Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: MYST THE MOVIE

MYST THE MOVIE 20 Αυγ 2009 19:16 #25691

  • giovanna
  • giovanna's Avatar
  • OFFLINE
  • Adventure's Advocate
  • Posts: 3599
Το γράφω εδώ γιατί δεν ξέρω που αλλού μπορώ να το γράψω.

Με μεγάλη λύπη μου διάβασα τα νέα ότι ετοιμάζουν ταινία με τους κόσμους του MYST.

Οχι δεν θέλω να τους δω σε ταινία. Αυτοί οι κόσμοι ανήκουν μόνο στους παίκτες όλων των MYST που έχουν αγαπήσει τα παιγνίδια, έχουν περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά από τους υπολογιστές τους για να λύσουν τους πιο στρυφνούς μηχανικούς γρίφους που έχουν υπάρξει ποτέ σε παιγνίδια.

Κάτω τα χέρια από το MYST εάν θέλουνε να τους ζήσουν ας παίξουν τα παιγνίδια.

Έτσι και αλλιώς είμαι σίγουρη ότι πολύ μα πάρα πολύ λίγοι θα μπορέσουν να καταλάβουνε τι κόσμοι είναι αυτοί και τι αντιπροσωπεύουν για εμάς όλους που τους γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και εντάξαμε μέσα στα όνειρα μας, σαν να ήτανε κόσμοι αγαπημένοι, ονειρεμένοι που όταν χιόνιζε αισθανόσουνα να κρυώνεις, και όταν φυσούσε ένιωθες τον άνεμο στο κορμί σου :x
The administrator has disabled public write access.

20 Αυγ 2009 20:59 #25692

Μερικές διευκρινήσεις. Παρ'όλο που η ταινία προωθείται ως MYST movie για ευνόητους λόγους, το σενάριο της βασίζεται στο Book of Ti'Ana, που είναι εντελώς άσχετο με τo Myst Age, αλλά προφανώς ανήκει στο ίδιο σύμπαν και αφηγείται γεγονότα που έχουν συμβεί αρκετά χρόνια πριν τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού.

Το Book of Ti'Ana είναι για τους περισσότερους το καλύτερο από τα τρία βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, με το τρίτο "Book of D'ni" να είναι το χειρότερο και το 2ο "Book of Atrus" το πιο κοντινό στο πρώτο (Myst) και στο δεύτερο (Riven) παιχνίδι.

Προσωπικά, βρήκα τα Book of Atrus και Ti'Ana πολύ καλά αναγνώσματα., αν και η γλώσσα ήταν πολύ περιγραφική και ιδαίτερη και με δυσκόλεψε κάπως.

Όσο αφορά το project της ταινίας. Το παρακολουθώ από τότε που οι πρωτεργάτες του οι Mysteriacs, ξεκίνησαν το σχετικό blog στις αρχές του 2008. Η ιδέα τους είναι αρκετά καλή και οι ίδιοι δηλώνουν και είναι προφανές πως είναι fans της μυθολογίας του D'ni universe.

Έχουν προωθήσει την ιδέα τους στη CYAN -και πήραν την έγκριση και την υποστήριξή τους- με ένα conceptual short film, το οποίο έχουν δώσει και στη δημοσιότητα, αλλά δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει το βιβλιό ή δε θέλει να ξέρει εκ των προτέρων την υπόθεση της ταινίας, γιατί είναι γεμάτο "spoilers". Επίσης, μέσω του blog τους περιγράφουν ένα μεγάλο μέρος από τη διαδικασία ανάπτυξης του project και έχουν δώσει στη δημοσιότητα στους fans μέχρι και κάποια μικρά αποσπάσματα του (αρχικού) σεναρίου τους. Τα δείγματα γραφής τους πάντως κινούνται σε εξαιρετικά επίπεδα.

Σε αυτή τη φάση ψάχνουν για παραγωγούς και κάνουν περικοπές στο σενάριο γιατί όλοι τους παραπονιούνταν πως ήταν υπερβολικά πολυσέλιδο :lol:

Γενικά είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι το σενάριο δε θα πάσχει. Οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν μια από τις videogame movies που βγαίνουν με το τσουβάλι και είναι συνήθως μέτριες. αδικούν ή είναι άσχετες με το ίδιο το παιχνίδι. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ταινία όπως την οραματίζονται. Οι οιωνοί πάντως είναι πολύ καλοί.
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch!!!, Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
The administrator has disabled public write access.

21 Αυγ 2009 11:03 #25701

Είναι νομίζω κοινός τόπος πως οι ταινίες που βασίζονται σε βιβλία (ενίοτε και σε παιχνίδια) είναι χειρότερες από το πρωτότυπο έργο κι απογοητεύουν τους fans (κατά κανόνα). Λογικό κι επόμενο ως ένα σημείο αν το καλοσκεφτούμε - πόσα να χωρέσουν σε 1,5 ώρα μέσα (πετσόκομα) και πόσα θα ξοδέψουν για να αναπαραστήσουν τόπους ανύπαρκτους (budget). Ωστόσο, συχνά οι ίδιες αυτές ταινίες φαίνονται από πολύ καλές έως κι εξαιρετικές σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το πρωτότυπο έργο και δεν έχουν μέτρο σύγκρισης -ειδικά όταν εμπλέκονται οι δημιουργοί του πρωτότυπου και δεν υπάρχουν "αντικειμενικά" ευτράπελα. Προσωπικά, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία κι έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τα παιχνίδια, οπότε η προοπτική μιας Mysto-ταινίας από fans του κόσμου, και μάλιστα με τη συνεργασία της Cyan, με χαροποιεί ιδιαιτέρως. :)

Μακάρι, όπως είπε κι ο Praetorian, να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ταινία όπως την οραματίζονται. Έτσι θα μείνουν ικανοποιημένοι και οι fans και θα έχουν την ευκαιρία να δουν έναν κόσμο που τους άρεσε και σε μια νέα μορφή/απεικόνισή του!! ;)
Nothing happens unless first a dream...
The administrator has disabled public write access.