2018: Νέκρα;

More
12 Απρ 2018 14:50 #49078 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic 2018: Νέκρα;

qwerty wrote: Επίσης, φέτος θα έχουμε και το Gibbous: A Cthulhu Adventure από Stuck In Attic.

Είμαι backer και σε αυτό. Δίνουν και αυτοί πολλοί καλά updates και από σκηνικά, art style και animations δείχνει εξαιρετικό -- αν και να πω την αλήθεια τα πιο πρόσφατα όλο αναβάλλω να τα διαβάσω και έτσι μάλλον μου διέφυγε ότι στοχεύουν για φετινό release τελικά. Το είχα σίγουρο να παίρνει ακόμα αρκετή αναβολή.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Απρ 2018 15:42 #49079 by qwerty
Replied by qwerty on topic 2018: Νέκρα;
Ναι, φαίνεται πάρα πολύ καλό το Gibbous. Και αν όλο το παιχνίδι είναι τόσο καλό όσο η beta build που έχω παίξει (γύρω στο 30-35% του συνολικού παιχνιδιού, κατά τους δημιουργούς), τότε θα είμαστε μια χαρά.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Απρ 2018 11:44 #49088 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic 2018: Νέκρα;
Αχ, το ήξερα πως θα συγχιστώ με όσα ξέχασα. Καλέ, βγαίνει και το State of Mind φέτος! :)

ΥΓ: Και το Gibbous, ναι! Πλοκάμια, παντού πλοκάμια!! (καρδούλες, καρδούλες)

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Απρ 2018 12:38 #49089 by alkis21
Replied by alkis21 on topic 2018: Νέκρα;

Fallen Angel wrote: Αχ, το ήξερα πως θα συγχιστώ με όσα ξέχασα. Καλέ, βγαίνει και το State of Mind φέτος! :)


Εντάξει, μου το κάνεις τρομερά εύκολο πια... Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να συζητήσω ότι αυτό το παιχνίδι δεν μοιάζει με οτιδήποτε ενδεχομένως να έχει συνυπάρξει στο ίδιο κτήριο με άνθρωπο που κάποτε συναντήθηκε με κάποιον άλλον που είχε ακούσει τι είναι adventure game.

Όπως είπα, η Daedalic τσουγκρίζει πια εκχυλίσματα τσουκνίδας σε βιοδιασπώμενα ποτηράκια με την Telltale στο θλιβερά αναπτυσσόμενο χιπστεροκλαμπ των ex-adventure game developers.

Πέραν αυτού, τι είναι τούτο; Τι μοντέλα είναι αυτά; Γιατί είναι low poly; 1998 called...

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Μάι 2018 12:05 #49101 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic 2018: Νέκρα;
Κι εμένα πεσμένη μου φαίνεται η χρονιά πάντως. Το καλό είναι ότι θα κάνω catch up ευκολότερα γιατι τα 3-4 τελευταία χρόνια ήταν καλές χρονιές και δεν ήξερα τι να πρωτοπαίξω.

Ακόμα παίζω τα Loom, Ιndiana Jones and the Fate Οf Atlantis και Riven για πρώτη φορά. Μια ορδή τίτλων περιμένει επίσης στην συλλογή μου. Τι να τα κάνω τα καινούρια; :P

Παω να κρυφτώ για να γλιτώσω τον λιθοβολισμό :whistle:

Tex Murphy is back!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Μάι 2018 12:35 #49102 by crocark
Replied by crocark on topic 2018: Νέκρα;
Day of the tentacle, εδώ, για πολλοστή φορά, αυτή τη φορά αποφασισμένος να το τελειώσω. Καλά, τα ξανάπα αυτά ... αλλά ... δεν ξέρω ... κάτι μου λέει ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Offline
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
26 Μάι 2018 14:54 #49103 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic 2018: Νέκρα;
Έτσι όπως πάει το 2018, μάλλον θα ρεφάρει για πάρτη του το 2019 :)


"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Μάι 2018 17:19 - 26 Μάι 2018 17:20 #49104 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic 2018: Νέκρα;
Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για όσους έχουν ξενερώσει με τα adventure της φετινής χρονιάς. Το Unforseen Incidents που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Την παρούσα χρονιά είναι ΕΠΟΣ. Όσοι έχουν ξενερώσει με την φετινή παραγωγή σπεύσατε.

(Μαγειρεύεται και λαχταριστό review από την Fallen Angel!!!!)
Last edit: 26 Μάι 2018 17:20 by Castledoque.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
More
30 Μάι 2018 00:50 #49105 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic 2018: Νέκρα;

ManOfSorrows wrote: Ακόμα παίζω τα Loom, Ιndiana Jones and the Fate Οf Atlantis και Riven για πρώτη φορά. Μια ορδή τίτλων περιμένει επίσης στην συλλογή μου. Τι να τα κάνω τα καινούρια; :P


Εγώ συμφωνώ εν μέρει με τον προλαλήσαντα. Εν μέρει. Τόσα πολλάκις μυριάδες άπειρα κλασικά adventures στο backlog μου, θα βάλω κάποιο καινούριο μόνο όταν με πιάνει μεράκι να θαυμάσω cutting edge γραφικά του 2012, όποτε και κυκλοφόρησε η ποταπέστατη κάρτα γραφικών μου. Εκτός από σύγχρονες κυκλοφορίες που σέβονται την τσέπη του gamer που αρνείται να συμμετάσχει στον πόλεμο τιμών που κήρυξαν οι bitminers στις κάρτες γραφικών.

Επίσης, ManOfSorrows, όλα τα άλλα καλά, αυτό το Riven τι το θες ρε παιδί μου, δεν λέει.. :p

Τέλος (και εκτός θέματος), μπήκα να δω κανένα review για Goetia που μόλις τελείωσα, αλλά γιοκ (έτσι κάνω εγώ, πρώτα παίζω και μετά διαβάζω reviews για να αντιδρώ με επιχειρήματα στις απόψεις του αρθρογράφου :p

Ορίστε λοιπόν, Goetia, super mini review:

Ένα εντελώς άνισο μείγμα τόσο από θετικά στοιχεία ατμόσφαιρας και εξερεύνησης όσο και από μερικούς από τους χειρότερους γρίφους που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου (2 εκ των οποίων αποδείχτηκαν αχρείαστοι διότι έφτανες στον στόχο σου και με διαφορετικό τρόπο, κάτι που είχα ήδη κάνει και τζάμπα έχασα ώρες και ώρες από την ζωή μου για guessing. Ναι, αυτό.

Μα... γιατί;;; Γιατί;;; Γιατί να κάνουν τέτοια ξόφθαλμα λάθη οι game designers;; Πάρτε κανέναν beta tester, ή έστω βάλτε τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους άντρες σας, να τα παίξουνε πριν βγουν production... Why, oh why??

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Οκτ 2018 15:53 - 24 Οκτ 2018 15:56 #49154 by Vassilis_24
Replied by Vassilis_24 on topic 2018: Νέκρα;
Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν.
Αν βγάλουμε το Detroit, που δεν κυκλοφόρησε και για pc, μας έχουν μείνει από ΑΑΑ τίτλους adventure για φέτος, το retro Unavowed, ίσως και το Council (περιμένω να ολοκληρωθεί για να το δοκιμάσω, όπως και το Life is Strange 2).
Πάει κι η Telltale, οπότε και το Walking Dead δε θα ολοκληρωθεί φέτος, ενώ το Wolf Among Us πιθανώς ποτέ, πολύ κακή χρονιά, αλλά νομίζω ότι είναι πλέον κανόνας δυστυχώς για εμάς.
Δεν υπάρχει κανένα νέο εδώ και χρόνια για το Longest Journey Home, που θα ολοκληρώσει την ιστορία της April, παρόλο που το προηγούμενο πέτυχε το στόχο του στο kickstarter και πήγε και αρκετά καλά στις πωλήσεις, αν κι η τιμή του έπεσε γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποτε θα ζητούσε εκ νέου βοήθεια για το τέλος της σειράς, σίγουρα θα την είχε, οπότε δεν είναι οικονομικός ο λόγος φαντάζομαι που καθυστερεί. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην το δούμε ποτέ...
Το Syberia 4 επίσης, παρόλο που το 3 έκλεισε με cliffhanger, δεν υπάρχει καμία νύξη για το αν και το πότε θα υπάρξει ολοκλήρωση της σειράς.


Από την άλλη, βλέπουμε να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα έκτρωμα του Larry, το οποίο μόνο στο όνομα θα έχει σχέση με τον τίτλο που τόσο αγαπήσαμε.

Δε νομίζω ότι έχουν μείνει και πολλές εταιρίες πλέον, απ'τις οποίες να περιμένουμε κάτι σπουδαίο.
Η πολυαγαπημένη Pendulo σίγουρα, που θα μας φέρει σύντομα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες, το Blacksad , η Red Thread Games, η οποία μας ετοιμάζει το Draugen και το περιμένουμε εναγωνίως, η Dont-Nod που μας φέρνει σε επεισόδια το life Is Strange 2 και η Revolution Software από την οποία όμως μετά το Βroken Sword 5, δυστυχώς δεν έχουμε διαβάσει κάτι καινούριο.
Kαι φυσικά η Quantic Dream, για τους τυχερούς με ps4, που φτιάχνει πάντα διαμαντάκια.

Έχουν στραφεί οι περισσότερες εταιρίες στα online ή mobile παιχνίδια (με το ευκολότερο κέρδος και το μεγαλύτερο κοινό) και στο απλοποιημένο gameplay και πλέον στις "δύσκολες" κατηγορίες των adventure παιχνιδιών (και όχι μόνο εκεί, και στα rpgs παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, αν και λιγότερο έντονο) δεν ρισκάρουν καθόλου.
Μακάρι ν'ανατραπεί αυτό και να βλέπουμε περισσότερες δυνατές προσπάθειες, αν και δε διαφαίνεται ότι μπορεί ν'αλλάξει σύντομα.
Το θετικό είναι ότι έχουν κυκλοφορήσει τόσο σπουδαία παιχνίδια στο παρελθόν, που μπορούμε πάντα να τα παίζουμε ξανά και ξανά, χωρίς να χάνεται το ενδιαφέρον...
Last edit: 24 Οκτ 2018 15:56 by Vassilis_24.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Offline
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Οκτ 2018 21:08 #49155 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic 2018: Νέκρα;
Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως πάνω στο νήμα του φινάλε μιας χρονιάς χαμένης για τα adevnture βγήκε το καταπληκτικό Unavowed (έχει γράψει και κάποιος γκουχου γκουχου...γνωστός μου review στο site) και το Lamplight City που δεν το έχω προχωρήσει ακόμα πέρα από το prologue, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον και έχει πάρει καλές κριτικές. Κάπως σώζεται συνολικά η χρονιά τελικά με 3 καλά παιχνίδια adventure. (Για το Council δεν ξέρω και δε λέω τίποτα αν δεν ολοκληρωθεί, οπότε και τότε μόνο θα το δοκιμάσω...) Βγήκε γούρικο το Unforeseen Incidents. Μακάρι αυτό να αποτελεί καλό οιωνό και για το 2019...

Για το Longest Journey Home δε θέλω να πω τίποτα. Τον Ragnar Tornquist τον έχω πλέον στη μπούκα και το Dreamfall Chapters φοβάμαι να το τελειώσω γιατί έχω ένα προαίσθημα πως προδίδει ασύστολα τη λογική συνέχεια της προηγηθείσης saga και θα με εκνευρίσει βαθύτατα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum