότητα των συνομιλητών τους. Οφείλουμε να θυμόμαστε πάντοτε πως πίσω από ένα nickname βρίσκεται ένας συνάνθρωπός μας με προσωπικότητα και αξιοπρέπεια. Δεν απαγορεύεται ή επιβάλλεται οποιαδήποτε ορολογία βάσει της ελευθερίας λόγου που υποστηρίζουμε. Παρόλα αυτά, καλό είναι να θυμόμαστε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να πούμε αυτό που θέλουμε χωρίς να γίνουμε χυδαίοι ή να χρησιμοποιήσουμε ανάλογο υβρεολόγιο. Σε περίπτωση που κάποιο μήνυμα ξεπεράσει τα ανεκτά επίπεδα (όπως αυτά ορίζονται από την πλειοψηφία των υπευθύνων του Adventure Advocate), οι moderators έχουν κατ' εξαίρεσιν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής του εν λόγω μηνύματος.

- Συνιστάται στα μέλη, για τη δική τους ασφάλεια, να μην αποκαλύπτουν δημοσίως τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, κ.λπ.), ακόμη κι αν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από άλλο μέλος. Αν θέλουμε να ενημερώσουμε κάποιον για τα στοιχεία μας ή να μάθουμε τα δικά του, εφόσον τον θεωρούμε έμπιστο, επικοινωνούμε μαζί του με προσωπικό μήνυμα (pm).
Σημαντική διευκρίνιση: Δεν επιτρέπεται να κοινοποιούμε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία των υπολοίπων μελών χωρίς να έχουμε την άδειά τους.

- Τυχόν προσωπικές διαφορές ή εντάσεις μεταξύ των μελών καλό είναι να αποφεύγονται. Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρεξήγηση με κάποιο άλλο μέλος, προσπαθούμε να την επιλύσουμε με ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων (pm) και, αν το κρίνουμε σκόπιμο, ζητάμε την παρέμβαση ενός εκ των moderators. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αφήνουμε την προσωπική μας αντιπαράθεση να δημιουργήσει αναστάτωση στο forum. Ο χώρος αυτός υπάρχει για να ανταλλάσουμε απόψεις και πληροφορίες (ενίοτε και για να βγάζουμε τα απωθημένα μας), όχι όμως και για να επιλύουμε προσωπικές μας διαφορές με άλλα μέλη.

- Ακολουθώντας τον άγραφο κανόνα περί μηνυμάτων με κεφαλαία γράμματα που ισχύει στο Διαδίκτυο, δεν τα χρησιμοποιούμε παρά μόνο περιστασιακά για να υποδηλώσουμε κάτι συγκεκριμένο όπως οργή, εκνευρισμό, έκπληξη, κ.λπ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η χρήση των κεφαλαίων γραμμάτων σημαίνει πως φωνάζουμε προς τους συνομιλητές μας και υποδηλώνει έντονη ομιλία.

- Για λόγους τάξης και διευκόλυνσης των μελών και των επισκεπτών, κάθε νέο θέμα θα πρέπει να δημοσιεύεται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα. Γι' αυτό, λοιπόν, συνιστάται να κοιτάτε όλες τις ενότητες του forum προτού δημοσιεύσετε κάτι. Σε αντίθετη περίπτωση, η δημοσίευση θα μεταφέρεται στη σωστή ενότητα από τους moderators. Επίσης, καλό θα ήταν να κάνετε μία «Αναζήτηση» προτού δημοσιεύσετε κάτι για να βεβαιωθείτε πως το θέμα που θέλετε να ξεκινήσετε δεν είναι ήδη ενεργό· καλό είναι να αποφεύγονται οι επαναλήψεις θεμάτων.

- Για τη δική σας διευκόλυνση, καθώς και των υπολοίπων, θα σας παρακαλέσουμε να δίνετε σαφείς τίτλους στις δημοσιεύσεις σας. Παραδείγματος χάριν, μια δημοσίευση με τίτλο «Βοήθεια!» είναι ασαφής και δεν προτρέπει τους υπόλοιπους χρήστες να τη διαβάσουν. Αντίθετα, ο τίτλος «Βοήθεια για Still Life» είναι ακριβής και θα τραβήξει την προσοχή όσων μπορούν να σας βοηθήσουν.

- Οι φωτογραφίες μπορούν να μας διασκεδάσουν. Φροντίστε, όμως, το μέγεθός τους να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ταχύτητας. Επιπλέον, καλό θα ήταν να μην ανεβαίνουν πολλές φωτογραφίες σε ένα θέμα· καλύτερα να αναφέρετε το URL της φωτογραφίας που θέλετε να δουν οι υπόλοιποι χρήστες.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε πως το Αdventure Αdvocate κι οι υπεύθυνοί του δεν φέρουν καμία ευθύνη σχετικά με τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω χρήσης περιεχομένου που προέρχεται από άλλα sites. Το περιεχόμενο των links που φιλοξενούνται στις σελίδες μας δεν ελέγχεται. Το Αdventure Αdvocate κι οι υπεύθυνοί του σε καμία περίπτωση δεν ενστερνίζονται ή αποδέχονται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των δικτυακών τόπων και των σελίδων στα οποία παραπέμπουν οι σύνδεσμοι που εμπεριέχονται στις σελίδες μας.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και το σεβασμό προς τις προτροπές μας, ώστε να μην αναγκαστούμε ποτέ να βάλουμε «υποχρεωτικούς κανόνες λειτουργίας», οι οποίοι δυστυχώς καταπατούν κατ' ανάγκην την ελεύθερη έκφρασή μας.

Καλές μας συζητήσεις!!


Από την ομάδα του Αdventure Αdvocate
(η οποία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των ανωτέρω χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση)
Nothing happens unless first a dream...
The administrator has disabled public write access.