Αφανισμένη ανθρωπότητα και κυρίαρχα ρομπότ στο Uncertain

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Αφανισμένη ανθρωπότητα και κυρίαρχα ρομπότ στο Uncertain

Παρότι κατά βάση indie εταιρεία ανάπτυξης, η Comongames ανέπτυξε μια περιπέτεια πραγματικά ΑΑΑ-ποιότητας η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών φίλων του είδους ανά τον κόσμο. Βρισκόμαστε σε έναν post-apocalyptic κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα έχει αφανιστεί μετά από ένα μακρύ και ανηλεή πόλεμο. Τη Γη κυριαρχούν τώρα τα ρομπότ που κάποτε υπηρετούσαν τους ανθρώπους, κι εμείς θα δούμε την ιστορία ενός τέτοιου ρομπότ που κατοικεί σε ένα εγκαταλελειμμένο πλέον από τους ανθρώπους χωριό.

Κάθε φορά που θα αλληλεπιδράμε με το περιβάλλον γύρω μας, οι σκέψεις και οι ιδέες που θα ακούμε θα είναι καθοδηγούμενες φυσικά από τη λογική, τη λογική ενός ρομπότ που απέχει αρκετά από την ανθρώπινη. Η αισθητική δεν το αφορά, ενώ η πρακτική χρήση και χρηστικότητα του εκάστοτε αντικειμένου βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα του. Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει τον άψυχο ήρωά μας είναι να γνωρίσει τελικά τους ανθρώπους, να τους μάθει καλύτερα, και ίσως να καταλάβει πώς έφτασαν εκεί που έφτασαν. Μπορεί, άραγε, να καλλιεργηθεί η ανθρωπιά όταν κάποιος έρχεται σε επαφή μαζί της, όταν γνωρίζει τι σημαίνει πρακτικά και ουσιαστικά αυτή η λέξη; Αυτό καλούμαστε να ανακαλύψουμε στο Uncertain.

Το παιχνίδι ουσιαστικά δεν περιέχει γρίφους, inventory ή puzzles. Αφηγείται μια ιστορία και μας καλεί να την ξεδιπλώσουμε σα να ήμασταν κι εμείς κάπου εκεί, ανακαλύπτοντας παλιά ημερολόγια, αρχεία, αντικείμενα και στοιχεία. Ταυτόχρονα, το gameplay θα περιέχει κι ορισμένα action και stealth στοιχεία, καλά ισορροπημένα, για να προσδίδουν ρεαλισμό και να προκαλούν αγωνία.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια