Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Κινηματογραφικές προτάσεις...κι άλλα!

Κινηματογραφικές προτάσεις...κι άλλα! 19 Ιουλ 2012 17:52 #38438

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
ΕΚΤΟΣ
Castledoque wrote:
Φέτος ας πούμε, "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" ήταν μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη ταινία με δυνατό κοινωνικό περιεχόμενο, δοσμένο πολύ όμορφα.

Πολύ ωραία ταινία. Μπορεί και η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Με παίδεψε λιγάκι μέχρι τη μέση γιατί μου έφερε στην επιφάνεια όλα τα αισθήματα και τους προβληματισμούς που έχω για το συνδικαλισμό, αλλά μου άρεσε.

Επίσης τη λάτρεψα γιατί η τύπισσα δε σταμάτησε να πίνει ΜΕTAXA από τη μέση και μετά. Στο τσακ ήμουν να τη συνοδέψω, αλλά είχε πάει ήδη 2 το πρωί ... Δεν ξέρω αν μάλιστα, doque, πρόσεξες την αστοχία:

"... είναι βασικά αρωματικό γυναικείο ποτό, αλλά, εντάξει, το πίνουν και άντρες ..."

Τι να πεις; Πάντως πιστεύω ότι το ΜΕΤΑΧΑ μ' αυτά και με τ' άλλα, μόνο από την ταινία μια αύξηση πωλήσεων στη Γαλλία τουλάχιστον, την έχει σίγουρη. Καλό θα τους κάνει. Να μάθουν κι αυτοί τι εστί εύγευστο cognac :wink:

Χιπς
...
χιπς
...
χι...χρρρρρρρρρρ...φςςςςςςςςςςςςς
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

19 Ιουλ 2012 21:02 #38443

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
ΕΚΤΟΣ ... γιατί έτσι μας αρέσει ...

Να σου πω ... Άμα σε κεράσω ένα ποτηράκι ... τι λες; Θα μείνεις εκτός να μου κάνεις παρέα; Καλό λέμε ... όχι γυφτιές. Αυτό που μοιάζει με απίδι, φαρδύ κάτω, στενό απάνω για να μαζεύει τα αρώματα. Και μέσα τα πολλά αστεράκια, όχι γυφτιές λέμε ... Ε; Τι λες;

Τι; Δεν πίνεις; Ε ... και τι μ' αυτό; Ούτε κι εγώ πίνω ...

Χιπς ...

Υστερόγραφα:
1. Ένας φίλος καρδιο - κατακτητής, λέει ότι χωρίς ένα ποτηράκι κάθε βράδυ, δεν πετυχαίνεις καλή καρδιοκατάκτηση ... Αλλά, εντάξει, υπάρχουν κι εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες ...
2. Να δεις την ταινία κι ας μη σ' αρέσουν τα γαλλάκια. Όλες οι γαλλικές που προτείνω εγώ είναι μια και μια. Αυτή θα σου αρέσει σίγουρα. Θα βρεις μέσα πολλά στοιχεία από τη χώρα σου, από αυτά που λατρεύεις ...
3. Castledoque, συγγνώμη για το ξέσκισμα του νήματος. Είχα καιρό και μου είχε λείψει ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

19 Ιουλ 2012 22:09 #38444

 • outcry
 • outcry's Avatar
 • OFFLINE
 • Walker Survivor
 • Posts: 437
Βάλε λίγο, έτσι για το τσούγκρισμα. Αν κι εγώ το αντέχω το ποτό :rolleyes: :lol:
Υστερόγραφα-απαντήσεις-αντίστοιχα:
1. Κι εγώ λέω να μη παίρνουν αντιβιώσεις με το παραμικρό αλλά δεν ακούει κανείς. Τα καλά και συμφέροντα :lol:
2. Στο κοσμοπολίτικό μου μέρος εδώ που να τις βρω τις γαλλικές ταινίες? Τώρα που το σκέφτομαι αυτό είναι το μόνο θετικό αυτού του τόπου.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 01:06 #38446

crocark wrote:
Castledoque, συγγνώμη για το ξέσκισμα του νήματος. Είχα καιρό και μου είχε λείψει ...
Δεν πειράζει για μια τόσο ωραία ταινία σαν "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" αξίζει τον κόπο το ΕΚΤΟΣ. Και να σκεφτείς ότι την είδα σχεδόν κατά τύχη επειδή την έπαιζε ένα κοντινό σινεμά. Ήταν πραγματική έκπληξη το πόσο καλή ήταν. (Αν και για μένα η καλύτερη ταινία φέτος ήταν το "Hugo" του Scorsese.)outcry wrote:
Στο κοσμοπολίτικό μου μέρος εδώ που να τις βρω τις γαλλικές ταινίες? Τώρα που το σκέφτομαι αυτό είναι το μόνο θετικό αυτού του τόπου.
Μην το λες. Κι εγώ δεν είμαι φαν του γαλλικού μπλα μπλα, αλλά βγάζουν και ταινίες διαμαντάκια σαν τη συγκεκριμένη. Κι από τον ξεπεσμό της πλειοψηφίας του σύγχρονου Χόλυγουντ πολύ καλύτερα τα γαλλάκια.
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 04:18 #38449

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΕΚΤΟΣ

Επειδή βρίσκομαι σε φάση μανιώδους κατανάλωσης (φρέσκων) ταινιών, θα καταθέσω κι εγώ τις εμπειρίες μου (θα είμαι σύντομος). Λοιπόν το Hugo δυστυχώς το βρήκα μέτριο: άγευστο, άρυθμο, αμήχανο, του λείπει η ζωντάνια και μόνο προς το τέλος κάπως με ακούμπησε κι αυτό έτσι λίγο στον ώμο. Απογοητεύτηκα κομματάκι, είναι η αλήθεια, το περίμενα (πολύ) πιο "ζεστό".

Κορυφαίες ταινίες που είδα φέτος είναι το Drive, το The Artist, ο Τεν-Τεν (βασικά είναι για μένα το πραγματικό Indiana Jones 4) και το Dragon Tattoo. Εκκρεμούν αρκετές ακόμα (όπως το Κιλιμάτζαρο καλή ώρα) αλλά τα περισσότερα από τα "δυνατά" χαρτιά της σεζόν με απογοήτευσαν (π.χ. Προμηθέας, Tree of Life, Descendants, Hugo). Άμα the powers that be μας μεταφέρουν σε άλλο thread (μας βγάλουν να παίξουμε στον μπαξέ, για παράδειγμα) δέχομαι ιδέες/ προτάσεις για καμιά που ίσως μου έχει ξεφύγει.
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 09:25 #38450

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
outcry wrote:
1. Κι εγώ λέω να μη παίρνουν αντιβιώσεις με το παραμικρό αλλά δεν ακούει κανείς. Τα καλά και συμφέροντα
Εγώ όμως δε λέω για το τι συμβουλεύει ένας καρδιοκατακτητής το λαό του. Λέω για το τι κάνει ο κατακτητής με την πάρτη του :wink: Συνήθως λέει, αυτό, οι κατακτητές το παθαίνουν από τα μισά της πορείας κατάκτησης της καρδιοκατάκτησης. Κατάλαβες;
outcry wrote:
Τώρα που το σκέφτομαι αυτό είναι το μόνο θετικό αυτού του τόπου.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ :lol: :lol: :lol:Castledoque wrote:
Κι από τον ξεπεσμό της πλειοψηφίας του σύγχρονου Χόλυγουντ πολύ καλύτερα τα γαλλάκια.
Δηλαδή πάλι τα ίδια λέμε λίγο - πολύ.

Αντικρουόμενες οι απόψεις για το HUGO δηλαδή. Δεν έχω ακόμη γνώμη. Και δε βλέπω ν' αποκτώ τώρα στα κοντά :(maladroid wrote:
Άμα the powers that be μας μεταφέρουν σε άλλο thread (μας βγάλουν να παίξουμε στον μπαξέ, για παράδειγμα) δέχομαι ιδέες/ προτάσεις για καμιά που ίσως μου έχει ξεφύγει.
Άκου mal. Είσαι παλιότερος, αλλά η μικρή μου εμπειρία λέει ότι αυτή η περίοδος της ζέστης, είναι η καλύτερη για να παίρνεις τα εδώ χέρσα εδάφη και να τα μετατρέπεις σε μπαξέδες.

Με την ευκαιρία και για να μην ποστάρω για ασήμαντες αφορμές, να πω εδώ ότι καλά κάνατε και το χωρίσατε το θέμα το άλλο, αλλά δε θυμηθήκατε ότι υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα τουλάχιστον μια φορά ακόμη (sierra vs lucas). Πληροφοριακά απλώς. Συμπληρωματικά, να πω ότι είμαι χαρούμενος, γιατί δεν είμαι μόνος μου να ξεχνάω πράγματα. Ξεχνάνε κι άλλοι. Δε χαίρομαι που ξεχνάνε. Χαίρομαι που έχω παρέα :D
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 10:23 #38451

ΠΙΟ ΕΚΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙmaladroid wrote:
...το Hugo δυστυχώς το βρήκα μέτριο: άγευστο, άρυθμο, αμήχανο, του λείπει η ζωντάνια και μόνο προς το τέλος κάπως με ακούμπησε...
Μέτριο το Hugo;!... :x :x :x
Για μένα το Hugo ήταν μια μαγευτική εμπειρία, μια απόλαυση πρωτίστως αισθητική και δευτερευόντως συναισθηματική, που προσέφερε όλα όσα υποσχόταν το "The Artist", αλλά τελικά δεν έκανε (αυτό ήταν για μένα η μετριότητα - κατά τη γνώμη μου , μια ευχάριστη ταινία-πασατέμπος, με την οποία περνάς ένα ευχάριστο απόγευμα και μετά την ξεχνάς, με μια τάχα μου σινεφιλική αλλά τελικά εντελώς επιδερμική προσέγγιση στην εκφραστική δύναμη του (βωβού και μη) κινηματογράφου, χωρίς ουσιαστική γνώση του θέματος από τον σκηνοθέτη, και που προσποιείται ότι είναι και σοβαρή χωρίς να είναι - θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, γιατί είχα νευριάσει απίστευτα βλέποντας την ταινία, αλλά θα σταματήσω εδώ - αν θέλετε ανοίγουμε thread για το σινεμά στις "Γενικές Συζητήσεις"). Το Hugo είναι ένας ύμνος στη διαχρονικότητα, τη δύναμη και την ομορφιά του κινηματογράφου και δευτερευόντως μια ευαίσθητη ιστορία ενηλικίωσης. Ως ιστορία του μικρού Hugo ίσως φαίνεται άρρυθμη, ως οπτικό ποίημα και γράμμα αγάπης για τον κινηματογράφο (που αυτός νομίζω ήταν ο πραγματικός λόγος δημιουργίας της ταινίας) είναι μια μαγική εμπειρία, χωρίς ούτε ένα περιττό στοιχείο, που μου θύμισε γιατί αγαπώ τον κινηματογράφο.

To Drive ήταν όντως καταπληκτική ταινία.

Γενικά από ταινίες η χρονιά δεν ήταν πολύ καλή. "Το λιμάνι της Χάβρης" είναι επίσης μια εξαιρετική, ανθρώπινη και συγκινητική ταινία (τη συνιστώ ανεπιφύλακτα) και οι "Αι ειδοί του Μαρτίου" μου φάνηκε πολύ συμπαθητική.

Καταπληκτική ταινία, που δε βγήκε όμως φέτος και γενικά έχει περάσει σχετικά απαρατήρητη είναι το συγκλονιστικό "Tetro" του Copolla (2009), που μπορεί επίσης όμως να φανεί σε κάποιον άρρυθμο και χωρίς ζωντάνια. Ωστόσο για όποιον αφεθεί στον λικνιστικό ρυθμό του αργεντίνικου τανγκό της είναι μια υποβλητική εμπειρία, που δεν ξεχνιέται εύκολα.
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 12:41 #38454

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ'ΤΟ TOPIC, THE TOPIC IS A DOT TO ME
Castledoque wrote:
Για μένα το Hugo ήταν μια μαγευτική εμπειρία, μια απόλαυση πρωτίστως αισθητική και δευτερευόντως συναισθηματική
Οπτικά πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα και όντως γοητεύει από το πρώτο ως το τελευταίο καρέ αλλά οπτικά και ο "Προμηθέας" ήταν άψογος (στο είδος του) χωρίς αυτό να τον σώζει από την απόλυτη μετριότητα.
Castledoque wrote:
Ως ιστορία του μικρού Hugo ίσως φαίνεται άρρυθμη, ως οπτικό ποίημα και γράμμα αγάπης για τον κινηματογράφο (που αυτός νομίζω ήταν ο πραγματικός λόγος δημιουργίας της ταινίας) είναι μια μαγική εμπειρία
Όμως η ιστορία του μικρού καταλαμβάνει τα 2/3, μη πω τα 3/4 του φιλμ. Αφηγηματικά, ακόμα και ερμηνευτικά, είναι άρυθμη, φλύαρη και αμήχανη και στο τέλος που προκύπτει ο πραγματικός σκοπός και πυρήνας της ταινίας (το love letter που αναφέρεις) η ταινία απογειώνεται μεν, σε κάνει να απορείς γιατί σπαταλήθηκε τόση ώρα στα υπόλοιπα δε. Και μιλάμε για μεγαλούτσικη ταινία οπότε το "χλιαρό" αυτό διάστημα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Για το Artist δεν έχω να απαντήσω κάτι πέρα απ'το ότι δεν είχα από την ταινία φοβερές προσδοκίες και τελικά διασκέδασα με τη ψυχή μου καθ'όλη τη διάρκειά της. Η πιστότητά της σε σχέση με τις original βωβές δεν με απασχόλησε, ούτε και το κατά πόσο ο σκηνοθέτης τις αγαπούσε ειλικρινώς ή "εκμεταλλεύτηκε" απλώς τους κώδικές τους για να ντύσει την ταινία με σινεφίλ περιβολή: πέρασα καλά και τη θυμάμαι ακόμα έντονα, αυτό μου αρκεί.

Ξέχασα πριν να αναφέρω και το Midnight in Paris, ακόμα μια ταινία που ξεχώρισα μες τον ορυμαγδό του τελευταίου μήνα (κάνω catch-up για ολόκληρη τη σεζόν).
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 12:58 #38455

 • mkllds
 • mkllds's Avatar
 • OFFLINE
 • Futuristic Fedora
 • Posts: 674
Λέω να το συνεχίσω το offtopic γιατί μ' άρεσε.maladroid wrote:
και ο "Προμηθέας" ήταν άψογος (στο είδος του) χωρίς αυτό να τον σώζει από την απόλυτη μετριότητα.
Το "Hugo" δεν το έχω δει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Για το "Προμηθέας" ενώ περίμενα από το trailer να δω μια ταινία αντάξια του "Alien" τελικά με απογοήτευσε. Και με απογοήτευσε κυρίως στο θέμα της ατμόσφαιρας.maladroid wrote:
(βασικά είναι για μένα το πραγματικό Indiana Jones 4) και το Dragon Tattoo
Για μένα τα "Indiana Jones" σταμάτησαν στο νούμερο τρία οπότε καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι ο Τεν-Τεν ήταν το πραγματικό Indiana Jones 4. Όταν λες Dragon Tattoo εννοείς το "The Girl with the Dragon Tattoo"; Αν ναι, είδες τη Αμερικάνικη; Γιατί θα σου έλεγα ότι μάλλον η αυθεντική, η Σουηδική είναι λίγο πιο καλή αν και έχουν την ίδια υπόθεση.

Για το Drive δεν περίμενα να ακούσω τόσο θετικά σχόλια. Νόμιζα ότι ήμουν από τους ελάχιστους που του άρεσε.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

https://www.youtube.com/watch?v=VXXa9zywo-8
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 13:44 #38456

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
@mkllds

Ναι, το Αμερικάνικο είδα γιατί έχω αδυναμία στον Fincher. Δεν έμεινα και σέκος αλλά η ταινία μου άρεσε, είχε ένα δυναμισμό ανεπιτήδευτο (όπως περίπου και το Drive) που σπανίζει και ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης ξέρει να τον χειρίζεται. Ίσως κάποτε δω και τη σουηδική αν και το σενάριο δεν θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στις μεγάλες αρετές του φιλμ.

Από το quote σου σχεδόν φαίνομαι σχιζοφρενής ως προς τη γνώμη μου για το Prometheus :P Προσωπικά, η απόπειρα να χτίσουν ένα storyline που
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]
καθώς και όλες οι σκόρπιες (άμεσες και έμμεσες) νύξεις στο γνωστό mythos δεν με χάλασαν τόσο όσο η παιδαριώδης πλοκή, το διάτρητο σενάριο και οι λοβοτομημένοι χαρακτήρες.
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 14:14 #38457

 • mkllds
 • mkllds's Avatar
 • OFFLINE
 • Futuristic Fedora
 • Posts: 674
Τον Fincher τον εκτιμώ πάρα πολύ λόγο του "Seven" και του "Fight Club" αλλά η Σουηδική (αν και νομίζω ότι δεν είναι καθαρά Σουηδική αλλά συμμετέχουν κι άλλες χώρες στη παραγωγή) έχει μια πιο Ευρωπαϊκή σκηνοθεσία καθώς και ο πρωταγωνιστής πείθει περισσότερο στο ρόλο του ως δημοσιογράφος παρά ο Daniel Craig (ίσως να με ενόχλησε και η προσπάθεια του να μιλήσει Αγγλικά με Σουηδική προφορά) αν και τον θεωρώ αρκετά αξιόλογο ηθοποιό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πιο πάνω. Θα σου έλεγα να δεις και όλη την τριλογία. (The girl with the dragon tattoo, The girl who played with fire και The girl who kicked the hornet's nest)

Για το quote έχεις δίκιο. Με λάθος τρόπο το χρησιμοποίησα. Sorry. Βασικά σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν περίμενα να μη βρω τρύπες αλλά γενικά το θεώρησα αδύναμο. Γι' αυτό που λες για τους χαρακτήρες έχεις δίκιο. Μόνο ο Michael Fassbender στο ρόλο του David μ' άρεσε. Βασικά έπαιζε λες και δεν βαριόταν όπως οι υπόλοιποι. Έχοντας δει όμως το trailer καμιά εικοσαριά φορές περίμενα κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι πιο επικό, κάτι πιο σκοτεινό. Περίμενα να δω τέλος πάντων μια ταινία ισάξια του "Alien" ως προς την ατμόσφαιρα.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

https://www.youtube.com/watch?v=VXXa9zywo-8
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 14:59 #38458

 • maladroid
 • maladroid's Avatar
 • OFFLINE
 • Templar Hunter
 • Posts: 800
mkllds wrote:
Βασικά σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν περίμενα να μη βρω τρύπες αλλά γενικά το θεώρησα αδύναμο. Γι' αυτό που λες για τους χαρακτήρες έχεις δίκιο. Μόνο ο Michael Fassbender στο ρόλο του David μ' άρεσε. Βασικά έπαιζε λες και δεν βαριόταν όπως οι υπόλοιποι. Έχοντας δει όμως το trailer καμιά εικοσαριά φορές περίμενα κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι πιο επικό, κάτι πιο σκοτεινό.
Ναι σε όλα. Και μπράβο στον Fassbender που εμφανώς δούλεψε το ρόλο του σε βάθος αν και τα κίνητρα του χαρακτήρα του δεν ήταν πάντα ξεκάθαρα (αλλά δε φταίει ο ηθοποιός γι'αυτό).
No good deed goes unpunished
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 15:10 #38459

Πω πω, το @#$@#@$ το θέμα... :twisted: :twisted: :twisted:
Για τα Dragon Tattoo δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά ένας φίλος που τον εμπιστεύομαι (συνήθως) και που εκτιμάει και τον Fincher, μου είπε ότι αν έχεις δει τη σουηδική εκδοχή, η αμερικάνικη δεν έχει λόγο ύπαρξης, μια και είναι κατώτερη σε όλα τα επίπεδα.

Ούτε τον "Προμηθέα" είδα. Για κάποιο λόγο παρ'όλο που είναι σκηνοθετημένο από τον πολύ Ridley Scott, δε μου έκανε κλικ να πάω σινεμά για αυτό. Ίσως επειδή διάβασα κάπου ότι τελικά δεν είναι τόσο καλό όσο το αρχικό "Alien". Γιατί θα την εξομολογηθώ την αμαρτία μου: ωραίο και υποβλητικό κλειστοφοβικό θρίλλερ τρόμου το "Alien", αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσος ντόρος γι'αυτό το έργο (καμία σχέση με το όντως απίστευτο και σε τελείως άλλο επίπεδο "Blade Runner"). Για το επόμενο, το "Aliens" ούτε που το συζητώ: απλή ευχάριστη περιπετειούλα επιστημονικής φαντασίας, που οι οπαδοί της προσπαθούν απεγνωσμένα να τη ντύσουν με νοήματα που δεν υπάρχουν (ή που μένουν εντελώς ανεκμετάλευτα στην καλύτερη περίπτωση), πράγμα που συμβαίνει πάνω κάτω με όλες σχεδόν τις ταινίες του υπερ-υπερ-υπερεκτιμημένου James Cameron (μόνη εξαίρεση ο πρώτος "Εξολοθρευτής", άντε το πολύ κι ο δεύτερος - με πολλά ερωτηματικά όμως.)

To Indiana Jones 4 ακόμα προσπαθώ να το σβήσω από τη μνήμη μου. Κρίμα που είχε και την αγαπημένη μου πρωταγωνίστρια από τον πρώτο Indie, την Karen Allen, την οποία και χαράμισε και γελειοποίησε ολότελα. Που χάθηκε το ταλέντο του Spielberg;;;;mkllds wrote:
Για το Drive δεν περίμενα να ακούσω τόσο θετικά σχόλια. Νόμιζα ότι ήμουν από τους ελάχιστους που του άρεσε.
Τι λες βρε φίλε... Σε πολύ κόσμο άρεσε αυτή η ταινία και πολύ μάλιστα. Και νομίζω όχι μόνο σε κάτι καμμένους σινεφίλ σαν κι εμένα (που έχω μπει κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές σε αίθουσες με 5-10 άτομα.) Όταν την είδα η αίθουσα ήταν γεμάτη και στο σινεμά της γειτονιάς μου την έπαιζαν για αρκετό καιρό.

Υ.Γ.: Βρε παιδιά, μήπως να μετακομίσουμε την κουβέντα σε κανένα άλλο thread μη μας βρίσουνε (και με το δίκιο τους);
The administrator has disabled public write access.

20 Ιουλ 2012 15:36 #38460

 • mkllds
 • mkllds's Avatar
 • OFFLINE
 • Futuristic Fedora
 • Posts: 674
Castledoque wrote:
Γιατί θα την εξομολογηθώ την αμαρτία μου: ωραίο και υποβλητικό κλειστοφοβικό θρίλλερ τρόμου το "Alien", αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσος ντόρος γι'αυτό το έργο (καμία σχέση με το όντως απίστευτο και σε τελείως άλλο επίπεδο "Blade Runner").
Ιεροσυλία αυτά που λες για το Alien. :D Τώρα χωρίς πλάκα για το είδος της ήταν πάρα πολύ καλή όπως και η δεύτερη γιατί μετά το έσκισαν. Ειδικά την εποχή που είχε βγει δεν υπήρχαν πολλά παρόμοια θέματα. Αλλά νομίζω είναι τελείως λάθος να την συγκρίνουμε με το "Blade Runner". Το ένα είναι θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ενώ το άλλο έχει κοινωνικές προεκτάσεις και παίζει σε κάποια σημεία με το μυαλό του θεατή ως προς το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.Castledoque wrote:
To Indiana Jones 4 ακόμα προσπαθώ να το σβήσω από τη μνήμη μου.
Εγώ να δεις. Βασικά έπρεπε να το καταλάβω ότι δεν θα ήταν καλή ταινία από τη στιγμή που διάβασα ότι θα έπαιζε ένας ηθοποιός που τον λένε Shia LaBeouf. :shock:Castledoque wrote:
Τι λες βρε φίλε... Σε πολύ κόσμο άρεσε αυτή η ταινία και πολύ μάλιστα.
Ίσως επειδή αυτήν την ταινία την είδα με παρέα 6 ατόμων και ήμουν ο μόνος που του άρεσε, στο μυαλό μου μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είναι από τις ταινίες που θα έβλεπα μόνο εγώ και θα μ' άρεσε. Πάντως χαίρομαι που ακούω ότι άρεσε και σε άλλους και μάλιστα πολύ.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

https://www.youtube.com/watch?v=VXXa9zywo-8
The administrator has disabled public write access.

Re: 20 Ιουλ 2012 17:02 #38462

Πραγματικά έχει αρέσει σε πολύ κόσμο!
Περιττό να πω για τους τίτλους αρχής με τη φούξια 80'ς γραμματοσειρά και το συγκλονιστικό OST που ακούω ασταμάτητα.
crocark wrote:
Με την ευκαιρία και για να μην ποστάρω για ασήμαντες αφορμές, να πω εδώ ότι καλά κάνατε και το χωρίσατε το θέμα το άλλο, αλλά δε θυμηθήκατε ότι υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα τουλάχιστον μια φορά ακόμη (sierra vs lucas).
Πουν'το ωρέ;
The administrator has disabled public write access.