Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: DREAMFALL CHAPTERS

DREAMFALL CHAPTERS 26 Μαρ 2017 17:28 #48355

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
Χμ… Πριν αρχίσω να γράφω το mini review (mini εδώ γελάνε και οι πέτρες) για το chapters , πρέπει να πω αφενός ότι θα προσπαθήσω να είμαι όσο αντικειμενική γίνεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι αφετέρου ότι όσοι δεν το έχετε παίξει ακόμα μα έχετε σκοπό να το πράξετε νομίζω ότι πρωτίστως πρέπει να παίξετε το dreamfall (για να μην πω και το longest ) για να θυμηθείτε καλύτερα την βασική και επιμέρους ιστορία η οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο στο chapters, ώστε να μπορέσετε να την ακολουθήσετε σχετικά πιο εύκολα
Επίσης θα ήθελα να σημειώσω πως δυστυχώς επειδή δεν είχα την υπομονη να περιμένω ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη όλων των επεισοδίων έπαιζα το κάθε επεισοδιο με το που έβγαινε ( όλοι θυμομαστε το μεγάλο διάστημα αναμονής μεταξύ των επεισοδίων) οπότε αυτή η αναμονή μου στέρησε αρκετή από τη μαγεία του παιχνιδιού το οποίο βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη ήταν τόσο καθηλωτικό που ακόμα κι έτσι με ενθουσίασε .
Θα ξεκινήσω πρώτα από τα εύκολα , ας πούμε για τον χειρισμό ,προσωπικά το έπαιξα με gamepad (xbox 360 controller) χωρίς κανένα πρόβλημα αφού το παιχνίδι ακολουθεί τους κανόνες χειρισμού των περισσότερων παιχνιδιών του είδους(βλ. walking dead) ενώ και χωρίς gamepad ο χειρισμός του είναι σχετικά απλός wasd για κίνηση ,χειρισμός κάμερας για περιήγηση στο χώρο ,διάδραση με το περιβάλλον και τα αντικείμενα με το mouse!
To παιχνίδι είχε προμοταριστεί αν θυμάμαι καλά με το moto choices matter (κάτι που συνάντησα και στα άλλα 2 παιχνίδια που έπαιξα μετά το dreamfall chapters , walkind dead και life is strange) δινοντας μια ψευδαίσθηση ελευθερίας χωρίς όμως να αλλάζει την έκβαση της βασικης ιστορίας αλλά μόνο των επιμέρους ιστοριών . Το παιχνίδι σε ειδοποιεί όταν προκειται να πάρεις μια σοβαρή απόφαση με το να παγώνει για λίγα δευτερόλεπτα δίνοντας σου χρόνο να διαλέξεις ποιο «δρόμο» θα ακολουθήσεις απ΄οσους σου δίνονται στο κάτω μέρος της οθόνης ακούγοντας μάλιστα και τις σκέψεις του ήρωα για την κάθε επιλογή. Προσωπικά πολλές από τις επιλογές μου αποδείχτηκαν τελείως χάλια :lol: αφού έχασα αρκετούς στην πορεία(δεν τα αναφέρω για να μην το χαλάσω σε όποιον ακόμα δεν το έχει παίξει).
Στο τέλος κάθε chapter βγαίνει μια κάρτα με όλες τις επιλογές που έχει κάνει ο παίκτης και το ποσοστό του συνόλου των παικτών που ακολούθησαν τις ίδιες επιλογές.

Συνεχίζουμε πάλι με τα εύκολα , δλδ τους γρίφους αφού ήταν σχεδόν ανυπαρκτοι (αστειεύομαι…περίπου…) ίσως ήταν λίγο περισσότεροι από το dreamfall , οι περισσότεροι γρίφοι αφορούν εύρεση των απαραίτητων αντικειμένων ώστε να ξεκλειδώσει κάτι και να συνεχίσει η ιστορία καθώς και κάποιους πιο «διασκεδαστικούς» βλ. shitbot που μάλιστα αν δεν κάνω λάθος μπορούσαν να λυθούν με διαφορους τρόπους. Δεν είχε τόσα πολλά πηγαινέλα σύμφωνα με τα δικά μου στανταρντ ,εκτός ίσως από το BOOK 2.
Όμορφη ήταν η προσθήκη επιλογών στους διαλόγους όπου μπορούσες να επιλέξεις κάθε φορά τι θα πεις στον εκάστοτε διάλογο , πολλές φορές οι επιλογές αυτές μπορούσαν να γίνουν με βάση τις σκέψεις του παίκτη και όχι αποκλειστικά του ήρωα.

Προχωρώντας στην μουσική και στο voice – acting πιστεύω απλά πως ήταν εξαιρετικά πραγματικά , όπως και στα προηγούμενα άλλωστε , το μόνο που μου έλειψε προσωπικά ήταν η φωνή της Zoe από το dreamfall που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια θυμάμαι ότι ήταν από τις καλύτερες πιο αισθαντικές φωνές που έχω ακούσει γενικά σε παιχνίδι , χωρις βεβαια αυτό να σημαίνει πως η νεα «φωνή» της zoe δεν ήταν πολύ καλή. Οι ήχοι του περιβάλλοντος καθώς και οι διάλογοι των περαστικών και στον stark και στην arcadia προσέδιδαν ρεαλιασμό ζωντανεύοντας μοναδικά τον κόσμο που ενεργούσαν οι ηρωές.

Τα γραφικά του παιχνιδιού λεπτομερή, προσεγμένα, ρεαλιστικά βοηθούν στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας και πολλές φορές εμένα προσωπικά με ώθουν να θέλω να περιπλανηθώ στους δρόμους και της EUROPOLIS και της Arcadia μόνο και μόνο για να θαυμάσω τον κόσμο τους. Να σημειώσω πως δεν αντιμετώπισα προβλήματα ταχυτητας και χαμηλού frame rate ούτε πριν την αναβάθμιση της game engine που νομίζω συνέβη στο 4ο BOOK .

Πριν περάσω στο πιο σημαντικό για εμένα στοιχείο , την υπόθεση- εξιστόρηση των γεγονότων , να σας αναφέρω πως δεν θυμάμαι με σιγουριά αν ήταν σχετικά μικρά σε διάρκεια επειδή δυστυχώς όπως προανέφερα τα έπαιζα με το που έβγαιναν και δεν είμαι σίγουρη για το χρόνο που έκανα για να ολοκληρώσω το κάθε «βιβλίο».

Επίσης ενώ είχε πολλούς διαλόγους (καλά εννοείτε … αυτό όπως άλλωστε και τα 2 προηγούμενα ) προσωπικά δε με κούρασαν καθόλου αφού ήταν αρκετά καλογραμμένοι σε αντιθεση με το Longest Journey ( ντρεπομαι που το ομολογώ) στο οποίο σε κάποια σημεία πατούσα skip.

Και περνάω τώρα στο βασικότερο και μοναδικότερο για μένα στοιχείο του dreamfall chapters που είναι η υποθεσή του και είναι κάτι που για εμένα καθιστά την συγκεκριμμένη τριλογία (longest journey-dreamfall-dreamfall chapters) την καλυτερη , πιο αξέχαστη παιχνιδοεμπειρία μου. Τα συναισθήματα που ένιωσα παίζοντας και τα 3 χωρίς να ξεχωρίζω κανένα (άντε για να είμαι ειλικρινής ίσως το dreamfall να είναι λίγο πιο ξεχωριστό στην καρδιά μου) δεν τα έχω νιώσει πολλές φορές σε όποια μορφή τέχνης( μουσική-λογοτεχνία κινηματογραφο κτλ..)
Τώρα από πού να το πρωτοαρχίσω μάλλον από τη βασική υπόθεση .
Το chapters ύστερα από ένα εκπληκτικό intro ξεκινά από εκει που μας άφησε το προηγούμενο . H zoe βρίσκεται σωματικά στο νοσοκομείο σε κώμα ενώ το πνεύμα της , το υποσεινήδητο της , παγιδευμένο στο storytime προσπαθει να βρει διέξοδο, να ενωθεί με το σώμα της και να ξυπνήσει από το κωμα. Αφού καταφέρνεi να ξυπνήσει από το κώμα μετακομίζει στη Europolis συγκατοικεί με τον Reza χωρίς να έχει καμία ανάμνηση για τα ταξίδια της στην Arcadia. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω τπτ περισσότερο η Zoe ξεκινώντας πάλι το ταξίδι να βρει τον εαυτό της θα περάσει τόσα πολλά μέχρι να μάθει την αλήθεια (σχεδόν όλη ) για το ποια είναι και ποιος ο ρόλος της στο συμπαν του Dreamfall.
Από την άλλη Ο Κιαν βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του για εσχάτη προδοσία, την κατάλληλη στιγμή όμως οι επαναστάτες τον ελευθερώνουν για να τους βοηθήσει στην αντισταση κατά των azadi και να συνεχίσει το έργο της April. Ο Κιαν έχοντας κι αυτός να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες μέσα από ένα μεγάλο ταξίδι θα εκπληρώσει και αυτός τον ρόλο του στους παράλληλους κόσμους. Εκτός από τους 2 γνώριμους πρωταγωνιστές από το προηγούμενο γνωρίζουμε και την 3η βασικη ηρωίδα του παιχνιδιού την Saga η οποία θα βοηθήσει τους Kian και Zoe να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους. Θεωρώ πως στην περίπτωση της Saga έμειναν σκοπίμως ίσως κάποια πράγματα πιο μετέωρα αφήνοντας μας απλά να υποθέτουμε .

Αξιομνημόνευτα σημεία της ιστορίας είναι η επανένωση των ηρώων με τον crow , επίσης η «συνάντηση» της zoe μ έναν από τους καλύτερους χαρακτηρες που έχω δει σε παιχνίδι τo shitbot, ο διάλογος με τoν abnaxus και η συνάντηση μας φαντάζεστε με ποια αγαπημένη μας ηρωίδα.

Όσον αφορά το τέλος του παιχνιδιού είναι καλύτερο από αυτό που είχα φανταστεί είναι νοσταλγικό , γλυκόπικρο ,αρκετα συγκινητικό ειδικα στα τελευταία δευτερολεπτα …χωρίς πολλά πολλά ήταν αυτό που έπρεπε να είναι για εμένα.
Και για τους πλέον δύσπιστους να πω πως απαντά στα περισσότερα ερωτήματα που έθεσε και στο 2ο μέρος αλλά και στο chapters (μέχρι το 3ο βιβλίο δημιουργούσε κι άλλα αντί να λύνει)κάποια ίσως τα απαντά βιαστικά κατά τη γνώμη μου, κάποια μένουν απλά στην δική μας κρίση και κάποια απαντώνται διεξοδικά δίνοντας ένα σωστό κλείσιμο στην τριλογία

Είναι απίστετυτο πως o Torquinst μέσα σ ένα παιχνίδι φαντασίας θέλησε να περάσει στον παίκτη τόσα μηνύματα, παραλληλισμούς , αλληγορίες (είχε φανεί αυτή του ή πρόθεση και στα 2 προηγούμενα απλά όχι τόσο έντονα),άλλα θέματα τα εξέτασε πιο επιφανειακά αλλά σε βάθος (κάποια με άγγιξαν, κάποια μου ήταν αδιάφορα, κάποια πολύ προφανή) μα αυτό που έμεινε σ εμένα είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι μιλά τόσο πολύ για την ανθρώπινη φύση καθώς και την ανάγκη της να εξελίσσεται, να προχωρα μέσα από τα ταξίδια της ανθρώπινης ψυχής την οποία συνθέτουν και προσδιορίζουν τα όνειρα ,οι εφιάλτες, βιώματα , η αλήθεια, το ψέμα, η ελπίδα , η πίστη κτλ…. Και ίσως να θέλει με παιδιάστικο ρομαντισμό να μας υπενθυμίσει πως τα όνειρα και η μαγεία δεν πρέπει να λείπουν από την ζωή μας κι αν λείπουν πρέπει να ψάχνουμε να τα βρούμε και να τα εντάσσουμε στη ζωή μας ίσως με όποιο κόστος… Τι άλλο να ζητήσεις λοιπόν από ένα παιχνίδι ?
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
Last Edit: 26 Μαρ 2017 17:55 by annapad.
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 26 Μαρ 2017 20:50 #48356

Εξαιρετική κριτική!

Η retail έκδοση του παιχνιδιού για το ps4 κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου.

Αντιλαμβάνεσαι με ποιο παιχνίδι θ' ασχοληθώ!

:silly:
Nothing keeps its promise
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 27 Μαρ 2017 01:18 #48357

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
Εξαιρετική κριτική!

Η retail έκδοση του παιχνιδιού για το ps4 κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου.

Αντιλαμβάνεσαι με ποιο παιχνίδι θ' ασχοληθώ!

Σ ευχαριστώ πραγματικά ;)
Χαίρομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που έχεις προγραμματίσει να ασχοληθείς με το chapters και ειδικά στην κονσόλα .... σίγουρα θα κανει την εμπειρία μοναδικότερη!!!
Από την αρχή του χρόνου θέλω να αγοράσω το ps4 (ήθελα βλεπεις κάααααποια στιγμη να παίξω και το the last of us) αλλά λόγω έλλειψης χρόνου όλο το αναβάλλω, με την πολύτιμη πληροφορία που μου έδωσες για την 5η Μαίου με βλέπω να την αγοράζω παραυτα μόνο και μόνο για να το παίξω ολόκληρωμενο στην 46'' TV (awesome!!! γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο το pc και άλλο το ps4)
Ευχαριστώ πολύυυυυυυ :lol:
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 27 Μαρ 2017 09:38 #48358

annapad wrote:
[...]όσοι δεν το έχετε παίξει ακόμα μα έχετε σκοπό να το πράξετε νομίζω ότι πρωτίστως πρέπει να παίξετε το dreamfall (για να μην πω και το longest ) για να θυμηθείτε καλύτερα την βασική και επιμέρους ιστορία η οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο στο chapters, ώστε να μπορέσετε να την ακολουθήσετε σχετικά πιο εύκολα[...]Και περνάω τώρα στο βασικότερο και μοναδικότερο για μένα στοιχείο του dreamfall chapters που είναι η υποθεσή του και είναι κάτι που για εμένα καθιστά την συγκεκριμμένη τριλογία (longest journey-dreamfall-dreamfall chapters) την καλυτερη , πιο αξέχαστη παιχνιδοεμπειρία μου. Τα συναισθήματα που ένιωσα παίζοντας και τα 3 χωρίς να ξεχωρίζω κανένα (άντε για να είμαι ειλικρινής ίσως το dreamfall να είναι λίγο πιο ξεχωριστό στην καρδιά μου) δεν τα έχω νιώσει πολλές φορές σε όποια μορφή τέχνης( μουσική-λογοτεχνία κινηματογραφο κτλ..)
Τώρα από πού να το πρωτοαρχίσω μάλλον από τη βασική υπόθεση .[...]
Όλο λέω θα το παίξω, κι όλο το αναβάλλω επειδή πρέπει/θέλω να ξαναπαίξω όλη την τριλογία μαζί για να δω την πλήρη ιστορία. Αλλά με αυτή τη δήλωση που έκανες «καθιστά την συγκεκριμμένη τριλογία (longest journey-dreamfall-dreamfall chapters) την καλυτερη , πιο αξέχαστη παιχνιδοεμπειρία μου» με αναγκάζεις να το βάλω ψηλά στην to-play λίστα μου, κοπελιά. Φωτιές ανάβεις... βγαίνει και σε PS4... ααχ! Νομίζω πως είναι προαποφασισμένο τι θα παίξω το Μάιο τελικά.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το κατατοπιστικότατο mini (χαχαχα) review. :) :)
Nothing happens unless first a dream...
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 27 Μαρ 2017 13:36 #48359

annapad wrote:

...με την πολύτιμη πληροφορία που μου έδωσες για την 5η Μαίου με βλέπω να την αγοράζω παραυτα μόνο και μόνο για να το παίξω ολόκληρωμενο στην 46'' TV...

Ω, τι ακούω! Εγώ έχω 48'' και παίζω όλα τα παιχνίδια πλην των adventure σε αυτήν. Συναρπαστική εμπειρία, πράγματι!

Για την ps4 edition αναφέρεται μεταξύ άλλων: ENHANCED ON CONSOLES: Enjoy the definitive experience of Dreamfall Chapters on PlayStation4 and Xbox One with reworked character models, improved animations, lightning, and special effects plus an expanded in-game soundtrack as well as improved sound-effects.


(το "The Last Of Us" είναι αριστούργημα. Ετοιμάζεται και το δεύτερο μέρος).
Nothing keeps its promise
Last Edit: 27 Μαρ 2017 13:38 by pornostars.
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 27 Μαρ 2017 23:06 #48360

Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το Dreamfall chapters. Ως ένας ακόμα θαυμαστής του κόσμου που δημιούργησε ο παραμυθάς Torquinst, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πραγματικά, τα όσα πραγματεύεται το παιχνίδι είναι ένα αμάλγαμα φιλοσοφικών και κοινωνικών εννοιών με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την συλλογικότητα που ψάχνει μάταια σε άλλα μέρη παρά στον διπλανό του.Ο δε τρόπος που τα παρουσιάζει είναι αξιοθαύμαστος.
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 28 Μαρ 2017 01:11 #48361

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
fallen angel wrote
Όλο λέω θα το παίξω, κι όλο το αναβάλλω επειδή πρέπει/θέλω να ξαναπαίξω όλη την τριλογία μαζί για να δω την πλήρη ιστορία. Αλλά με αυτή τη δήλωση που έκανες «καθιστά την συγκεκριμμένη τριλογία (longest journey-dreamfall-dreamfall chapters) την καλυτερη , πιο αξέχαστη παιχνιδοεμπειρία μου» με αναγκάζεις να το βάλω ψηλά στην to-play λίστα μου, κοπελιά. Φωτιές ανάβεις... βγαίνει και σε PS4... ααχ! Νομίζω πως είναι προαποφασισμένο τι θα παίξω το Μάιο τελικά
Χριστινάκι μου ,
Γνώμη μου πως αν βρεις χρόνο και ξεκινήσεις απο το longest και φτάσεις μέχρι και το chapters βάζοντας στην άκρη ( όχι μόνο τη προσωπική ζωή , τη δουλειά σου , τα χομπι σου για καμια βδομάδα) τον χειρισμό , τα γράφικά των παλαιότερων 2 (longest και dreamfall) και επικεντρωθείς μόνο στην υπόθεση θα αντιληφθείς πως πρόκειται για μία ενιαία γεμάτη ιστορία (σαν ένα νήμα που κρατάς την αρχή και το τέλος του και προσπαθείς να ξετυλίξεις το υπόλοιπο )την οποία δεν έχει επηρεάσει καθόλου ο χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί (17 χρόνια!!!!) .Ερωτήματα , αναφορές του πρώτου μέρους που ίσως τότε μας φαίνονταν τόσο αινιγματικά , εξηγούνται στο τελευταίο μέρος αβίαστα , αφού αποτελούν μέρος του βασικού πυρήνα της ιστοριας , δεν θα πω περισσοτερα ... επιφυλασσομαι για όταν το παίξεις :)
@pornostars
Ω, τι ακούω! Εγώ έχω 48'' και παίζω όλα τα παιχνίδια πλην των adventure σε αυτήν. Συναρπαστική εμπειρία, πράγματι!

Για την ps4 edition αναφέρεται μεταξύ άλλων: ENHANCED ON CONSOLES: Enjoy the definitive experience of Dreamfall Chapters on PlayStation4 and Xbox One with reworked character models, improved animations, lightning, and special effects plus an expanded in-game soundtrack as well as improved sound-effects.

Χαχαχαα, εχω πολλά χρόνια να παίξω παιχνίδι σε κονσόλα ,το τελευταίο που έπαιξα ή μαλλον έβλεπα να παίζουν τα ξαδέρφια μου ήταν το beyond two souls πριν 4 χρόνια , πως να το κάνουμε είναι άλλη η αίσθηση gaming με την κονσόλα , λαμβάνοντας δε υπ όψιν και όλες αυτές τις ΠΟΛΥ ωραίες πληροφορίες της red thread που μου αναφέρεις :woohoo: , ανυπομονω ...ελπίζω όταν αγοράσω το ps4 o γιος μου να το αφήσει να" ζήσει" για να προλάβω να το παίξω kai να μην το κοπανάει όπως το λαπτοπ μου σα μαξιλάρι , :P

@chaplin1981
Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το Dreamfall chapters. Ως ένας ακόμα θαυμαστής του κόσμου που δημιούργησε ο παραμυθάς Torquinst, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πραγματικά, τα όσα πραγματεύεται το παιχνίδι είναι ένα αμάλγαμα φιλοσοφικών και κοινωνικών εννοιών με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την συλλογικότητα που ψάχνει μάταια σε άλλα μέρη παρά στον διπλανό του.Ο δε τρόπος που τα παρουσιάζει είναι αξιοθαύμαστος.
Αχ να και ένας άνθρωπος που το έπαιξε :cheer: . Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου για τη συλλογικότητα , δεν το είχα συνειδητοποιήσει τόσο παίζοντας το αλλά τώρα που το σκέφτομαι φέρνοντας στο μυαλό μου το παιχνίδι συμφωνώ απόλυτα! :cheer:
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 28 Μαρ 2017 19:09 #48362

 • giovanna
 • giovanna's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 3599
Εγώ δυστυχώς το έσβυσα γιατί απλώς δεν μπορούσα να το παίξω με τα πλήκτρα, οταν το κάνουνε με ποντίκι έ τότε σίγουρα θα το παίξω :cheer:
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 28 Μαρ 2017 23:54 #48364

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
Εγώ δυστυχώς το έσβυσα γιατί απλώς δεν μπορούσα να το παίξω με τα πλήκτρα, οταν το κάνουνε με ποντίκι έ τότε σίγουρα θα το παίξω :cheer:
Σε καταλαβαίνω αν και το παιχνίδι ακολουθεί τους κανόνες χειρισμού όλως των νεότερων παιχνιδιών , ούτε εγώ προσωπικα δεν μπορώ πια καθόλου να παίξω με πληκτρολόγιο (ειδικά στο laptop, είναι ακατόρθωτο) , αλλά τουλάχιστον το chapters όπως τα περισσότερα παιχνίδια ειναι απολύτως συμβατό και εύχρηστο με gamepad, γιατί δεν το προσπαθείς με χειριστήριο λοιπόν ;) σίγουρα θα σε αποζημιώσει! :)
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 11:11 #48365

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Δεν ξέρω σίγουρα αν ευθύνεται η γενική μου διάθεση γι' αυτό που νιώθω τώρα σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία (αυτά τα 17 χρόνια που λες) ή αν φταις εσύ και το ρίβιου σου! Ο χειρισμός του #2 μου την έσπασε όσο λίγες φορές και καταλαβαινω ότι θα 'ναι χειρότερα τα πράγματα για ένα σκληροπυρηνικό, adventure δε θα είναι για μένα σίγουρα κι όμως στο διπλανό παράθυρο ψάχνω τιμές για PS. Δεν υπάρχει αυτό ... μπράβο κοπελιά ...

(τα PS παιχνίδια δεν έχουν ονλάιν ενεργοποιήσεις, ε; )

ΥΓ
Το ξαναπαίξιμο που είναι απαράιτητο είναι ανασταλτικός παράγοντας. Το τελευταίο save στο #2 το κράτησα με σκοπό να θυμηθώ όταν θα χρειαζόταν. Προφανώς ένα save πλέον δεν είναι αρκετό, ενώ δε γίνεται και πρακτικά γιατί το έχω σε δισκέτα 1.44 ... τόσο παλιά μιλάμε ... Όμως ίσως θα μπορούσα να αντέξω να τα δω αμφότερα σε let' s play.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last Edit: 29 Μαρ 2017 12:44 by crocark.
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 19:25 #48367

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
crocark wrote:
Δεν ξέρω σίγουρα αν ευθύνεται η γενική μου διάθεση γι' αυτό που νιώθω τώρα σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία (αυτά τα 17 χρόνια που λες) ή αν φταις εσύ και το ρίβιου σου! Ο χειρισμός του #2 μου την έσπασε όσο λίγες φορές και καταλαβαινω ότι θα 'ναι χειρότερα τα πράγματα για ένα σκληροπυρηνικό, adventure δε θα είναι για μένα σίγουρα κι όμως στο διπλανό παράθυρο ψάχνω τιμές για PS. Δεν υπάρχει αυτό ... μπράβο κοπελιά ...

(τα PS παιχνίδια δεν έχουν ονλάιν ενεργοποιήσεις, ε; )

ΥΓ
Το ξαναπαίξιμο που είναι απαράιτητο είναι ανασταλτικός παράγοντας. Το τελευταίο save στο #2 το κράτησα με σκοπό να θυμηθώ όταν θα χρειαζόταν. Προφανώς ένα save πλέον δεν είναι αρκετό, ενώ δε γίνεται και πρακτικά γιατί το έχω σε δισκέτα 1.44 ... τόσο παλιά μιλάμε ... Όμως ίσως θα μπορούσα να αντέξω να τα δω αμφότερα σε let' s play.

Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :blush: Όσον αφορά τον χειρισμό αφού κατάφερες και έπαιξες το dreamfall δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι χειρότερα αλλά καλύτερα... μην ξεχνας ότι σ αυτό δεν υπάρχουν μάχες και αν γενικά παίζεις παιχνίδια σε κονσόλες πίστεψέ με δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου!
Πραγματικά ελπίζω να το παίξεις για να έχουμε να συζητάμε ...
Έχεις δίκιο που γράφεις για το πόσο ανασταλτικά λειτουργεί το γεγονός του ότι θα ήταν προτιμότερο κάποιος να αρχίσει πρωτα παίζοντας το longest και να φτάσει στο chapters αφού μου λες και για τελευταίο save σε δισκετα ;) .Προσωπικά μη νομίζεις ότι κι εγώ τα έπαιξα τα 2 προηγούμενα πριν αρχίσω το chapters :huh: αλλά από το 2007 (ας ειναι καλά το adventure advocate και τα μέλη του που μου πρότειναν να τα παίξω γιατι μέχρι τότε είχα μεσάνυχταααααα :lol: ) μέχρι το 2012 τα χα παίξει από 2-3 φορές το καθένα, το dreamfall μπορεί και περισσότερες, όποτε η ιστορία είχε γίνει ενα με το dna μου :lol: .
Αυτό που λες για τα lets play είναι πολύ καλή ιδέα ..... :cheer:
πόσο θα ήθελα να κάνω μια λεπτομερή ανασκόπηση των 2 προηγουμένων αλλά φοβάμαι ότι δεν θα την ολοκληρώσω ποτέ.... τέλος πάντων...
Άσχετο, ψάχνω και εγώ τώρα να βρω περισσότερες πληροφορίες για την ps4 έκδοση αλλά βλέπω ημερομηνία κυκλοφορίας 24 Μαρτίου?
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 19:28 #48368

 • giovanna
 • giovanna's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 3599
@annapad

Χειριστήριο αγόρασα όταν είχα σκυλιάσει να παίξω το Farheinet αλλά ακόμα και τότε είχα προβλήματα. Τώρα δυστυχώς δεν το έχω το παιγνίδι πιά όταν το ξαναποκτήσω, θα δοκιμάσω ξανά με το χειριστήριο το οποίο τώρα σαπίζει σε ένα συρτάρι και θα δούμε τι θα δούμε :unsure:
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 19:42 #48369

@annapad

Πραγματικά εξαιρετικό (o Θεός να το κάνει) mini review! Με ιντρίγκαρες ακόμα περισσότερο για να το παίξω. Το TLJ είναι στα 5 αγαπημένα μου παιχνίδια και όπως λες και εσύ θέλω να τα παίξω πάλι πριν το πιάσω το Chapters (αλλά που χρόνος)... Ίσως αποτολμήσω να το ξεκινήσω άμεσα και αν δω οτι οι αναμνήσεις των άλλων δύο κοιμούνται βαθιά, τότε μάλλον θα κάνω την επανάληψή μου :)

Keep mini reviewing!!!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 19:43 #48370

 • annapad
 • annapad's Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 73
giovanna wrote:
@annapad

Χειριστήριο αγόρασα όταν είχα σκυλιάσει να παίξω το Farheinet αλλά ακόμα και τότε είχα προβλήματα. Τώρα δυστυχώς δεν το έχω το παιγνίδι πιά όταν το ξαναποκτήσω, θα δοκιμάσω ξανά με το χειριστήριο το οποίο τώρα σαπίζει σε ένα συρτάρι και θα δούμε τι θα δούμε :unsure:
giovanna μου
ο χειρισμός με gamepad στο chapters είναι πολύ απλός σε σχέση με το fahrenait ... (αν αυτό το παιχνίδι ήταν η πρωτη σου εμπειρία με χειριστήριο , καταλαβαίνω για ήταν τόσο τραυματική... :lol: ) ευτυχώς στο chapters δεν χρειάζεται ούτε να πατήσεις ταυτόχρονα 2-3 κουμπιά , ούτε χρειάζεται να ιδρώνεις και να βιάζεσαι να τα πατήσεις επειδή θα χάσεις , το εντελώς αντίθετο βασικά τουλάχιστον σ αυτό το chapters είναι πιστό στη φιλοσοφία των adventures , πας με το πάσο σου (εκτός από κανα 2 σημεία ,αν θυμάμαι καλά που και πάλι ήταν πολύ ευκολα) , οπότε αν το ξαναποκτήσεις δοκιμασέ το με χειριστήριο , είναι σχετικά εύχρηστο ! :)
"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow
The administrator has disabled public write access.

DREAMFALL CHAPTERS 29 Μαρ 2017 19:56 #48371

annapad wrote:


Άσχετο, ψάχνω και εγώ τώρα να βρω περισσότερες πληροφορίες για την ps4 έκδοση αλλά βλέπω ημερομηνία κυκλοφορίας 24 Μαρτίου?

Ήταν να κυκλοφορήσει στις 24/3 αλλά πήρε αναβολή για την 5η Μαΐου όσον αφορά στην retail έκδοση για την ps4 κονσόλα. Υπομονή!

(το mini-review σου άναψε φωτιές!)
Nothing keeps its promise
The administrator has disabled public write access.