Zygote

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, Συντάκτης: Fallen Angel

  • Εταιρεία: Escaped
  • Άτομα: 3-6
  • Βαθμός Δυσκολίας: 10/10
  • Διεύθυνση: Αιγάλεω

Κατά τη διάρκεια έργων για την επέκταση του μετρό κάτω από την Αθήνα, ανακαλύφθηκε ένα μάλλον αλλόκοσμο σκάφος. Το Zygote, όπως ονομάστηκε λόγω της μορφολογίας του, τράβηξε την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας η οποία ξεκίνησε να το εξετάζει αναζητώντας τόσο την προέλευσή του όσο και τη λειτουργία του. Φήμες ήθελαν να κρύβει στην κοιλιά του μια νέα, μοναδική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, η έρευνα διεκόπη βεβιασμένα έπειτα από πλήθος καταγγελιών για παράξενες συμπεριφορές εργατών στο χώρο των έργων. Η υπόγεια σήραγγα σφραγίστηκε και η είδηση θάφτηκε από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να θαφτεί και το μυστικό του Zygote. Σχεδόν 14 χρόνια αργότερα μια νέα ομάδα επιστημόνων ιδρύει το μυστικό κέντρο ερευνών Zygote-1, με την ελπίδα ότι θα κατορθώσει να ανακτήσει τη νέα αυτή πηγή ενέργειας. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα τα ήθελαν και γρήγορα όλα παίρνουν μια σκοτεινή και αγχωτική τροπή...

Η ομάδα μας αποτελεί τη μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας τόσο για να ρίξει φως στο μυστήριο του Zygote, όσο και για να ανακτήσει την πολυπόθητη πηγή ενέργειας που κρύβεται στα σωθικά του σκάφους. Φοράμε τα κράνη εργασίας και τις κίτρινες φανταχτερές στολές μας, παίρνουμε σαφείς οδηγίες ασφαλείας στην είσοδο του υπόγειου εργοταξίου, και με όπλα μας το μυαλό και το θάρρος μας, μπαίνουμε στον κυρίως χώρο του παιχνιδιού. Μόνο που έχουμε ξεχάσει ήδη ότι πρόκειται για παιχνίδι. Είμαστε επιστήμονες. Είμαστε σε ένα υπόγειο εργοτάξιο όπου κάτι έχει πάει πολύ στραβά. Είμαστε ενθουσιασμένοι.

Το Zygote είναι αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα δωμάτια απόδρασης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Τα σκηνικά του είναι καλύτερα κι από ταινίας, η ερμηνεία του ηθοποιού είναι πειστική ενώ ταυτόχρονα κατηύθυνε διακριτικά την ομάδα προς το σωστό δρόμο, και οι γρίφοι είναι όλοι ένας κι ένας επιλεγμένοι: έξυπνοι, δύσκολοι, πρωτότυποι και απόλυτα λογικοί. Πρόκειται για ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό δωμάτιο που αγχώνει και ενθουσιάζει τους παίχτες, βυθίζοντάς τους σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα, οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και του παλιού κινηματογράφου, σίγουρα θα νοιώσουν πως πρωταγωνιστούν σε μια νέα εκδοχή του «Five Million Years to Earth» του 1967.

Προτείνεται α-νε-πι-φύ-λα-κτα σε όλες τις (έστω σχετικά) έμπειρες ομάδες escapers. Δεν έχει κυνηγητά και ιδιαίτερες αθλοπαιδίες, οπότε ο μόνος σας πραγματικός περιορισμός είναι να έχετε κοιμηθεί καλά για να λύσετε τους γρίφους του που ακολουθούν τη θεματολογία και απαιτούν να χρησιμοποιήσετε μπόλικη φαιά ουσία. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως στο Zygote η ομάδα μπορεί να ασχολείται ταυτόχρονα με διαφορετικούς γρίφους, άρα και έξι άτομα να πάτε, όλοι θα έχετε κάτι να κάνετε, κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια