Adventurάς ζητεί adventure

• valouris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
19 Νοε 2009 19:31 #26125 by valouris
Adventurάς ζητεί adventure was created by valouris
Λοιπόν παιδιά, κατ'αρχάς καλωσήρθα στην φοβερή κοινότητά σας που τόσο καιρό παρακολουθώ αλλά δε συμμετέχω. Γενικά είμαι adventuras της σχολής Lucas Arts, άντε και λίγο Sierra.

Αλλά τελευταία θέλω κάτι σε τελείως διαφορετικό, χαλαρό, dialog-free στυλ, ατμοσφαιρικό, ωραίο τέλος πάντων! Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έπαιξα το Safecracker και συνειδητοποίησα ότι γουστάρω πολύ τέτοια παιχνίδια αραχτικά με ωραίους γρίφους να κάθεσαι να λύνεις, όχι τα ίδια και τα ίδια με inventory-based! Οπότε σας ζητώ κάτι παρόμοιο, και ίσως λιγάκι πιο δύσκολο (αλλά όχι και τρελά πράματα) από το Safecracker. Να σημειωθεί ότι έχω παίξει Myst, αλλά μέχρι εκεί στη σειρά. Το ξέρω θα μπορούσα να τα συνεχίσω, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα κάτι άλλο, ίσως με λιγότερο backdrop.

Τι να σας πω, προτείνετε εσείς και συζητάμε :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Νοε 2009 10:15 #26130 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Adventurάς ζητεί adventure
Να ξεκινήσω κι εγώ μ' ένα "πρώτα απ' όλα" και να σου πω: Καλώς μας ήρθες!! :)

Τώρα, για παιχνίδια στο στυλ που θέλεις...
Έχεις παίξει τα υπόλοιπα της Kheops κι ειδικότερα αυτά που δεν έχουν inventory-based puzzles? Δεν είναι τόσο dialogue-free βέβαια όσο το καινούριο Safecracker (κι αυτό επειδή είναι adventures κι όχι puzzle games), αλλά σίγουρα είναι πολύ puzzle-oriented ως adventures. Ρίξε μια ματιά σε αυτά:
ECHO: Secrets of the Lost Cavern (διαθέτει και δωρεάν patch για ελληνικούς υποτίτλους)
Nostradamus: The Last Prophecy
The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript
Dracula 3: The Path of the Dragon
Cleopatra: A Queen's Destiny

Επίσης, της ίδιας εταιρείας ανάπτυξης υπάρχει και το Voyage (a.k.a. Journey To The Moon) το οποίο παραμένει puzzle-oriented game, αλλά έχει πολλούς inventory-based γρίφους. Παρόλα αυτά, επειδή το θεωρώ το καλύτερο τους, στο αναφέρω ώστε να του ρίξεις μια ματιά αν θέλεις.

Επίσης, θα σου πρότεινα να παίξεις (οπωσδήποτε!!) το πρωτότυπο Safecracker. Δεν είναι ίδιο με το καινούριο που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, οι γρίφοι του σε ορισμένα σημεία είναι σαφώς πιο απαιτητικοί, και γενικά πιστεύω πως εφόσον σου άρεσε το καινούριο, θα σ' αρέσει πολύ κι εκείνο.

Τέλος, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στο In Custody το οποίο πληροί τις προδιαγραφές σου. Πρόκειται για ένα ελληνικό puzzle adventure, το οποίο μάλιστα διατίθεται δωρεάν.

Υπάρχουν ασφαλώς κι άλλα puzzle-adventures (σε στυλ Safecracker), αλλά είναι πρωί ακόμη κι ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα, sorry. Θα επανέλθω δριμύτερη αργότερα -promise! ;)

Nothing happens unless first a dream...

• valouris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
21 Νοε 2009 12:37 #26132 by valouris
Replied by valouris on topic Adventurάς ζητεί adventure
Ευχαριστώ!

Από αυτά που πρότεινες με έψησαν κυρίως λόγω θεματολογίας τα Da Vinci, Echo kai Nostradamus, ενώ σίγουρα θα δοκιμάσω και το ελληνικό. Αν και είμαι αρκετά space fan, το Voyage δε μου γέμισε το μάτι.

Ευχαριστώ και πάλι, θα επιστρέψω με εντυπώσεις με το καλό :)

More
22 Νοε 2009 12:22 #26133 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Adventurάς ζητεί adventure
Χαίρομαι που υπήρξε κάτι να σου τραβήξει την προσοχή. Ελπίζω να σου αρέσουν κι ως παιχνίδια τελικά.

Ααα... σκέφτηκα άλλο ένα πάρα, πάρα πολύ καλό που αξίζει να δεις: το Gobliiins 4 !! Δεν ξέρω αν έχεις παίξει τα προηγούμενα (όχι πως χρειάζεται), αλλά νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει στη φάση που περνάς. Γρίφοι πολύπλοκοι/πολυσύνθετοι, άκρως εθιστικοί κι εξαιρετικά διασκεδαστικοί -αν κι ενίοτε σπαζοκεφαλίστικοι!! Ρίξ' του μια ματιά, πιστεύω πως θα σε κερδίσει.

Και εννοείται πως περιμένουμε εντυπώσεις και σχολιασμό για όποιο/α αποφασίσεις να παίξεις τελικά!! ;)

Nothing happens unless first a dream...

• Visitor
  • Visitor
26 Μαρ 2010 12:20 #27313 by
Κορυφαίο το Goblliiiiins !
Πάντως θα έπαιζα πιο ευχάριστα τα παλιά από το καινούριο αν και το έχω και αυτό!

ΥΓ.Συγγνώμη αν έγραψα λάθος το όνομα, ποτέ δεν θυμόμουν πόσα i έχει!!!