Χαιρετισμός..

  • agrimi78
  • Topic Author
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
More
26 Αυγ 2008 13:59 #20985 by agrimi78
Χαιρετισμός.. was created by agrimi78
Μια και είναι το πρώτο μου ποστ θα ηθελα να χαιρετίσω όλα τα παιδιά.
Αν και τα rpg games ειναι η αδυναμία μου, παίζω κατα καιρούς και adventure για να σπάσω λίγο την μονοτονία. Τα κορυφαία που έχω παίξει μάλλον είναι τα:1) Longest Journey
2) Grim Fandango
3) Sanitarium
4) Gabriel Knight 3
5) Syberia (αν και με 'ξενισε' η μεγάλη ευκολία του)

Για όσους αγοράζουν αυθεντικά παιχνίδια ας ρίξουν μια ματιά στο steam της Valve, τα παιχνίδια (ειδικά τα adventure) είναι πολυ φθηνότερα απο εδώ και δεν μπλέκεις με τελωνεία μια και είναι digital download. Για παράδειγμα το Dracula origin έχει 20$ +3.80vat= 23.80 δηλ. 16 ευρώ. Εγώ αγόρασα πριν απο λίγες μέρες το halflife episode 2 για 12,5 ευρώ.
Μια και ανέφερα το halflife 2 νομίζω ότι πρέπει να το παίξει ο κάθε gamer, είναι ενα παιχνίδι για όλους. Δράση, γρίφοι με το gravity gun, φοβερά γραφικα, ενας κόσμος που σε απορροφά και νιώθεις κομμάτι του συμπαντος του. Ενα κομψοτέχνημα που δυσκολα θα ξεπεραστεί εκτός απο τον διάδοχο του. Δώστε του μια ευκαιρία είναι ενας τίτλος σταθμός. Το φινάλε του episode 2 είναι συγκλονιστικο, σου φερνει δακρυα στα μάτια, ειλικρινα απορώ πως το είχα 1,5 χρόνο στο συρταρι μου και δεν το είχα παίξει. Για μένα αν έπρεπε να πάρω ένα τίτλο απο κάθε είδος παιχνιδίου που μου αρέσει θα έπερνα μόνο τα Baldur's Gate 2, Halflife 2, Longest Journey, Starcraft.
Αυτα, συγγνώμη για το πρίξιμο αλλά βαριόμουν και είπα να γραψω κάτι να περάσει η ώρα.

Υ.Γ. Απο το site του Just Adventure μπορείτε να αγοράσετε το Adventure collection που περιέχει 5! adventure με τιμή 28$ = 19 ευρώ. Περιέχει τα Dead Reefs, Nibiru, Return to mysterious island, Keepsake, Tunguska: secret files. Φοβερή προσφορά, εγώ το έχω ήδη παραγγείλει!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Αυγ 2008 15:56 #20987 by Dream Specialist
Replied by Dream Specialist on topic Χαιρετισμός..
Γειά σου agrimi, καλώς ήρθες. :)

Που λες, εγώ είμαι στην αντίθετη ακριβώς πλευρά, δηλαδή τα adventures είναι η αδυναμία μου και που και που παίζω κανένα άλλο είδος για να σπάσει η μονοτονία.
Συγκεκριμένα αυτή τη περίοδο τυχαίνει να παίζω...Half Life 2... :D
Βέβαια αυτή είναι μια μεγάααλη περίοδος γατί κάθε φορά παίζω από λίγο, δεν μπορώ αγχώνομαι ρε παιδί μου, τι'ναι αυτό το πράγμα...:D


Πάντως αν και δεν έχω παίξει πολλά και σε καμία περίπτωση δεν έχω ειδική γνώμη, θα συμφωνήσω ότι είναι πάρα πολύ καλό παιχνίδι και ότι θα'πρεπε κάποια adventures να πάρουν μαθήματα γραφικών, ατμόσφαιρας και σεναρίου.

Φέτος βέβαια, να παινέψουμε και το σπίτι μας, είχαμε και πολύ δυνατούς τίτλους adventures, σε γρίφους και ατμόσφαιρα, την πλειοψηφία των οποίων στη προτείνω και που ξέρεις μπορεί η λίστα των 'κορυφαίων' σου να αλλάξει... :wink:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Αυγ 2008 18:09 #20989 by long_live_kurt
Replied by long_live_kurt on topic Χαιρετισμός..
Καλά η λίστα των κορυφαίων του δε θα αλλάξει με τα φετινά παιχνίδια για κανένα λόγο:P Ήταν πολύ καλά ωστόσο.
Καλώς ήρθες φιλε.

"Maybe you should use your brain,you know, the one in your head,rather than just randomly combining objects together." Simon the Sorcerer

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Αυγ 2008 08:59 #20991 by shodan
Replied by shodan on topic Χαιρετισμός..
agrimi καλώς ήρθες. Το Syberia ήταν πολύ εύκολο? Εγώ από όσο θυμάμαι είχα κολλήσει για τα καλά σε αρκετά σημεία, για να μην αναφέρω και το εκνευριστικό pixel hunting.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • agrimi78
  • Topic Author
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
More
27 Αυγ 2008 13:38 #20994 by agrimi78
Replied by agrimi78 on topic Χαιρετισμός..
Προς Dream_specialist: Να ξέρεις στο Halflife θα συναντήσεις 2-3 σημεία πολύ δύσκολα (θα χάσεις ατελείωτες φορές), μην το παρατήσεις γιατί το καλύτερο έρχεται στο τέλος και στα δύο episode του. Σκέψου πως είναι ενα γρίφος που κολλησες και δεν θες να μπεις gamefaqs (γιατί μένα οι "αληθινοί" gamers δεν κάνουν cheat :P). Και προσπάθησε να είσε επινοητική με το gravity gun, μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα (μπορείς να κρατάς βαρέλια μπροστά σου για προστασία, να ρίχνεις τις χεροβοβδίδες που σου ρίχνουν πίσω, ακόμη και καλοριφέρ στα κεφάλια των εχθρών σου!).

Φίλε shodan μάλλον θα σε κυνηγάει ο Τσουρινάκης (ο αγαπημένος τους char αφου υπογραφει σαν shodan's faithfull attendant). Το Syberia το βρήκα αρκετα συναισθηματικό αλλά, πολύ ρηχό σε gameplay. Μου αρέσουν τα adventure που ο χαρακτήρας σχολιάζει αντικείμενα του περιβάλλοντος όταν κάνεις κλικ πάνω τους , στο syberia μόνο τα αντικείμενα που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σχολίαζε ο χαρακτήρας. Σε αυτο το Longest Journey είναι απο τα αξεπέραστα.

Αυτα.. περισσοτερα αργότερα΄)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Αυγ 2008 15:40 #20995 by Mortal
Replied by Mortal on topic Χαιρετισμός..
Καλωσήρθες στην παρέα Agrimi! :-)

Πάντως για να μην χάνεις [άρα και να εκνευρίζεσαι] στα παιχνίδια υπάρχουν περισσότερο φυσιολογικοί τρόποι παιξίματος, που για έναν πραγματικό adventurά [στα καθαρά adventure πας για την ιστορία ή για το ψάξιμο και όχι για να χάσεις και φτού κι από την αρχή] δεν είναι κάτι το απαγορευμένο! <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) --> Αν ωστόσο πας να κάνεις κάτι τέτοιο σε δικτιακό τότε απλά η εσχάτη των ποινών είναι κάτι πολύ λίγο! ;) Καλό ήταν το Episode 2 και άντε να δούμε την συνέχεια. Πολύ τα σιχαίνομαι αυτά τα to be continued.

Οι Αληθινοί gamers τελείωνουν το παιχνίδι όπως και αν το τελειώσουν μέχρι να δουν τα final credits [υπάρχει και το γνωστό]! Οι υπόλοιποι απλά ψάχνουν δικαιολογίες για να μην το τελειώσουν και να το 'χουν απλά να βοσκάει στον δίσκο τους! <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • agrimi78
  • Topic Author
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
More
27 Αυγ 2008 16:24 #20996 by agrimi78
Replied by agrimi78 on topic Χαιρετισμός..
Γεια σου Μορταλ (gargoyle είναι ο avatar?). Παραδέχομαι ότι και εγώ έχω χρησιμοποιήσει walkthrough μερικές φορές (Θυμάμαι και ενα γριφο με ελιξήρια στο post mortem που είχα κολλήσει ασχημα..).

Μερικές φορές οι designers είτε μας δίνουν λίγα στοιχεία (trial and error), έιτε σκέφτονται ενα γρίφο με τρόπο που δεν το σκέφτεται ο μέσος άνθρωπος (τραβηγμένος απο τα μαλλιά). Εκεί μετα απο αρκετό χρόνο ενασχόλησης δέχομαι τη βοήθεια για να προχωρήσω (και πάλι νιώθω παράξενα, σαν να έχω αποτύχει μερικώς στην περιπέτεια μου). Δεν δέχομαι όμως με ενα walkthrough παραμάσχαλα να τελείωνουμε το ένα adventure μετά το άλλο και να λέμε "καλό αλλα πολύ μικρό - για αυτό και το πήρα πειρατικό" όπως λένε συχνά μερικοί. Adventure δεν είναι μόνο η ιστορία - είναι δοκιμασία για τις (ψυχικές) δυνάμεις σου.

