Fear of the Dark

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016, Συντάκτης: Recruiter

  • Εταιρεία: Fear of the Dark
  • Άτομα: 3-7
  • Βαθμός Δυσκολίας: 4/5
  • Διεύθυνση: Δάφνη

Παραμένετε λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι στο σκοτάδι; Είστε ατρόμητοι απέναντι σε δαίμονες; Έχετε την ψυχραιμία να πάρετε τη σωστή απόφαση όταν η γαλήνη και η ηρεμία έχουν προ πολλού εξαφανιστεί; Και κυρίως, είστε έτοιμοι να πληρώσετε για κάθε λάθος που θα κάνετε; Αν απαντήσατε «ναι» στις παραπάνω ερωτήσεις, σπεύσατε να απολαύσετε το εντυπωσιακό σκηνικό του Fear of the Dark. Και «όχι», όμως, να απαντήσατε, πάλι θεωρώ πως πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το δωμάτιο απόδρασης.

Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά εντυπωσιακή, κυρίως επειδή οι ηθοποιοί (πνεύματα και δαίμονες) κάνουν αισθητή την παρουσία τους και έχουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, χωρίς όμως να σε κυνηγάνε ή να προσπαθούν να σε κάνουν να πηδήξεις από το φόβο σου από ένα απότομο «μπου». Ελλοχεύουν στο σκοτάδι, στέκονται πίσω σου και δίχως να σε ενοχλούν, φροντίζουν να νιώθεις την ανάσα τους απειλητική στο σβέρκο σου, σε ξεγελούν, σε βοηθούν, σε κάνουν να περάσεις όμορφα ακόμη κι όταν είσαι αναστατωμένος. Στην καλή ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου escape room συμβάλει και το γεγονός πως συνδυάζει επιτυχημένα φως με σκοτάδι, διαθέτοντας τόσο ολοσκότεινα όσο και φωτεινά δωμάτια, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην κουράζονται οι παίχτες, αλλά και να επιδιώκουν να ξαναβρεθούν στα σκοτεινά για να ανέβουν οι παλμοί τους ξανά.

Οι γρίφοι είναι αρκετοί και απόλυτα λογικοί, είναι έξυπνα σχεδιασμένοι και εναρμονισμένοι με την ιστορία, αλλά χρειάζονται συνδυαστική σκέψη και αρκετή παρατηρητικότητα. Δεν είναι δύσκολοι και μάλλον δε θα χρειαστείτε περισσότερες από 1-2 βοήθειες σε ολόκληρο το δωμάτιο. Βέβαια, για να είναι εφικτό αυτό, και μάλιστα σε έναν τεράστιο χώρο πολλών τετραγωνικών (και δύο ορόφων), ο game master θα σας καθοδηγεί προς τα πού να κινηθείτε και τι να επιδιώξετε. Ποτέ, όμως, δε θα σας πει πώς να τα καταφέρετε αν δεν ζητήσετε βοήθεια. Το δωμάτιο είναι τόσο πλήρες που ακόμα και με το μέγιστο αριθμό ατόμων, κανένα μέλος της ομάδας δεν μένει χωρίς να παίζει. Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε πως παρότι δεν απαιτούνται δεξιότητες και δε θα επιδοθείτε σε αθλοπαιδιές, σε ένα μικρό (αλλά αναπόφευκτο) σημείο θα πρέπει... να κουνήσετε λίγο τον κώλο σας για να προχωρήσετε στο επόμενο δωμάτιο.

Πρόκειται για ένα δωμάτιο για θαρραλέους που πρέπει να πάτε γιατί αν και δε θα σας κοψοχολιάσει, θα σας βυθίσει σε μια συνεχή ατμόσφαιρα ανησυχίας, και θα σας προκαλέσει με τους έξυπνους γρίφους του, την καλοστημένη ιστορία του, και τους μεγάλους χώρους του που δεν επαναλαμβάνονται. Αν πάλι δεν είστε θαρραλέοι, δεν χρειάζεται ούτε να βρίσετε ούτε να δείρετε τους ηθοποιούς, απλώς κρυφτείτε πίσω από ένα συμπαίχτη σας και μιλήστε γλυκά στο δαίμονα. Ίσως και να σας λυπηθεί.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια