Είχα ένα όνειρο

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
20 Ιουν 2011 01:22 #32969 by giovanna
Είχα ένα όνειρο was created by giovanna
Είχα ένα όνειρο ότι αγοράζω το παιγνίδι το πληρώνω περίπου 30? και μερικές φορές 50? και αυτό παίζει μόλις το βάλω στον υπολογιστή. Ο/Η Shodan με μαλώνει που εγώ συνεχίζω να είμαι ρομαντική και πιστεύω ότι ότι αγοράσω πρέπει και να τρέχει, αλλά όχι πρέπει εγώ να έχω τα διάφορα που θέλουνε αυτοί οι παραγωγοί, δεν τους βρίζω αλλά θέλω να πω το παράπονο μου, Εσείς κάνατε την τέλεια δουλειά, φτιάξατε το παιγνίδι μέσα στα μεγαλεία των δυνατοτήτων σας, γιατί τα πράγματα να είναι απλά ναι το βάζω και παίζω δηλαδή τι ζητάω η φουκαριάρα εγώ εάν σχεδίαζα ένα παιγνίδι θα είχα βάλει τα minimum standard στο μικρότερο, να έχω την επιλογή το βάζω και παίζει, γιατί ο υπολογιστής μου θα πρέπει να αναβαθμίζεται κάθε 15 ημέρες για να σας παίξω, όχι αρνούμαι να υποκύψω στις παράλογες σας απαιτήσεις γιατί τώρα το ανακάλυψα εγώ η ηλίθια όλα αυτά που εγώ αγοράζω πρωτότυπα πουλιούνται για 5 ? στην μαύρη αγορά και μην εκπλήσσεται αυτά πάντα τρέχουνε για έναν περίεργο λόγο. Εγώ φταίω, δεν θα το έλεγα. :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Offline
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
20 Ιουν 2011 09:05 #32978 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Είχα ένα όνειρο
@Giovanna

Είναι γεγονός, ότι τα παιχνίδια Adventure είναι λιγότερο απαιτητικά από τα παιχνιδία των λοιπών κατηγοριών σε Hardware. Σχεδόν όλα, αν όχι όλα, τρέχουν μέρχρι και σε virtual machines και μάλιστα πολύ καλά και άνετα. Αλήθεια giovanna, από Hardware πως πας? Ένας καλός επεξεργαστής 2-4 πυρήνων και μια κάρτα γραφικών μίνιμουμ 256 ΜΒ είναι αρκετά πιστεύω για να παίζεις όλα τα παιχνίδια χωρίς πρόβλημα. Η κάρτα ήχου δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.Εγώ χρησιμοποιώ αυτήν την μητρικής κάρτας (μάρκας VIA), και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Ιουν 2011 09:50 #32980 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Είχα ένα όνειρο
>Ο< Shodan (λίγο αντιφατικό μιας και ο υπολογιστής στο παιχνίδι φαίνεται να ενσαρκώνεται σε μια θυληκή ύπαρξη προς το τέλος) δεν σε μαλώνει. Είναι καλός άνθρωπος κατά βάθος.
First person mode ON.
Αυτό που λεω κάθε φορά είναι ότι καλώς ή κακώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάποτε υπήρχαν τρεις εταιρείες που κατασκεύαζαν μητρικές, 2 εταιρείες για μνήμες και μια εταιρεία για κάρτες γραφικών οπότε ότι παιχνίδι και να έφτιαχνε κανείς λειτουργούσε απρόσκοπτα. Ε και; θα μου πεις. Εσύ πολύ σωστά απαιτείς κάτι που αγοράζεις να δουλεύει, το σέβομαι και σε καταλαβαίνω. Το ίδιο απαιτώ και εγώ.
Αυτό που καταλαβαίνω όμως είναι πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και υπάρχει και κάτι που λέγεται πειρατεία. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα μπορεί να ωφειλεται στην προστασία του παιχνιδιού (το έπαθα πρόσφατα με το Perry rhodan) και το παιχνίδι να αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει. Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις ότι για να λειτουργήσει πρέπει να κατεβάσεις τους ανανεωμένους οδηγούς του προγράμματοςε ασφαλείας.
Μια άλλη παράμετρος είναι οι διάφοροι κωδικο-αποκωδικοποιητές για το βίντεο και τον ήχο που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα παιχνίδια (την έπαθα και εγώ με το whispered world). Ούτε εδώ είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις ότι πρέπει να κατεβάσεις ανανεωμένους οδηγούς για την κάρτα ηχου προκειμένου να υποστηρίξεις το τάδε codec.
Τέλος κάτι που πρέπει επίσης να αναφέρω είναι ότι τα παιχνίδια μπορεί να μην περνάνε τους απαραίτητους ελέγχους και αυτό για πολλούς λόγους. Οι σφιχτές προθεσμίες της εκδότριςα εταιρείας, ο ανταγωνισμός, η πίεση για το τέλειο αποτέλεσμα μάλλον έχουν αρνητικό παρά θετικό αντίκτυπο. Για ακόμη μια φορά δεν πρέπει να σε νοιάζει ούτε αυτό αλλά είναι μέρος (κακώς) του παιχνιδιού και όχι μόνο των adventures.
Επομένως εύλογα θα ρωτήσεις. "ναι οκ, όλα καλά μέχρι εδώ. Δηλαδή πρέπει να ρίξω στα χαρτιά ποιό παιχνίδι θα μου παίξει και ποιό όχι ή μήπως να αποδεχθώ το γεγονός ότι σήμερα έτσι είναι και θα τρέχω και δε θα φτάνω;"
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση... ή προς τα άκρα.
Εσύ από την πλευρά σου φροντίζεις τουλάχιστον μέσω της λειτουργίας windows update να έχεις ένα πλήρως ενημερωμένο σύστημα και μια φορά το τρίμηνο πχ να κατεβάζεις και ανανεωμένους οδηγούς για την κάρτα γραφικών (διαδικασία η οποία στις ati κάρτες πλέον γίνεται αυτόματα) και στην περίπτωση που το παιχνίδι αρνείται να τρέξει τότε το πιο σίγουρο είναι ότι κάτι γίνεται με το θέμα ασφάλειας του δίσκου. Εκεί μονόδρομος είναι το πατσαρισμένο εκτελέσιμο του παιχνιδιού (κοινώς το crack που λέμε) από όπου έχει αφαιρεθεί η ασφάλεια και τρέχει απρόσκοπτα το παιχνίδι.