Έχει τύχει να αγοράσω το riven και μόλις μετά 10 λεπτά απασχόληση να πω "δεν μου ταιριάζει, δεν μπορώ να το παίξω όπως θέλω , οι γρίφοι του μου φαίνονται μηχανικοί άσχετοι με το περιβάλλον και το story" και το παράτησα.

Το έχω δώσει σε ενα φίλο μου και μου το φέρνει μετά απο 2 μέρες και μου λέει "το τελείωσα". Στιγμιαία νιώθω ο πιό ηλίθιος ανθρωπος στον κόσμο γιατί δεν μπόρεσα να το προχωρήσω, και μετά μου λέει ότι το έλυσε όλο με το walkthrough. Απο αυτή την ιστορία νομίζω ότι εγώ βγήκα κερδισμένος γιατί στις 2 αυτές μέρες έπαιξα κάτι άλλο που πραγμάτικα με έκανε να σκεφτώ.

Αλήθεια δεν νιώθετε μιά ικανοποίηση όταν έχετε τελείωσει κάποιο παιχνίδι τελείως μόνοι σας? Εγώ παρόλο που δεν καπνίζω μου ερχεται η διάθεση να κάνω ένα σαν επιβράβευση του εαυτού μου, ειδικά αν το παιχνίδι έχει ωραίο τέλος.

Αυτα.. συνεχεια του πριξίματος σε άλλο επεισόδιο :)[/img]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Αυγ 2008 16:59 #20997 by Mortal
Replied by Mortal on topic Χαιρετισμός..
[Ουσιαστικά κάτι σε δαίμονας είναι από κάποιο artbook του Louis Royo (τώρα αν με ρωτήσεις ποιό ατύχησες. My memory is not anymore what it used to be once! <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->]

Προσωπικά πάντως για κάθε παιχνίδι πρώτα κατεβάζω cheats, walkthroughs, strategy faqs, hints, general help και μετά το παίζω. Στο πρώτο δείγμα ότι εκνευρίζει απλά κάνω την αναγκαία κίνηση και όλα βαίνουν καλώς. <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->

Κοίτα, πρώτα από όλα όταν παίζεις παιχνίδι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το κάνεις για να ξεδώσεις, να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, αν θες να παιδευτείς δουλεύεις ή διαβάζεις ένα βιβλίο ειδικότητας! ;) Από εκεί και μετά δεν υπάρχουν έξυπνοι ή χαζοί [παρότι πολλοί προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να νοιώσουν έτσι <!-- s] αλλά μόνο άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Οπότε έχωντας τα θέσει εκτός όλα αυτά [καλά έχοντας τα πετάξει από τον τελευταίο όροφο του ψηλότερους ουρανοξύστη του πλανήτη] παίζουμε κάθε παιχνίδι με απώτατο σκοπό την υπέρτατη διασκέδαση [και πάλι είναι διαφορετική η εμπειρία για τον καθένα μας!] . ;)

Ικανοποίηση δεν ξέρω πλέον προσωπικά αν θα νοιώσω τελειώνωντας ένα παιχνίδι από όση θα νοιώσω τελειώνοντας μια μετάφραση κάποιου βιβλίου που ξεκίνησα πριν καιρό και έφτασα στην τελευταία σελίδα νοιώθοντας ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα και θεωρώντας πως δεν έχω αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό τα γραφόμενα του συγγραφέα [τι λέγαμε περί διαφορετικής εμπειρίας! <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->].

Ελεύθερα! Εδώ θα είμαστε. Συνήθως όλο και κάποιος τριγυρίζει εδώ μέσα αν και τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο νέκρα η κατάσταση. :-)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • Visitor
  • Visitor
27 Αυγ 2008 19:26 #21001 by
Replied by on topic Χαιρετισμός..
Όντως το Half Life 2 είναι κορυφαίο παιχνίδι, ίσως το καλύτερο fps που έχω παίξει (αν και έχω στη σειρά να παίξω το Bioshock που ίσως του πάρει τον τίτλο). Ο Dr.Freeman είναι icon για πολλούς και διάφορους λόγους. Η μεγάλη διαφορά αυτού του παιχνιδιού με τα άλλα του συρμού είναι ότι έχει μεγάλη γκάμα απόψεων αλλά και ερωτημάτων: μόλυνση του περιβάλλοντος, πόλεμοι, sci-fi προτάγματα και ό,τι άλλο μπορεί να απασχολεί ουσιαστικά τον σύγχρονο άνθρωπο. Τέλος, μην ξεχνάμαι ότι για να προχωρήσεις στο παιχνίδι ναι μεν σκοτώνεις αλλά λύνεις και γρίφους, αρκετούς γρίφους για να υπάρξει εξέλιξη στο παιχνίδι που εάν δεν τους λύσεις απλά δεν επιβιώνεις.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum