Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares...

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 00:19 #46427

Ξεκινώντας από τον Οκτώβρη του 2014, σας προτείνουμε κάθε μήνα οκτώ freeware adventures να δοκιμάσετε στο κάτω αριστερά (αρχικά δεξιά) μέρος της κεντρικής μας σελίδας. Σκεφτήκαμε λοιπόν να πάμε ακόμα λίγο παραπέρα και να ανοίξουμε αυτό το topic που θα περιέχει όλες τις προηγούμενες προτάσεις και κάθε μήνα θα ανανεώνεται με αυτές του προηγούμενου. Έτσι από εδώ και πέρα θα ξέρετε ότι στο forum υπάρχει ένας σχετικά εύχρηστος κατάλογος όπου μπορείτε να ανατρέχετε όταν ψάχνετε κάτι δωρεάν να παίξετε.

Για να μην γίνονται μεγάλα posts, κάθε link δεν θα συνοδεύεται από φωτογραφία, όπως γίνεται στην κεντρική μας σελίδα, αλλά από μια πολύ μικρή περιγραφή που σκοπό έχει να σας βάλει κάπως στο κλίμα και όχι να κριτικάρει απαραίτητα το παιχνίδι.

Το topic θα παραμείνει κλειδωμένο για να αποφύγουμε τυχόν συζητήσεις που μπορεί να ανοίξουμε και να χαλάσουν τη συνοχή της λίστας. Παρατηρήσεις, "σπασμένα" links, προτάσεις παιχνιδιών, σχόλια μπορείτε να κάνετε (και θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν κάνατε), εδώ.

Θέλουμε οι προτάσεις μας να είναι όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερες του είδους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δίνουμε προτεραιότητα σε “κανονικά” adventures και είμαστε πιο προσεκτικοί σε freewares που περιγράφουν τον εαυτό τους με λέξεις όπως “exploration”, “Slender-horror” κτλ. που θα βρείτε επίσης στη γενική κατηγορία “Adventure” σε κάθε site. Αυτό δε σημαίνει ότι σνομπάρουμε, αμφισβητούμε ή απαξιώνουμε τις κατηγορίες αυτές. Αν μάλιστα δοκιμάσουμε κάποιον τίτλο και μας τραβήξει το ενδιαφέρον με πολύ μεγάλη χαρά θα τον προτείνουμε.

Θα ήταν ακόμα ιδανικό για εμάς τα freeware που σας προτείνουμε, να μην σας δεσμεύουν με logins, παίξιμο από τον browser ή DRM’s (αν και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο). Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να προμοτάρουμε sites ή digital stores. Δίνουμε προτεραιότητα λοιπόν σε adventures που μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε απ’ ευθείας στον υπολογιστή σας. Και πάλι όμως δεν σημαίνει ότι αν προκύψει κάτι πολύ καλό θα αποφύγουμε να το παρουσιάσουμε. Συνεπώς στη λίστα μας θα βρείτε και μερικά flash παιχνίδια που παίζονται μέσω browser αλλά και μερικά που προσφέρονται δωρεάν μέσω ψηφιακών καταστημάτων.

Τέλος ίσως από τη λίστα μας διαπιστώσετε ότι λείπουν γνωστά ονόματα στο χώρο των freewares. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί τα έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα, είτε γιατί έχουν αναφερθεί τόσες πολλές φορές στο site ή στο forum που θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για καινούργιες προτάσεις. Μπορεί βέβαια απλά να μας ξέφυγαν (ακόμα) γι' αυτό είστε και εσείς εδώ για να μας τα θυμίσετε!

Έτσι, παλαιότερα έχουμε κάνει reviews στα: 5 Days a Stranger (2003), Donald Dowell and the Ghost of Barker Manor (2013), Fate by Numbers (2007), Far Corners of the World: Chapter 1 - The Book, the Box and the Key (2011), Imprisoned Gods (2004), Mudlarks (2014), Narcolepsy (2003), What Makes You Tick: A Stitch in Time (2010), ενώ έχουμε παρουσιάσει σε αφιέρωμα όλα (θέλω να πιστεύω) τα fan games που στηρίζονται στον αλλοπρόσαλλο κόσμο του Roger Wilco. Ειδική μνεία, καθώς τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πρέπει να γίνει τα fan remakes των King’s Quest I, II και III, στο ανεπίσημο KQIX: Silver Lining, στο remake του Quest for Glory II: Trial by Fire (2008) καθώς και στα εξαιρετικά Heroine's Quest: The Herald of Ragnarok (2013), A Tale of Two Kingdoms (2007), Maniac Mansion Deluxe (2004).
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last Edit: 13 Αυγ 2015 00:49 by Constantine_R.
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 00:27 #46428

Οκτώβριος 2014

Age of Deliverance, Τhe (2014)
Όταν ο Θεός έχει κέφια, προσπαθεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ένα story-driven adventure φτιαγμένο με το RPG Maker με περίεργες καταστάσεις.

Dead Cyborg (2010)
Από το 2010 έχουμε δει δυο μικρά επεισόδια από αυτό το συμπαθητικό τρισδιάστατο adventure. Ο ήρωας προσπαθεί να βρει το δρόμο του και τον εαυτό του, μέσα στις ηλεκτρονικές χωματερές του μέλλοντος. Προσοχή στο δύσκολο pixel hunting.

Deep Sleep (2012)
Θα καταφέρετε να ξεφύγετε από αυτόν τον πιξελωτό εφιάλτη πρώτου προσώπου; Δείτε το για να μάθετε.

Fabulus Screech, the (2012)
Όταν ο Jonas Kyratzes (The Sea Will Claim Everything) φτιάχνει παιχνίδια, είναι καλά, τέλος.

Murder at Masquerade Manor (2013)
Ποιος σκότωσε το θύμα στο πάρτι μασκέ; Δουλειά σου είναι να το ανακαλύψεις σε αυτό το τρισδιάστατο adventure όπου δολοφόνος, όπλο του εγκλήματος και τοποθεσία αλλάζουν σε κάθε playthrough.

Old Tree, The (2012)
Ένα flash adventure στα πρότυπα του Samorost. Οδηγήστε το περίεργο πλασματάκι μέχρι το τέλος του ταξιδιού του.

Patchwork (2012)
Είναι κάποια freewares που αναρωτιέσαι γιατί είναι... freeware. Το Patchwork είναι ένα από αυτά. Υπέροχα γραφικά και κλασικό adventuring, τι άλλο θέλετε;

Skumring (Extra Noir Edition) (2013)
Άλλο ένα ποιοτικότατο freeware. Πραγματικό noir, voice acting, όμορφα γραφικά και κλασικό gameplay. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last Edit: 13 Αυγ 2015 00:28 by Constantine_R.
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 00:37 #46429

Νοέμβριος 2014

5 Magical Amulets (2005)
Ένα κλασικό point-n-click adventure σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Μεγάλο σχετικά σε διάρκεια και gameplay. Αν αντέχετε τα γραφικά δοκιμάστε το.

Dirty Split (2008)
Ένα καταπληκτικό από όλες τις απόψεις freeware. Ο αστυνόμος Alan Baxter προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του νεκρού πλαστικού χειρούργου και εσείς πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε αν ψάχνετε κάτι πολύ καλό και δωρεάν να ασχοληθείτε.

Downfall (2009)
Περιμένοντας το remake της πρώτης (πολύ) σκοτεινής περιπέτειας του Remigiusz Michalski (The Cat Lady), μπορείτε να δείτε την αρχική έκδοση... και καλή πτώση...

Eye of the Kraken (2002)
Σε μια εποχή όπου τα freeware έμοιαζαν με ζωγεαφιές τρίχρονου παιδιού, το Eye of the Kraken ξεχώρισε με την ποιότητά του.

Goat in the Grey Fedora, The (2005)
Ένα κυριολεκτικά noir adventure που μπορεί να μην γεμίζει το μάτι σε γραφικά αλλά έχει τόσο ωραία ατμόσφαιρα που παλαιότερα του κάναμε και review.

Marionette, The (2009)
Ένα πολύ ιδιαίτερο, σκοτεινό adventure με gameplay που φέρνει στο νου adventure όπως οι κλασικοί τίτλοι της Coktel Vision (Lost in Time). Αξίζει την προσοχή σας.

Other Worlds (2004)
Η πρώτη δουλειά του Άλκη Πολυράκη (Diamonds in the Rough) μπορεί να μη γεμίζει το μάτι με τα γραφικά του αλλά διαπρέπει σε όλους τους άλλους τομείς. Ένα κλασικό freeware που πήρε πολύ καλές κριτικές από όλους.

Out of Order (2003)
Όπως και το Eye of the Kraken, έτσι και το Out of Order ήταν μια όαση freeware adventuring για το 2003 που έγινε και review.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last Edit: 13 Αυγ 2015 00:37 by Constantine_R.
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 00:46 #46430

Δεκέμβριος 2014

Barely Floating (2012)
Όταν ένα πλοίο καταλαμβάνεται από πειρατές, είναι στο χέρι ενός γεράκου να τους κατατροπώσει. Χαριτωμένο point-n-click adventure που αρχικά κυκλοφόρησε σαν εμπορικό παιχνίδι αλλά γρήγορα έγινε freeware. Αξίζει την προσοχή σας.

Beneath a Steel Sky (1994)
Η κλασική αυτή περιπέτεια είναι εδώ και καιρό δωρεάν στο GOG.

Chivalry is not Dead (2007)
Ένα παραμύθι για ένα μικρό ήρωα με μια χαρτοσακούλα στο κεφάλι. Λιτό adventure με ρομαντικό στοιχείο.

Doctor Who: A Brilliant Game (2015)
Πιξελωτός Dr. Who… τι δεν καταλαβαίνεις φανατικέ θαυμαστή; Ακόμα;

Flight of the Amazon Queen (1995)
Άλλο ένα κλασικό adventure που διατίθεται δωρεάν στο GOG.

Owl Hunt (2014)
Η μοναδική μας εξαίρεση! Μπορεί να μην είναι adventure αλλά ποιος δεν θέλει να σκοτώσει τη σπαστική κουκουβάγια από το King’s Quest 5;;; Ρίξ’ του του μπάσταρδου!!

Second Face, A (2008)
Το δυνατό σημείο αυτού του adventure είναι το σκοτεινό και ώριμο σενάριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερεί και στα υπόλοιπα. Δείτε το.

Titanic Adventure of Time (1996)
To κλασικό αυτό FMV adventure πρώτου προσώπου προσφέρεται εδώ και καιρό δωρεάν.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last Edit: 13 Αυγ 2015 00:47 by Constantine_R.
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 08:44 #46431

Ιανουάριος 2015

Absent (2013)
Συμπαθητικό point-n-click adventure μυστηρίου με voice acting.

All the way down (2015)
Όμορφα πιξελώτα γραφικά, voice acting και αρρωστημένο σενάριο. Ένα από τα καλύτερα freeware μυστηρίου που θα βρείτε.

Indiana Jones and the Gold of Genghis Khan (2014)
Ένα fanmade στον αγαπημένο ήρωα που στιλιστικά μοιάζει στα θρυλικά adventures της Lucasarts.

Max Greene (2014)
Pixels, pixels on the screen… ακόμα ένα πιξελωτό sci-fi adventure. Συμπαθυτικό.

Postcard from Afthonia, A (2014)
Είπαμε: Jonas Kyratzes;;; Gooooood…

Sepulchre (2013)
Το δεύτερο μέρος της Charnel House τριλογίας, διατίθεται δωρεάν. Δείτε το review μας να πάρετε μια γεύση.

Spooks (2010)
Πως κρατάς στη ζωή ένα χρυσόψαρο στη Χώρα των Νεκρών. Αν βοηθήσετε τη μικρή ηρωίδα αυτού του συμπαθητικού adventure θα μάθετε.

Trilby’s Notes (2006)
Το τρίτο μέρος της “John DeFoe” τετραλογίας του Ben “Yahtzee” Croshaw με ήρωα τον Trilby.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 09:06 #46432

Φεβρουάριος 2014

Το μήνα αυτό δεν είχαμε ανανεώσει τη λίστα μας.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 09:11 #46433

Μάρτιος 2015

Adventures of Fatman, The: Toxic Revenge (2003)
Ένα παλιό αλλά ποιοτικό για την εποχή point-n-click adventure που σατιρίζει τους υπερήρωες.

Automation (2006)
Ένα πολύ μικρό sci-fi adventure για όσους θέλουν λίγη ώρα old school adventuring.

Ben Jordan: 1-8 (2004 – 2012)
Όλη η πολύ καλή σειρά του paranormal detective δια χειρός Francisco Gonzalez (Golden Wake). Στην έκτη περιπέτεια, ξεσκεπάζει μυστήρια κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα.

Goat Herd and the Gods (2014)
Ποιος είπε ότι το να είσαι βοσκός την εποχή των Αζτέκων είναι εύκολη δουλειά; Δείτε τι τράβηξε και ο μικρός ήρωας σε αυτό το όμορφο adventure.

Mental Repairs Inc. (2008)
Οι μηχανές τρελάθηκαν... στην κυριολεξία! Ως ειδικός μάστορας-ψυχίατρος δουλειά σας είναι να λύσετε τα ψυχολογικά του υπερυπολογιστή μιας κατασκευαστικής εταιρείας. Ένα πολύ προσεγμένο adventure που αξίζει να ασχοληθείτε.

Prodigal (2005)
Ο ήρωας αναζητά το χαμένο αδελφό του Mike που φαίνεται να έχει μπλεχτεί με δυνάμεις πολύ πιο πάνω από αυτόν. Το μόνο θετικό του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι το δυνατό του σενάριο, κατά τα άλλα ασχοληθείτε μόνο αν σας αρέσουν οι σκοτεινές ιστορίες ή δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Μη σας ξεγελούν οι screenshots που τυχόν δείτε. Ήταν για τη συνέχειά του που μάλλον δε θα δούμε ποτέ.

Self (2014)
Αυτό το ψυχολογικού τρόμου adventure μας έρχεται από τη γείτονα Τουρκία και αποτελεί μια αρκετά καλή προσπάθεια να περάσετε την ώρα σας.

Time Stone (2013)
Adventure ενός δωματίου με ωραίους γρίφους και όμορφα πιξελωτά γραφικά. Η μικρή μαθητευόμενη μάγισσα βρίσκει τον δάσκαλό της νεκρό. Μόνο που έχει τρόπο να τον βοηθήσει...

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 09:16 #46434

Απρίλιος 2015

6 Days a Sacrifice (2007)
Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της “John DeFoe” σειράς του Ben “Yahtzee” Croshaw. Μια τυπική επιθεώρηση θα οδηγήσει τον Theo DaCabe στην περιπέτεια της ζωής του.

Breakage (2013)
Ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό point-n-click adventure που φέρνει στο νου άλλες εποχές.

Broken Sword 2.5 (2008)
Το εν λόγω fanmade adventure είναι τόσο καλό που του έχουμε κάνει και review.

Dread Mac Farlane (2008)
Ακόμα ένα ποιοτικό point-n-click adventure που βασίζεται στο ομώνυμο γαλλικό comic.

Landlord's Dream, Α (2015)
Ένα μικρό cyberpunk, με ενδιαφέροντα πιξελωτά γραφικά και υπόθεση.

Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy! (2007)
Ίσως το καλύτερο freeware του 2007! Η χαριτωμένη πειρατίνα Nelly βάζει τα γυαλιά ακόμα και σε εμπορικά παιχνίδια με την ποιότητά της. Ακόμα δεν το έχετε παίξει;

Ponderabilia (2014)
Μια περιπέτεια σε έναν μυστήριο κόσμο με μυστήριες καταστάσεις (duh!). Αξίζει την προσοχή σας.

Wrecked (2015)
Ένα space-quest-wannabe adventure, όπου ο ήρωας πρέπει να βρει τρόπο να φύγει μαζί με την αδελφή του από τον έρημο πλανήτη όπου συγκρούστηκαν. Old-school με μέτρια ζωγραφιστά γραφικά.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 09:22 #46435

Μάιος 2015

Date in the Park, A (2014)
Ένα τυπικό ραντεβού στο πάρκο εξελίσσεται πολύ διαφορετικά από ότι ήλπιζε ο πρωταγωνιστής αυτού του adventure. Από τους δημιουργούς του, επίσης freeware, Mudlarks ακόμα ένα adventure όπου ήρωες και τοπία είναι επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Faye King: Jungle Jeopardy (2014)
Το εν λόγω freeware φτιάχτηκε από “κομμάτια” γνωστών adventures παρόλα αυτά όμως το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Η πιλότος Faye King πέφτει στη ζούγκλα κατά τη διάρκεια μιας αμφιβόλου νομιμότητας δουλειά και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με κάθε λογής περίεργους.

Hallway of Adventures (2006)
Ένα μικρό adventure μερικών οθόνων που φτιάχτηκε διακρίθηκε σε διαγωνισμό και υποτίθεται ότι θα βλέπαμε τη συνέχειά του. Δείτε το μόνο για τους ενδιαφέροντες γρίφους του.

Lost Constellation (2014)
Ένα ιδιόμορφο adventure που μοιάζει με platform και βασίζεται στον κόσμο του αναμενόμενου Night in the Woods.

Murder in a Wheel (2007)
Το αγαπημένο χάμστερ της Lady Blackwin δολοφονήθηκε και εμείς πρέπει να βρούμε τον “δολοφόνο”. Το μικρό αυτό adventure μοιάζει με τα SCUMM adventures της Lucasarts και έχει ενδιαφέροντες γρίφους.

Nanobots (2008)
Μια ομάδα πολύ μικρών ρομπότ, το καθένα με ξεχωριστές ικανότητες, προσπαθεί να βοηθήσει το δημιουργό τους... να πάρει καλύτερους βαθμούς. Μοναδικό σε gameplay adventure που απαιτεί τη συνεργασία έξι (!) ρομπότ για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.

Stargate Adventure (2005)
Ναι, το adventure αυτό βασίζεται στην ομώνυμη ταινία και σειρά και είναι πάρα πολύ καλό.

White Canvas (2015)
Βοηθήστε το ζωγράφο Nico Sales να πείσει έναν από τους μεγαλύτερους ατζέντηδες να τον αναλάβει. Ένα τίμιο adventure για το χώρο της τέχνης.


*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Last Edit: 13 Αυγ 2015 09:23 by Constantine_R.
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 11:28 #46438

Ιούνιος 2015

3DTextAdventure (2014)
Ότι λέει το όνομά του! Μια συμπαθητική σύντομη προσπάθεια σε sci-fi περιβάλλον.

Adventure: All in the Game (2011)
Ένα adventure για τα adventure… και ειδικότερα για τους ήρωες που δεν είδαμε ποτέ. Αρκετά καλό και με χιούμορ.

Bad Dream (Series) (2013)
Μια σειρά από μικρά adventures πρώτου προσώπου με κάπως φριστιακιστή θεματολογία... προσοχή στα δάκτυλά σας...

Cedric and the Revolution (2005)
Σε έναν φανταστικό κόσμο ο μικρός Cedric προσπαθεί να οργανώσει μια διαδήλωση. Ένα από τα καλύτερα freeware του 2005.

Sandman, The (2014)
Ένα adventure τρόμου φτιαγμένο στη WOLF RPG. Η Sophie Grundler είναι μια έφηβη που, όπως πολλές, δεν τα πάει και καλά με τον έξω κόσμο. Ώσπου ένα βράδυ το ρολόι σταματά να χτυπά...

Visitor 3, The (2015)
Οι περιπέτειες του εξωγήινου Moss συνεχίζονται και έφτασαν αισίως στο τρίτο παιχνίδι αυτής της διασκεδαστικής σειράς.

What Linus Bruckman Sees When His Eyes Are Closed (2006)
Με αυτόν τον απλό τίτλο ο Vince Twelve (Resonance) έφτιαξε ένα από τα πιο περίεργα adventures όλων των εποχών. Πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε.

You.Me.Hell (2015)
Βοηθήστε την Tova και τον Tor να τα βγάλουν πέρα γιατί δεν πάνε καθόλου μα καθόλου καλά...

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 13 Αυγ 2015 11:33 #46439

Ιούλιος 2015

Being Her Darkest Friend (2015)
Το sequel του “A Fragment of Her” στηρίζεται περισσότερο στη σκοτεινή και μυστήρια ατμόσφαιρα, παρά στους γρίφους. Πολύ ωραία πιξελωτά γραφικά. Διακρίθηκε στο φετινό adventurejam.

Camp 1 (2015)
Πολύ καλό και σκοτεινό sci-fi adventure που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Case Noir (2015)
Συμπαθητικό ντετεκτιβικό adventure που απαιτεί την προσοχή σας αν θέλετε να λύσετε το μυστήριο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλα παιχνίδια... δεν είναι και πολύ συμπτωματική.

Little Briar Rose (2015)
Τα γραφικά μοιάζουν με βιτρό, η ιστορία είναι παραμύθι και οι πρίγκιπες πρόθυμοι να σώσουν την πριγκίπισσα... αφού περάσουν τα χίλια μύρια. Αρκετά καλό.

Once Upon a Timeline (2015)
Ένα μικρό adventure που διακρίθηκε στο φετινό adventurejam όπου ο ήρωας χρησιμοποιεί τη χρονομηχανή της πρόσφατα δολοφονημένης θείας του για να τη σώσει. Έξυπνο gameplay.

Ourorobos - Episode 1 (2015)
Ένα πρώτου προσώπου adventure, όπου ο τρόμος καραδοκεί στην αφιλόξενη και παγερή γη της Fyra. Μια πολύ προσεγμένη δουλεία με voice acting και όμορφα γραφικά.

Speak of the Cloud (2015)
Ψηφισμένο σαν το καλύτερο adventure του φετινού adventurejam, το SotC εξιστορεί την περιπέτεια του Fenix να ξεκουνήσει τον παππού του από την τηλεόραση και να τον σώσει από την επιδρομή εξωγήινων (!).

SPOTNEY (2015)
Άλλη μια διάκριση του φετινού adventurejam όπου ζόυμε τις τρεις τελευταίες μέρες του Spotney, ενός γατόμορφου πορτιέρης σε ένα post-apocalyptic gay bar! Δηλαδή... πόση ώρα το σκεφτόντουσαν;; Πολύ όμορφα γραφικά.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 02 Σεπ 2015 16:10 #46501

Αύγουστος 2015

Anna (2005)
Η πρώτη προσπάθεια του Vince Twelve (Resonance) στο adventuring ήταν αυτό το περίεργο σε σύλληψη freeware.

Echoes of the Past (2015)
Μπορεί τα γραφικά του να μην σας γεμίζουν το μάτι, το παιχνίδι όμως υπόσχεται 10 ώρες ανελέητου adventuring!

Egress: The Test of STS 417 (2011)
Από τον δημιουργό Dane Crams του Anna’s Quest, ένα μικρό sci-fi adventure που στιλιστικά μοιάζει πολύ με την… μεγάλη του αδελφή και έχει ενδιαφέρον.

Foundations (2015)
Ένα μικρό post apocalyptic adventure μιας οθόνης που διακρίθηκε στο φετινό adventurejam.

Pendek (2015)
Επίσης ένα μικρό και συμπαθητικό adventure που διακρίθηκε στο φετινό adventurejam για έναν εργάτη που χάθηκε στη ζούγκλα και την προσπάθειά του να διαφύγει.

Terrible Old Man, The (2015)
Ένα adventure με ιδιαίτερα γραφικά που εξιστορεί την ομόνυμη ιστορία του H.P. Lovecraft. Μππρρρρ…

Theropods (2015)
Ένα μικρό flash παιχνίδι του “δικού μας” Κώστα Σκίφτα που διακρίθηκε στο φετινό adventurejam και εξιστορεί τις περιπέτειες μιας προϊστορικής κοκκινομάλλας. Εννοείται ότι θα το παίξετε!

White is mode DEAD - Episode I (2015)
Το πρώτο επεισόδιο ενός τρελιάρικου old-school adventure με πολύ έντονα pixels. Αν δεν τα αντέχετε, μείνετε μακρυά.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 02 Οκτ 2015 11:39 #46587

Σεπτέμβριος 2015

7 Days a Skeptic (2004)
Κατά καιρούς σας έχουμε προτείνει/παρουσιάσει το πρωτο (5 Days a Stranger), το τρίτο (Trilby’s Notes) και το τέταρτο (6 Days a Sacrifice) επεισόδιo της τετραλογίας του Ben “Yahtzee” Croshaw… Δεν θέλαμε να αφήσουμε το τρίτο παραπονεμένο…

Grim Fandango Fan Game- The Bounty Hunter (2015)
Ένα fanmade adventure στον κόσμο του Grim Fandango που περιγράφει την περιπέτεια του Miguel, ενός bounty hunter και πως μια τυπική αναζήτηση θα τον φέρει συνδεδεμένο με τα γεγονότα του γνωστού θρύλου. Κρίμα που αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια έχει ακόμα τα προβληματάκια της.

Jimi Hendrix Case, The (2015)
Ο Jimi Hendrix βρίσκεται νεκρός. Ο επιθεωρητής Jimi Hendrix βρίσκεται στα ίχνη του δολοφόνου. Είναι ο Jimi Hendrix ή ο Jimi Hendrix;… Ω ναι! Στο εν λόγω αστυνομικό adventure όλοι οι χαρακτήρες (και οι θυλικοί) είναι... o Jimi Hendrix… μόνο στα adventures συμβαίνουν αυτά...

Knobbly Crook, The Chapter I - The Horse You Sailed In On (2015)
Το freeware αυτό μας κέρδισε τόσο με τον αλλόκοτο κόσμο του, όσο και με τα εκπληκτικά γραφικά του. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχειά του.

Olav & the Lute (2013)
Αποτίοντας φόρο τιμής στο πνεύμα και τους μηχανισμούς του LOOM, το Olav & the Lute περιγράφει τις περιπέτειες του μικρού Olav σε έναν post-apocalyptic κόσμο.

Process (2015)
Έχετε 20λεπτά να σταματήσετε ένα συρμό που τρέχει ανεξέλεγκτα προς το θάνατο. Ένα πρώτου προσώπου adventure με πολύ ωραία γραφικά και γρίφους. Ό,τι πρέπει αν σας περισσεύουν... 20 λεπτά.

Shapik The Quest (2014)
Ένα χαριτωμένο flash adventure στα χνάρια του Samorost. Ο μικρός ήρωας πρέπει να διασχίσει τον φανταστικό του κόσμου για να σώσει την αδελφή του.

White Chamber, The (2005)
Μια κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα φέρετρο χωρίς να ξέρει που βρίσκεται. Sci-fi με αρκετή δόση gore, manga στυλ γραφικών, voice-overs και ελληνικοί υπότιτλοι (!). Πόσα τέτοια freewares γνωρίζετε;

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 17 Νοε 2015 10:20 #46671

Οκτώβριος 2015

Beyond Eternity Episode 1 (2015)
Το πρώτο επεισόδιο ενός point-n-click adventure με οικολογικό προσανατολισμό και manga αισθητ

Dead Synchronicity: The Longest Night (2015)
Αυτό το text adventure, λειτουργεί σαν prequel του “Tomorrow Comes Today” και θυμίσει εποχές Level 9.

Extrication (2015)
Ο ήρωας του Extrication χρωστά στον Fat Tony και έχει 24 ώρες να βγάλει άκρη αν θέλει να μείνει ζωντανός. Με έντονες επιρροές από το κλασικό DreamWeb και ρετρό αισθητική CTR τηλεόρασης, αυτό το adventure-σφηνάκι αξίζει την προσοχή σας.

Fragment of Her, A (2014)
Πριν τρεις μήνες είχαμε προτείνει το “Being Her Darkest Friend”, ευκαιρία να δείτε πως ξεκίνησαν όλα στο “Α Fragment of Her”, μια μικρή interactive ιστορία με πολύ όμορφα πιξελωτά γραφικά στο κόσμο των καλών τεχνών.

Leisure Suit Larry 2 Point and Click (2004)
Η κλασική περιπέτεια του πολυαγαπημένου ήρωα απέκτησε mouse interface με τα γνωστά εικονίδια της Sierra.

Mr Bunting's Modest Adventure (2013)
Ένα φίλος του κύριου Bunting ζητά τη βοήθειά του για ένα ευαίσθητο θέμα... και προφανώς τα πράγματα περιπλέκονται. Ένα παραδοσιακό adventure στην αγγλοσαξονική επαρχία.

Rosemary (2009)
Η Rosemary επιστρέφει στις παιδικές στις αναμνήσεις για δει τι απέγινε ο ξεχασμένος για πολλά χρόνια φίλος της. Ένα μικρό αλλά υπέροχο adventure, με πολύ όμορφα γραφικά και ενέργειες που έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις της ηρωίδας.

Scenario 5B (2015)
Sci-fi σφηνάκι που καταφέρνει όμως στα (πολύ) λίγα λεπτά που διαρκεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.

Κατεβαίνοντας στο μπουντρούμι με τα freewares... 11 Ιαν 2016 18:00 #46856

Νοέμβριος 2015

Empty Soul (2015)
Μια νεαρή επιστήμονας παλεύει με τους εφιάλτες της. Ενδιαφέρον horror adventure φτιαγμένο με το RPG Maker.

Hawk Eye Quandaries (2015)
Βοηθήστε τους δυο δίδυμους έφηβους να εξιχνιάσουν διάφορα μυστήρια. Το παιχνίδι βασίζεται στο “Eagle Eye Mysteries” (1993) της EA Kids.

Hitchhiker's Guide to the Galaxy Remake (2010)
Όπως λέει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα remake του γνωστού text adventure όπου πλέον μετατρέπεται σε point-n-click. Στην αρχή υπάρχει επιλογή είτε να παίξετε ακριβώς την παλιά ιστορία, με τους ίδιους κινδύνους να πέσετε σε dead-ends, είτε μια εκδοχή που σας βγάζει από αυτόν τον πονοκέφαλο.

Hunk of Junk (2015)
Ένα υπέροχο, χιουμοριστικό adventure που πρέπει όλοι να δείτε. Βοηθήστε τον κυβερνήτη του “Princess” να επισκευάσει το διαστημόπλοιό του στον πλανήτη-χωματερή που εκτροχιάστηκε.

Jacqueline White; Bad Trouble in the Red Desert (2015)
Η Jacqueline White ζει στη δεκαετία του 1920 και δεν χρειάζεται κανέναν άντρα να την προστατεύσει. Τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της και δεν χάνει ευκαιρία να χωθεί στην περιπέτεια. Όλα ξεκινάν όταν στην ταινία που την έχουν προσλάβει σαν κασκαντέρ αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Αν είχε λίγο καλύτερα γραφικά θα μιλούσαμε για ένα καταπληκτικό adventure.

Long Rain Game (2013)
Βασισμένο πολύ χαλαρά στην ομότιτλη ιστορία του Ray Bradbury, το Long Rain είναι ένα flash adventure που θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά.

RoonShehv (2015)
Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Myst-αδες! Το RoonShehv όχι μόνο διαδραματίσζεται στον κόσμο του Myst, όχι είναι μόνο είναι πλήρως τρισδιάστατο, όχι μόνο είναι πολύ όμορφο αλλά είναι και απαιτητικό. Πρέπει να το δουν όλοι όσοι αγαπάνε αυτού του είδους τα adventures.

Strangler, The (2015)
Από τον δημιουργό του Extrication, κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Tom O’ Railey είναι ένας ντετέκτιβ που έχει πιάσει πάτο, μέχρι που του ανατίθεται μια καινούργια υπόθεση… Τα πολύ όμορφα τρισδιάστατα, καρτουνίστικα γραφικά και το παλαβό χιούμορ θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

*Για πληροφορίες ανατρέξτε στο αρχικό post*
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The topic has been locked.
  • Page:
  • 1
  • 2