Πι.Ες. Το ξέρεις (και αν δεν το ξέρεις το μαθαίνεις τώρα) ότι πάντα κάνω καλοπροαίρετα σχόλια. Κανείς δεν γεννήθηκε που να τα ξέρει όλα. Όλοι μαθαίνουμε καθημερινά και το καλό είναι ότι για όλα υπάρχουν λύσεις. Με τη γκρίνια (είτε γίνεται με καλό τρόπο ή με άσχημο) δεν βγαίνει άκρη.

/Ηλίας

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Ιουν 2011 23:20 #32992 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Εγώ, πάλι, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μην κατεβάσεις το demo ενός παιχνιδιού (ή και ολόκληρο το παιχνίδι πειρατικό αν δεν υπάρχει demo) για να δεις αν παίζει στον υπολογιστή σου πριν το αγοράσεις. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι πολλοί νιώθετε την ανάγκη να κάνετε προπαραγγελία τα παιχνίδια μήνες πριν την κυκλοφορία... Χμ, ναι, σε αυτό δεν έχω λύση εκτός από μερικές προσευχές στη "Μεγαλόχαρη"... :P

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιουν 2011 00:12 #32994 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Είχα ένα όνειρο

giovanna wrote: [...]γιατί τώρα το ανακάλυψα εγώ η ηλίθια όλα αυτά που εγώ αγοράζω πρωτότυπα πουλιούνται για 5 ? στην μαύρη αγορά και μην εκπλήσσεται αυτά πάντα τρέχουνε για έναν περίεργο λόγο.[...]

Συγγνώμη για το... σουρεαλιστικό της ερώτησης αλλά, βρε Τζιοβάννα, τώρα ανακάλυψες τα "παιχνίδια της μαύρης αγοράς" (τα οποία btw είναι παντελώς δωρέαν πλέον εξαιτίας/χάριν του Internet);! Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά...;! :rolleyes:

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
21 Ιουν 2011 00:49 #32996 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Είχα ένα όνειρο
@Shodan, αγαπητέ μου,

Ναι ακόμα υπάρχουνε γυναίκες που γκρινιάζουνε χωρίς να έχουνε καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά, άφησε τις στον κόσμο τους δεν είναι κακό να λένε την γνώμη τους, εξάλλου ποιος θα μπορούσε να καταχωρήσει το αδιανόητο σε μια κοκκινομάλλα κανείς.

