Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Multiverse an adventure game project

Multiverse an adventure game project 27 Απρ 2010 22:15 #27465

Μιας και κυρίως βάζω ενημερώσεις για την πορεία του παιχνιδιού αλλάζω τον τίτλο και βάζω το αρχικό κείμενο σε quote από κάτω.
Καλησπέρα, καλησπέρα.

Λοιπόν αν και είμαι μέλος καιρό, δεν γράφω καθόλου στο φόρουμ εδώ, ούτε καν περνάω από το site ως registered.

Παρόλα αυτά είμαι και εγώ ένας παίχτης που τα adventures έχουν ξεχωριστή θέση στην ζωή μου, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να μπορέσω να φέρω σε πέρας το εγχείρημα που θα σας περιγράψω.


Λοιπόν, καταρχάς ονομάζομαι Καράμπελας Νίκος και σπουδάζω στον ΑΚΤΟ, συγκεκριμένα φέτος κάνω το bachelor of arts μου στην γραφιστική και στο πρώτο σκέλος του (την ερευνητική εργασία, που τελειώνει σε 1 μήνα), έχω καταπιαστεί με τους εικονικούς κόσμους και συγκεκριμένα με αυτούς των video games.

Στο δεύτερο σκέλος του ΒΑ λοιπόν, που είναι η πτυχιακή εργασία θα προσπαθήσω να φέρω σε πέρας την δημιουργία ενός adventure game.
Τα μέσα και οι γνώσεις που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν να φτιάξω κάτι με πολύπλοκους γρίφους, ούτε καν ένα τυπικό inventory (ακόμα και το save θα βασιστεί σε κωδικούς επιπέδων, τόσο χάλια) και φαντάζομαι ότι στο τέλος πολλοί θα χαρακτήριζαν το παιχνίδι interactive story telling παρά adventure game.

Για όσους τυχών ενδιαφέρονται το παιχνίδι θα σχεδιαστεί στο πρόγραμμα Vue 6 Infinite και θα "δεθεί" με το adobe flash.
Με το πέρας της πτυχιακής το παιχνίδι θα διατεθεί ως freeware και σκεφτόμουν να κοιτάξω και στο forum της μηχανής παιχνιδιών wintermute engine, για κάποιο άτομο που θα έχει το μεράκι να το πάμε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας το πιο σοβαρό ως παιχνίδι.

Και εδώ έρχεται το σημείο όπου χρειάζομαι την βοήθεια σας. Αν και πάντα μου άρεσαν τα adventures, το κομμάτι τους που με μάγευε ήταν τα εμπνευσμένα γραφικά τους και όχι το σενάριο ή και οι γρίφοι τους. Πάντα αφηνόμουν στην ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα γραφικά και οι ήχοι και δεν δίστασα ποτέ να χρησιμοποιήσω walkthroughs χωρίς καν να προσπαθήσω πάνω από μισή ώρα, να λύσω κάποιον γρίφο.

Ως αποτέλεσμα έχω ανάγκη βοήθειας από άτομα, να συνεισφέρουν στην δημιουργία της ιστορίας του παιχνιδιού, έστω και μέσω ενός διαδικτυακού brainstorming ιδεών.

Η βασική ιστορία λοιπόν είναι η παρακάτω:

Ο ήρωας μας είναι ένας τυπικός επιστήμονας, που ξοδεύει τις μέρες του κλεισμένος στο εργαστήριο του προσπαθώντας να δημιουργήσει μια συσκευή τηλεμεταφοράς.
Οι έρευνες αν και θεωρητικά πάνε μια χαρά, πρακτικά δεν έχει καταφέρει ακόμα να μετακινήσει κάποιο αντικείμενο από ένα σημείο Α σε ένα Β, ή μπορεί και να το κατάφερε, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να μάθει που στο καλό είναι το σημείο Β.
Μια μέρα μια από τις γάτες που έχει στο εργαστήριο του μαζί με άλλα ζώα για να δοκιμάσει την μεταφορά ζωντανών οργανισμών, βγαίνει από το κλουβί της και πατάει το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής τηλεμεταφοράς. Δυστυχώς για τον επιστήμονα μας (για την ώρα δεν έχει όνομα) εκείνη την στιγμή αυτός βρισκόταν εντός της συσκευής (σκεφτείτε έναν κλωβό με πόρτα, κλασσικό σχήμα τέτοιας μηχανής) με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί!

Μετά από ένα σουρεαλιστικό και εντελώς ακαταλαβίστικο ταξίδι στον χωροχρόνο βρίσκεται σε μια απέραντη έκταση που θα μπορούσε να ήταν έρημος, αν υπήρχε άμμος και όχι ένα απέραντο δάπεδο χωρίς κανένα ψεγάδι.
Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=gU8iXPbC-oI) και αρχίζει να του μιλάει.
Η παράξενη μορφή ζωής του εξηγεί ότι ο Αϊνστάιν είχε δίκιο για τις παράλληλες διαστάσεις, αν και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο πόσες είναι. Η κάθε διάσταση εποπτεύεται από μια οντότητα (αυτή που μας μιλάει στην συγκεκριμένη διάσταση). Όπως μας εξηγεί η παράξενη οντότητα, η παρουσία του επιστήμονα μας σε αυτήν την διάσταση είναι εντελώς αφύσικη και πρέπει να επιστρέψει στην δική του, για να μην διαταραχθεί η ισορροπία των διαστάσεων. Η οντότητα αυτή μάλιστα προσφέρεται να βοηθήσει, αφού κατά κάποιον τρόπο είναι και υποχρέωση της.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι διαστάσεις αυτές δεν επικοινωνούν αμφίδρομα μεταξύ τους οπότε αναγκαστικά για να επιστρέψουμε στον κόσμο μας πρέπει να περάσουμε από μια σειρά άλλων διαστάσεων πρώτα. Η οντότητα μας συμβουλεύει σε κάθε διάσταση να ψάχνουμε να βρούμε την αντίστοιχη οντότητα που την εποπτεύει για να μας μεταφέρει στην επόμενη διάσταση (μέχρι να φτάσουμε στην δική μας). Επίσης μας πληροφορεί ότι η μορφή μας αλλά και των οντοτήτων που εποπτεύουν την διάσταση που επισκεπτόμαστε, αλλάζει για να ταιριάζει με το περιβάλλον της διάστασης.
Στο σημείο αυτό η οντότητα υλοποιεί ένα κάτοπτρο και βλέπουμε σε αυτό ότι όντως η μορφή μας (του επιστήμονα τέλος πάντων) έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον άνθρωπος, αλλά μοιάζει με την απροσδιόριστη μορφή της οντότητας.
Στην συνέχεια μας προωθεί στην επόμενη διάσταση όπου είναι ένας κόσμος αποκλειστικά από αυτό που θα λέγαμε, τεχνική ζωή, όλα τα πλάσματα της διάστασης αυτής είναι ρομπότ και κομπιούτερς.
Ένα ρομποτάκι που εμφανίζεται από το πουθενά προσφέρεται να μας βοηθήσει και λέει πως το έστειλε ο επόπτης του κόσμου να μας καθοδηγήσει σε αυτόν, κτλ κτλ (την ιστορία αυτής της διάστασης την έχω αρχίσει και την προχωράω).Από εδώ και κάτω μπαίνετε εσείς. Δίνοντας ιδέες, λέγοντας ιστορίες κτλ, που θα μπορούσαν να είναι οι άλλες διαστάσεις. Πχ έχω μια ιδέα για μια σουρεαλιστική διάσταση όπου θα μπορούσε να είναι LCD trip, ή για μια άλλη που θα είναι εντελώς cyberpunk, σαν να είναι η διάσταση μέσα στο διαδίκτυο (πως είναι πχ η φάση στο άνιμε, Serial Experiments Lain; ε κάτι τέτοιο). Ή μια άλλη διάσταση εντελώς fantasy setting κτλ.


Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη και για κάθε ερώτηση επί του θέματος, εδώ είμαι να την απαντήσω.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

:wink:
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2010 00:03 #27466

 • giovanna
 • giovanna's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 3599
@nitro..

Μέχρι εδώ καλά. Δεν τα πηγαίνεις άσχημα. Προσπάθησε να διαμορφώσεις κάτοπτρα που μπορούνε να σε οδηγήσουν σε διαφορετικούς κόσμους, ναι σε αυτό με τις νεράιδες, αυτών των νάνων, αυτών των μάγων αληθινών ή ψεύτικων, σε κόσμους αληθινούς ή καρτουνίστικους αυτούς που εμείς όλοι οι adventeurades έχουμε λατρέψει. Βάλε να μαζεύουμε τα πάντα από καρέκλες μέχρι βάρκες, να τα συνδυάζουμε όλα μεταξύ τους και στο τέλος να σώζουμε και μια ηρωίδα, έ το έχεις το Οscar.

P.S.

Η ηρωίδα κατά προτίμηση πρέπει να φοράει μαύρο κοντό φορεματάκι και μαύρες μπότες μέχρι το γόνατο.

Καλή τύχη <!-- s:o --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_surprised.gif" alt=":o" title="Surprised" /><!-- s:o -->
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2010 10:07 #27471

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
@ Giovanna

Χα, χα, χα, χα, χα ... :lol:

@ Nitro

Εμένα πάλι αυτό που περιγράφεις μου θύμισε ένα πιο τεχνολογικό ταξίδι του Γκιούλιβερ. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε αυτό να υλοποιηθεί σεναριακά σε ένα παιχνίδι και άλλωστε μπορεί και να μη θέλεις να το πάς προς τα εκεί, αλλά είπα να το γράψω. Η ιδέα για τους κόσμους φαντασίας που λεέι η Giovanna βέβαια είναι μια κλασσική συνταγή και την επικροτώ, θα έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο. Ξέρεις όμως τι είναι αυτό που μου λείπει προσωπικά από τις όποιες ελληνικές παραγωγές ανεξαρτήτως αν είναι επεαγγελματικές ή ερασιτεχνικές; Όλα τα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Το Δωδεκάθεο (σκέψου ας πούμε ο ήρωάς σου να περνάει σε μια διάσταση όπου πραγματοποιείται μια μάζωξη θεών, μουσών, τιτάνων κλπ. και να σκάει μύτη ως μια απροσδιόριστη θεότητα), η κοινότητα των Κένταυρων στο Πήλιο, ο Κάτω Κόσμος κ.ά. Επίσης η ιστορία, π.χ. διαστάσεις - βασιλικές αυλές πριν από αποφάσεις για μεγάλους πολέμους (Περσικούς, Πελοποννησιακός, Μακεδονική εκστρατεία) ή η Αλεξάνδρεια των ελληνιστικών χρόνων (όπου ο επιστήμονάς σου θα μπορούσε να συναντήσει τα μεγαλύτερα μυαλά της επιστημονικής κοινότητας όλων των εποχών και θα μπορούσε να ψάχνει την έξοδο μέσα στη Βιβλιοθήκη). Εκτός αν θέτεις σαν προτεραιότητα να είναι σε όλες του τις περιπέτειες κάτι διαφορετικό από άνθρωπος, οπότε μόνο σαν κένταυρο μπορώ να σου τον προτείνω, άντε και σα μινώταυρο να προσπαθεί να βρει την έξοδο από το λαβύρινθο. Φυσικά καταλαβαίνω ότι το να φτιάξεις αυτούς τους κόσμους με τους αντίστοιχους χαρακτήρες είναι μάλλον δύσκολο και χρονοβόρο οπότε μπορεί να μην ταιριάζει στο πνέυμα μιας εργασίας, αλλά από την άλλη ζήτησες ιδέες ... :wink:
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2010 10:38 #27472

βασικά σκεφτόμουν να αποφύγω τους ανθρώπους το κατά δύναμιν, γιατί είναι ένα κομμάτι που θα με ζορίσει αρκετά. Σε γενικές γραμμές το σκέφτομαι πιο μπερδεμένο, θέλω να αφήσει μια γεύση cyberpunk, για αυτό και θέλω να δημιουργηθεί ένα αλλόκοτο συνονθύλευμα από διαστάσεις.

Αυτό με το δωδεκάθεο μου άρεσε σαν ιδέα, η Ελληνική μυθολογία έχει πολύ ζουμί γενικά, αλλά σε βάζει σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που ξέρω, πως δε μπορώ να αποδώσω καλά στα γραφικά.


Μου άρεσε και η ιδέα για την καρτουνίστικη πραγματικότητα μιας διάστασης που είπε η giovana, πάντως, αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα αποδοθεί γραφικά.
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2010 11:23 #27473

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Ό,τι και να κάνεις, καλή επιτυχία κι επίσης μακάρι να μην το εγκαταλέιψεις μετά την εργασία, όχι μόνο το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και το αντικείμενο γενικότερα. Αν σκεφτώ κάτι πιο αφηρημένο θα επανέλθω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 29 Απρ 2010 12:42 #27479

 • P.S.G.
 • P.S.G.'s Avatar
 • OFFLINE
 • Space Janitor
 • Posts: 1
mporeis na syndiaseis ellhnikh my8ologia me cartoon-like characters (p.x. http://www.cartoonstock.com/lowres/ena0193l.jpg )

episis mporeis na bazeis grifous kai kala na brei antikeimena pou eixe sta rouxa tou kai pou den htan symbata me to mhxanhma tou opote dhmiourghsan "trypes" se diafores xronikes stigmes kai topo8esies (isws kai parallhla sympanta*)

*Ws parallhla sympanta mporeis na mperdepseis kai ligo my8ologia me cyberpunk/new age...p.x ton minotauro se 8esh executive se dikigoriko grafeio klp h' heavy metal tragoudisth klp, klp.

Auta gia twra...8a ta leme edw syxna...
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 02 Μαϊ 2010 17:00 #27507

Λοιπόν παιδιά το project προχωράει αργά για την ώρα, αλλά προχωράει (πρέπει να παραδώσω και την ερευνητική μου σε ένα μήνα, οπότε δε μπορώ να ρίξω όλο το βάρος εδώ).


Τακτικά κάνω κάποια Post στο blog που άνοιξα αποκλειστικά για αυτό το project και τις όποιες "μελέτες" γύρο από αυτό κάνω.
Όποιος ενδιαφέρεται:
http://nikapa.blogspot.com/

Αν και όταν αρχίσουν να υπάρχουν ουσιαστικά πράγματα, θα κάνω νέο θέμα εδώ, προς ενημέρωση σας.

:)


edit:

Λίγο επιπλέον info για το παιχνίδι:

Το πρώτο επίπεδο είναι εντελώς εισαγωγικό, αυτό με την οντότητα και την απέραντη έκταση. Το δεύτερο με το ρομποτάκι θα είναι dummy level, όπου ουσιαστικά θα ακολουθούμε το ρομποτάκι και θα κάνουμε 1 - 2 πράγματα.

Από εκεί και πέρα θα αποκτάμε ουσιαστικό ρόλο με γρίφους που έχουν να κάνουν με την λογική, πχ σε μια προβλήτα θα είναι βάρκα, το βελάκι θα δείχνει ότι μπορεί να γίνει κλικ, αλλά δε θα κάνει τίποτα. Παραπέρα θα είναι ένα κουπί (με μικρότερη περιοχή για κλικ άρα δυσκολότερο να το βρεις στην τύχη) και μόλις κάνεις κλικ σε αυτό θα το παίρνεις και θα φεύγεις με την βάρκα (αφού η λογική λέει ότι για να πας κάπου με την βάρκα, θες κουπί!).
Για να γίνει ευκολότερο, αφού δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις περί τι είναι λογικό και τι όχι, θα υπάρχουν περιοχές που θα προσφέρουν tips για το πως θα συνεχίσεις. Για παράδειγμα στο σημείο με την βάρκα θα μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα και να βγεις σε αδιέξοδο, που αν όμως κοιτάξεις καλά, θα βρεις ένα σημείωμα που θα σου εξηγεί, ότι πρέπει να πάρεις το κουπί και μετά την βάρκα για να πας στο κοντινό νησάκι.

Κάπως έτσι θα είναι το παιχνίδι σε γενικές γραμμές.

Τα γραφικά θα βελτιωθούν, είμαι σε διαπραγματεύσεις με τον θείο για νεώτερη έκδοση του προγράμματος vue.
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2011 02:10 #32461

Αν και έχω αιώνες να ενημερώσω το θέμα εδώ, σας ενημερώνω ότι υπάρχει ένα demo διαθέσιμο (για τις ανάγκες τις διπλωματικής κυρίως) και μπορείτε να το κατεβάσετε για

pc: http://www.adrive.com/public/f77c6b52c72d591a62c42a978840456de2d7e0edd64068c74f6cd43e7019f82d.html

Mac: http://www.adrive.com/public/e45ad4d76d7a32100c0daff98107db5157c5eb647e28d67aef1ad662da02c5b3.html

Είναι μερικές εικόνες που δεν είναι τελικές (θα τις καταλάβετε :P ) και λείπουν κάποια animations, που απλά τα ρεντάρω ακόμα.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει πάντα το blog που το ενημερώνω συχνά, αν και έχω αρκετό καιρό να προσθέσω πράγματα.

http://multiversethegame.blogspot.com/
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2011 10:27 #32466

 • shodan
 • shodan's Avatar
 • OFFLINE
 • Schattenjäger
 • Posts: 582
Παρακολουθώ καιρό τη δουλειά σου και μπορώ να πω ότι μένω έκπληκτος. Τουλάχιστον οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ελπίζω να δούμε σύντομα και κάποιο puzzle/γρίφο.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
[url=http&#58;//www&#46;facebook&#46;com/nihlia:2nnqt01r]FB Profile[/url:2nnqt01r] | [url=http&#58;//www&#46;twitter&#46;com/avenger3000:2nnqt01r]Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | [url=http&#58;//www&#46;nihl&#46;gr:2nnqt01r]Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2011 12:45 #32473

shodan wrote:
Παρακολουθώ καιρό τη δουλειά σου και μπορώ να πω ότι μένω έκπληκτος. Τουλάχιστον οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ελπίζω να δούμε σύντομα και κάποιο puzzle/γρίφο.

Δυστυχώς θα περιμένεις καιρό ακόμα. Η πρώτη πίστα είναι εντελώς εισαγωγική και δεν θα υπάρχουν πραγματικοί γρίφοι και αμφιβάλω αν θα προλάβω να ετοιμάσω την δεύτερη πίστα, γιατί Αύγουστο μπαίνω στρατό.

Μόλις ξεμπερδέψω ελπίζω να το προχωρήσω, αν και θα υπάρχουν διάφορα ποιο φλέγον ζητήματα να ασχοληθώ :P
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2011 12:57 #32475

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Το είδα κι εγώ κι όντως είναι όμορφο. Θέλει λίγο πείραγμα σε κάποια σημεία, όπως οι κέρσορες που έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες δουλειές ν' αλλάζουν και να δείχνουν προς την κατεύθυνση της κίνησης, π.χ. όταν εμφανίζεται ο κέρσορας της κίνησης αριστερά στην οθόνη για να δείξει ότι μπορείς να στρίψεις αριστερά, να δείχνει αριστερά.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 28 Απρ 2011 13:15 #32476

crocark wrote:
Το είδα κι εγώ κι όντως είναι όμορφο. Θέλει λίγο πείραγμα σε κάποια σημεία, όπως οι κέρσορες που έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες δουλειές ν' αλλάζουν και να δείχνουν προς την κατεύθυνση της κίνησης, π.χ. όταν εμφανίζεται ο κέρσορας της κίνησης αριστερά στην οθόνη για να δείξει ότι μπορείς να στρίψεις αριστερά, να δείχνει αριστερά.

Ναι πραγματικά αυτά αποδείχθηκαν πρόβλημα για άτομο που το δοκίμασε και δεν έχει παίξει ποτέ πριν myst πχ.

Το έχω υπόψιν μου :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 17 Μαϊ 2011 14:43 #32684

Ότι να 'ναι το Adrive...
Μου τα έβγαλε από shared χωρίς να πειράξω τίποτα, πάμε πάλι:
PC
http://www.adrive.com/public/1a2a3c19ee ... 055dd.html

Mac
http://www.adrive.com/public/f171fe4de8 ... c3b73.html

Ορίστε και ένα βίντεο με σκηνές από το παιχνίδι για τις ανάγκες της παρουσίασης της διπλωματικής :D

http://youtu.be/103n5oAb48k?hd=1

Μουσική από "Alexei Zakharov - X Rebirth Teaser OST"
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 10 Νοε 2011 09:40 #34404

ωραιο φαινεται. δυστιχως δεν μπορουσα να κανω dl το demo..

ηθελα να σε ρωτησω με τι προγραμμα εχεις δημιουργησει τα γραφικα ? και γενικα το περιβαλον ?
The administrator has disabled public write access.

Re: Νέο adventure, ψάχνει συγγραφείς. 10 Νοε 2011 15:24 #34407

mastoyris wrote:
ωραιο φαινεται. δυστιχως δεν μπορουσα να κανω dl το demo..

ηθελα να σε ρωτησω με τι προγραμμα εχεις δημιουργησει τα γραφικα ? και γενικα το περιβαλον ?

Ναι δυστυχώς το Adrive έχει χρονικό περιορισμό για το πόσο θα μένουν τα links shared... θα το ανεβάσω στο ubuntu1 και θα το κάνω share.
Αν και το project έχει γίνει revive και revised οπότε θα αλλάξουν σχεδόν τα πάντα πλέον και το demo... θα παραμείνει το demo που παρέδωσα στην διπλωματική μου :P

Το πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Vue 8.5, φανταστικό πρόγραμμα αλλά είναι κυρίως για περιβάλλοντα, οπότε αναγκάζομαι να δουλεύω και στο blender για μερικά αντικείμενα αφού υπολείπεται βασικές λειτουργίες modeling όπως ας πούμε smooth edges δε μπορείς να κάνεις και όλα είναι με μυτερές γωνίες (κάτι τραγικά αφύσικο). Επίσης στις μεγάλες εκδόσεις του Xstream μπορείς να το δουλέψεις και ως plug in σε γνωστά 3d προγράμματα όπως 3Dstudio max, maya, cinema 4d κτλ.

Αν σε ενδιαφέρει έχει και μια free έκδοση του που μπορείς μετά να αγοράσεις διάφορα modules και να την αναβαθμίζεις σιγά σιγά.

Αν θες πάτα εδώ http://www.cornucopia3d.com/pioneer/?affid=71832768 που θα μπεις μέσω το affiliate program, ότι και καλά σε έφερα εγώ, αν και αν δεν αγοράσεις τελικά το πρόγραμμα δεν κερδίζω τίποτα :P

Αν θες να μην πας από το affiliate program πάτα εδώ http://www.e-onsoftware.com/products/vue/vue_9_pioneer/ δεν έχει και καμία διαφορά για σένα βασικά, αλλά τέσπα :P


Φυσικά η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι το blog http://multiversethegame.blogspot.com/ για το παιχνίδι :D
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2