@Fallen_

Όλα καλά εγώ είχα μείνει πίσω, η πρώτη να παραγγείλω το πρωτότυπο η πρώτη να το ...και όχι δεν μπόρεσα ποτέ να μάθω πως δουλεύει αυτό το Torent ξορκισμένο να είναι ότι και είναι αυτό, και ναι κατάλαβες καλά, εγώ η παλιά καραβάνα μόνο τα πρωτότυπα ξέρω να παραγγέλνω δυστυχώς οπότε πρέπει να με συγχωρέστε :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Ιουν 2011 12:55 #33049 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Δυστυχώς Giovanna τα pc είναι μυστήρια κατασκευάσματα :lol:
Το πρόβλημα σου το αντιμετωπίζω και εγώ όμως με λίγο ψάξιμο
το ξεπερνάω. Βέβαια εσύ δεν είσαι υποχρεωμένη να ψάχνεσαι
και καταλαβαίνω πως νιώθεις και θέλεις να αντιδράσεις. Μακριά
όμως από πειρατείες δεν βοηθάνε σε τίποτα (είμαι σίγουρος ότι
συμφωνείς :wink: ). Ίσα ίσα δίνουν και πατήματα σε κάποιες εταιρίες
να μιλούν για μειωμένα έσοδα λόγω πειρατείας κ.τ.λ. Ένας από τους
λόγους που περάσαμε από συσκευασίες όνειρο σε DVD κουτάκια, DRM
και Ψηφιακή διανομή κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και η πειρατεία.
Αλήθεια έχεις δείξει το PC σου σε κάποιο φίλο σχετικό με τεχνικά
θέματα? Ίσως να βρει λαβράκια και να σε βοηθήσει.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Ιουν 2011 16:34 #33052 by f2bnp
Replied by f2bnp on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Η Giovanna μάλλον δεν έχει ζήσει εποχές DOS και Windows 95/98. Εκεί να δεις για πότε τρέχανε τα παιχνίδια :lol:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Ιουν 2011 18:17 #33053 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Πάντως μετά από περιπέτειες [μικρές φυσικά] με κλειδώματα και άλλες τέτοιες κουταμαρούλες πριν αγοράσω κάτι βρίσκω πρώτα τις "ειδικές εκδόσεις" [τα διορθωτικά πακέτα πλέον δεν απαιτούν να βρίσκεις ολόκληρα DVD] των εκτελέσιμων και εκτελώ τα κλειδώματα [DRM και όπως αλλιώς τα αποκαλούν οι αγαπητοί φασίστες των εταιρειών] και έτσι χαίρομαι το παιχνίδι όπως το θέλω προσωπικά. Αν δεν υπάρχει τέτοιο βοήθημα στην αγορά τότε απλά δεν θα δώσω και εγώ δραχμή για τον τίτλο και φυσικά ούτε και θα ασχοληθώ καν με πιθανές "ειδικές εκδόσεις" μιας και τότε δεν μιλάμε για παιχνίδι αλλά για κλείδωμα που έχει δώρο κι ένα παιχνίδι. ;) Είναι καλό νομίζω να διδάξουμε στις εταιρείες με το euro μας [όσο το έχουμε για την ώρα] πως έχουμε δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις.

Όσο για τις αναβαθμίσεις τζοβάνα μάλλον θα έπρεπε να βάλεις τον άντρα σου ή κάποιον φίλο που να ξέρει να σκοτώσει όλα τα άχρηστα από τα windows [και συνήθως έχουν πολλά], απο δω με έναν παλιό [2005 αρχές αν θυμάμαι καλά] Dual στα 3.0 GHz με μνήμη μόλις 2GB και με μια ταπεινή Nvidia 9600 1GB [και μέχρι πριν 3μηνο σε win 2000 και πλέον σε Win7 Pro (μόνο 1 φορά την 10ετία αγοράζει λειτουργικό ο κόσμος! ;)] έχω παίξει παιχνίδια που άλλοι με πιο καινούργιους υπολογιστές βρίσκαν προβλήματα. Και παίζω τίτλους που συνήθως δυσκολεύουν 1 PC [RPG σε 1024Χ768 (αν ζορίσει) ή και σε 1600Χ1200]. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Ιουν 2011 20:20 #33054 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Είχα ένα όνειρο
@Mortal

Πίστεψε με το κομπιουτεράκι έχει αναβαθμισθεί και με καινούργια κάρτα γραφικών και μνήμη και εξωτερικό σκληρό δίσκο με GB κ.λ.π. αλλά πίστεψε με δεν μπορώ να αλλάζω υπολογιστή κάθε φορά που δεν παίζει ένα ρημάδι. Δεν έχω λεφτά και μέχρι να συνεχίσουνε να βγαίνουνε παιγνίδια για XP με αυτόν θα συνεχίσω, τέρμα. Αλλά ξέρεις το απίστευτο όλα τα τέλεια παιγνίδια από κάθε άποψη τρέχουνε τέλεια και αυτά που δεν τρέχουνε είναι κάτι μπαγκατέλες του κερατά που τα αγοράζεις 40 και 50 ? και έχουνε μέσα 5-6 clopy protection και είναι και παιγνίδια πάντα μα πάντα αυτά που παίρνουνε τις χειρότερες κριτικές. :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Ιουν 2011 12:09 #33058 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Απλά μαθαίνεις να ΜΗΝ αγοράζεις και να μην ασχολείσαι με αυτά. Προσωπικά αγοράζω πλέον μόνο 1 ή 2 παιχνίδια στο χρόνο που απλά θα με κρατήσουν από την αρχή μεχρι το τέλος με αμείωτο το ενδιαφέρον. Οπότε πχ για φέτος θα αγοράσω μόνο το Skyrim, και [ίσως] αν με εντυπωσιάσει το playthrough του, το Deus Ex : Human Revolution. Ότι άλλο βγει απλά για μένα δεν υπάρχει. ;) Μόνο έτσι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Μπορείς πολύ ωραία να χαλαρώσεις αν θες βρίσκεις κάποιον τυπάκο που να κάνει playthrough για games και παρακολουθείς όποια σε ενδιαφέρουν σαν εικόνα αλλά που ξέρεις πως δεν θα τα έπαιζες καν. Πχ έτσι αυτή την περίοδο βλέπω το Witcher 2 ή άλλα. Από την στιγμή που διέκοψα την συλλογή για την συλλογή [music, books, games] ησύχασα κάπως. :)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
24 Ιουν 2011 18:47 #33060 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Αγαπητέ μου Αρη,

Όλα αυτά τα καλούδια που θα αγοράσεις πιστεύω ότι είναι Role playing ή όχι? :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Ιουν 2011 04:53 #33063 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Όντως Τζοβάνα, συνεπώς όπως καταλαβαίνεις είναι και πιο απαιτητικά από τον υπολογιστή σε κάποιο βαθμό, ωστόσο δεν έχω παράπονο από το σύστημα μου μέχρι στιγμής. :)

Τα έχουμε βάλει και σε άλλη περιοχή αλλά πάρε την γεύση αυτή δίχως να ψάξεις το μισό forum.





Ίσως να σου φαίνονται υπερβολικά κινηματογραφικά, αλλά μην ξεχνάς πως 1ο θύμα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης από δω. ;)

Δεν χρειάζεται να πω πως θα τα παίξω πάντοτε ως adventure [θέλει τρόπο]. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

  • giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
27 Ιουν 2011 01:32 #33068 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Όντως έχεις δίκιο, τι να πω αλλά ξέρεις γουστάρω να μιλάμε μεταξύ μας και να μην κολλάμε οι άλλοι λένε πάρε το Internet στην μάπα και μην μιλάς δεν το θέλω αυτό εγώ θέλω γνώμες όπως τις δικές σου και ναι υπάρχουμε, συνυπάρχουμε και όλοι είμαστε καλά ή κάνω λάθος δηλαδή η συντροφικότητα στο μεγαλείο της εγώ χωρίς εσένα τι θα έκανα :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Ιουν 2011 09:20 #33076 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Είχα ένα όνειρο
Χεχε, ε εντάξει όλοι μας αλλάζουμε όσο περνά ο καιρός, αν θυμάσαι κάποτε όλοι θα σχολιάζαμε κάτι καθημερινά εδώ, όμως πλέον έχουμε χαθεί άλλοι ένεκα εργασιακών/οικογενειακών υποχρεώσεων άλλοι ένεκα ενδιαφερόντων. That's life, και ευτυχώς κάποιες στιγμές που διαφοροποιούμε τα ενδιαφέροντα μας γιατί μετά θα κινδυνεύαμε να παραμείνουμε εντελώς στατικοί. ;) [όχι πως δεν παραμένουμε σε κάποια επίπεδα φυσικά]

Α. Και το πρώτο video στο προηγούμενο post μου μπήκε κατά λάθος, αλλού πήγαινε. Ήταν από σειρά anime hard scifi που διαπραγματεύεται εφάνταστα [φαγωμάρα με την Κίνα και την Αμερική με την προώθηση μυστικών διαστημικών στρατιωτικών προγραμμάτων, που μάλλον μπήκε για να δώσει κανά 2 επεισόδια με πιο πολλά effects] αλλά και συγχρόνως προβάλωντας μερικές πιο ρεαλιστικές ιδέες για τις πρώτες κινήσεις των δυνάμεων/χωρών στη χρήση του διαστήματος και για την πιθανότητα σεληνιακών βάσεων. 26 επεισοδιάκια που χαλαρα τα βλέπεις σε 1 μέρα. :)

Το game που εννοούσα και που είναι εξαιρετικά γνωστό είναι:


Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum