Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: 2018: Νέκρα;

2018: Νέκρα; 01 Απρ 2018 17:29 #49050

 • alkis21
 • alkis21's Avatar
 • OFFLINE
 • Ladies' Charmer
 • Posts: 343
Είναι ιδέα μου, ή η κίνηση φέτος είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη στις παραγωγές adventure games;

Στους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, έχουμε σχεδόν αποκλειστικά indie παιχνίδια (και από αυτά δεν φαίνεται να ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάποιο), ενώ δεν μπορώ να πω ότι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία κάποια επερχόμενη κυκλοφορία.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 01 Απρ 2018 21:53 #49051

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Τουλάχιστον εσύ έχεις κάτι ν' ασχολείσαι, το πρωτάθλημα που πήρες.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last Edit: 01 Απρ 2018 21:54 by crocark.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 01 Απρ 2018 23:06 #49052

alkis21 wrote:
Είναι ιδέα μου, ή η κίνηση φέτος είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη στις παραγωγές adventure games;

Στους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, έχουμε σχεδόν αποκλειστικά indie παιχνίδια (και από αυτά δεν φαίνεται να ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάποιο), ενώ δεν μπορώ να πω ότι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία κάποια επερχόμενη κυκλοφορία.

Επόμενο είναι. Αφού έχουν αποσυρθεί από την αγορά των adventure η Daedalic και η King Art Games, από τις γνωστές εταιρίες μένουν μόνο η MIcroids +/- Pendulo και η WadjetEye. Οπότε περαστικά μας... Δύο με τρία παιχνίδια το χρόνο σε κάπως πιο σοβαρό επίπεδο παραγωγής και αν...

Δυστυχώς το αγαπημένο μας είδος ξαναέπεσε σε κρίση. Σε κανά δυο χρόνια με λίγη τύχη ελπίζω να καλυφθεί το κενό από νέες εταιρίες. Μέχρι τότε υπομονή.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 02 Απρ 2018 12:43 #49054

Ούτε καν. ΟΥ-ΤΕ-ΚΑΝ!! B)

- Τι κυκλοφόρησε το ά τρίμηνο του 2017 που δεν ήταν indie; Φέτος έχουμε και ένα Hidden Agenda τουλάχιστον!
- Δέχομαι ότι δε σας «έκανε κλικ» μέχρι τώρα κάποια από τις κυκλοφορίες του έτους, αλλά σίγουρα υπάρχουν ξεχωριστές περιπέτειες ανάμεσά τους με τις οποίες καλοπεράσαμε ορισμένοι. Μη γενικεύετε, ωρέ! :P
- Τέλος, περιμένουμε και φέτος κάμποσα με ανυπομονησία. Εγώ, τουλάχιστον, μετράω αντίστροφα και για indie κυκλοφορίες όπως The Cyanide & Happiness Adventure Game, Lorelai, Unforeseen Incidents και Moons of Madness, αλλά και για ΑΑΑ όπως Blacksad, Detroit: Become Human, Heaven's Vault, Walkind Dead finale. (Σίγουρα ξεχνάω βασικά πράγματα και θα συγχυστώ μελλοντικά με τις ελλείψεις σε αυτή την απάντηση.)

Bonus points:
- H Daedalic μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο κεφάλαιο του Pillars of the Earth. Από του χρόνου το κλάμα, λοιπόν, ας μην προτρέχουμε. :P
- Η King Art Games έβγαλε δύο adventures όλα κι όλα, όχι και να τη θεωρούμε πυλώνα της αγοράς...
Nothing happens unless first a dream...
Last Edit: 02 Απρ 2018 12:44 by Fallen Angel.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 02 Απρ 2018 21:30 #49055

Εμ, Fallen το έλαβες υπόψη πως είναι ο alkis21 που έκανε την ερώτηση; Έχεις υπόψη ποια κατηγορία adventure θέλει (την ίδια που αρέσει και σε μένα, χοχοχο). Επίσης από την διατύπωση της ερώτησης καλούμαστε να μη λάβουμε υπόψη τα πολύ indie. Οπότε για να δούμε τι μένει...

Hidden Agenda: Και PS4 exclusive και action-adventure. I rest my case... (X)

The Cyanide & Happiness Adventure Game: Οπωσδήποτε υποσχόμενο, αλλά σίγουρα και acquired taste. Το πιο βασικό: είναι ο πρώτος τίτλος για τον συγκεκριμένο developer. Οι νέες εταιρίες που λέγαμε ως προσμονή για το μέλλον. Βέβαια δε φτάνει το one-off. Χρειάζεται και μια κάποια ελπίδα για συνέχεια. (+1)

Lorelai: Οπωσδήποτε τρελά αναμενόμενο και υποσχόμενο, αλλά πιο indie δεν υπάρχει. Οπότε (Χ)

Unforeseen Incidents: Ωραίο φαίνεται και πρέπει να ομολογήσω πως μου είχε ξεφύγει. Ωστόσο ισχύει το ίδιο με το Cyanide & Happiness. Καινούργιος developer κλπ κλπ. (+2)

Moons of Madness: Θα είναι adventure ή survival horror ή κάτι ανάμεσα στα δύο; Άγνωστο. Ό,τι και να είναι όμως δε νομίζω πως θα είναι το κλασικό adventure. (X)

Blacksad: Η Micorids + Pendulo που είπαμε. ΟΚ (+3) και με τόνο

Detroit: Become Human: Εδώ γελάμε. PS4 και interactive movie. Παιχνίδι για τον alkis21 δεν είπαμε; (Χ) καραμπινάτο.

Heaven's Vault: Ενδιαφέρον φαίνεται, αλλά όταν βγει θα δούμε κατά πόσο είναι adventure. Μέχρι τώρα η εταιρία παραγωγής έχει ειδικευτεί στα interactive stories. (X;)

Walkind Dead finale: Θα έλεγα τώρα κάτι για την Telltale. Της έχω πολλά μαζεμένα, αλλά ευτυχώς οι φήμες λένε πως είναι έτοιμη να σκάσει σα φούσκα, αν δεν ανανεωθεί στο άμεσο μέλλον. (ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ)

Pillars of the Earth: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... Α δεν αστειεύεσαι;... Ούτε καν η Daedalic δεν το λέει adventure αυτό το παιχνίδι. (Χ) (Πολύ με πλήγωσες Daedalic...)

Παρένθεση: Ε όχι και μόνο δύο adventures η King Art Games. Πέντε αισίως παρακαλώ - BOUT 1, BOUT 2, Critter Chronicles, Raven, Black Mirror. (Όχι πως θα δούμε έκτο στο άμεσο μέλλον, εκτός κι αν γίνει καμιά μεγάλη επιτυχία από άλλη εταιρία, έτσι μας είπαν οι ίδιοι οι ιθύνοντες της King Art...)

Επανερχόμαστε: Το σύνολο 3 και καταϊδρωμένα και πάνω κάτω στις προδιαγραφές που ανέφερα στην ανωτέρω κλάψα μου.

Η κρίση είναι αναμφίβολη. Daedalic και King Art λακίσανε, η Infamous Quests παρά τα καλά σχόλια και το δυνατό ξεκίνημα έφαγε φούντο, η POStudios φυτοζωεί και μετά το Cognition δεν έχει κάνει τίποτα δικό της (δε μετράω τα παιχνίδια της Jensen, που έτσι κι αλλιώς αποσύρθηκε), να συνεχίσω; Δε βλέπω το λόγο να είμαι περιχαρής.

Καινούργιες εταιρίες σιγά σιγά ξεμυτίζουνε, όμως μένει να δούμε αν θα αντέξουν στο χρόνο, αν θα επιμείνουν στο είδος, αν θα βγάζουν παιχνίδια πιο συχνά από μια φορά τη δεκαετία (Αγκου... γκουχου γκουχου), αν, αν, αν...
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 03 Απρ 2018 11:36 #49057

Καθόλου δεν το έλαβα υπόψιν μου, βεβαίως-βεβαίως. Ο φίλτατος δεν είπε «δε βγαίνουν, ρε γαμώτο, adventures σαν αυτά που προτιμώ». Εκεί, ναι, να του/σας κάνω πατ-πατ στον ώμο και να καταλάβω το δράμα σας. ΑΛΛΑ. Γενικεύετε, αγαπητέ, και μιλάτε (εσύ βασικά, μη γενικεύω κι εγώ τώρα :P) για "αναμφίβολη κρίση στο genre". Πφφ..!!

Η λίστα ήταν με δικές μου επιλογές για το έτος, οπότε είναι προφανές πως αντικατροπτίζουν τις δικές μου προτιμήσεις. Δεν έχει νόημα η ανάλυση σημείο-προς-σημείο, αρκεί να φτιάξεις μια άλλη λίστα που να αντικατροπτίζει τις δικές σου προτιμήσεις. :)
Nothing happens unless first a dream...
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 04 Απρ 2018 10:35 #49059

προσφατα το Adventure Gamers εκανε μια συνεντευξη με ατομα απο την Daedalic, King Art και Deck13 η οποια εχει τεραστιο ενδιαφερον.
και για το οτι γιατι σταματησαν πλεον να βγαζουν adventures αλλα κυριως γιατι δειχνει μια πολυ λογικη ματια σε ολο το μπαμ που εγινε πριν μερικα χρονια με το kickstarter αλλα κ στο γιατι απετυχαν πολλα κ γιατι εφαγαν ζημια αυτοι που ήταν νεοι devs.

γενικα θα συμφωνήσω πως βρισκόμαστε σε μια πτωτικη περίοδο που το ειδος περναει παλι σε μια πιο indy λογικη. νομιζω ολοι το βλεπουμε.
Το σημαντικο ομως ειναι να βγαινουν καλα παιχνιδια, ακομα κ αν ειναι indie.
και ελπιζω συντομα να ξανα αλλαξει το σκηνικο και να βγουν νεες εταιριες με μεγαλες παραγωγές.

υγ: ενα ασχετο αλλα σημαντικό στοιχείο που βγήκε απο την συνεντευξη είναι πως επιβεβαίωσαν οτι τα adventures τους πουλούσαν πολυ περισσότερο στις κονσολες απότι στο PC. food for thought παιδες, food for thought για το πως συμπεριφερόμαστε στην αγορα του PC.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 04 Απρ 2018 11:26 #49060

@skywalker333

Το είδα το άρθρο εκείνες τις μέρες που βγήκε και διάβασα κάποια αποσπάσματα. Οπωσδήποτε πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν κατάφερα να το διαβάσω ολόκληρο, γιατί μου προκάλεσε κατάθλιψη.

Τώρα για αυτό με τις κονσόλες τι να πω. Εγώ τουλάχιστον όταν με πέρνει οικονομικά, αγοράζω τα καλά κλασικά adventure full-price, όταν κυκολοφορούν, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια όπου περιμένω sale. Πιστεύω οι περισσότεροι fan πάνω κάτω το ίδιο κάνουν αν έχουν τη δυνατότητα. Μάλλον είμαστε λίγοι... Ή η αγγλόφωνη αγορά έχει προκατάληψη κατά των γερμανόφωνων adventure.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 04 Απρ 2018 11:47 #49061

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Doque, αν μου επιτρέπεις και φυσικά απαντάς αν θες, θυμάσαι να μου πεις ποια είναι τα 10 τελευταία (ή έστω 5) adventures που αγόρασες full price με βάση τα κριτήρια που θέτεις και περίπου πότε τα αγόρασες;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 04 Απρ 2018 12:52 #49062

@crocark,

Κανένα πρόβλημα. Έχουμε και λέμε, τα πιο πρόσφατα με βάση τη σειρά που μου τα δείχνει στο STEAM είναι: Foxtail, The infectious madness of doctor Dekker, Darkestville Castle, Neofeud, Gorogoa, The inner world 2.

Τα πιο πολλά από αυτά το πήρα full price ή με πολύ μικρή έκπτωση. Βέβαια επειδή έχουν μεσολαβήσει και αρκετά sales, δε θυμάμαι με ακρίβεια και δεν μπορώ να πάρω όρκο για όλα, πάντως όλα είναι εντός του τελευταίου έτους.

Επίσης το Syberia 3 το πήρα σε κουτάτο Collector's edition με το αγαλματάκι του και τα συμπαραμαρτούντα, αμέσως μόλις είχε κυκλοφορήσει (και ακόμα δεν το έπαιξα επειδή με εκνεύρισαν οι φήμες περί cliffhanger ending).

Να σημειώσω βέβαια πως από όλα αυτά έχω παίξει μόνο το Gorogoa (που είναι απλώς ένα κομψοτέχνημα, πραγματικά υπέρχο παιχνίδι, αλλά εντελώς ιδιαίτερο και εντελώς indie).

ΥΓ: Βασικά εκτός από το Syberia, όλα indie είναι... Άντε ας πούμε πως το Inner World 2 ξεφεύγει λίγο προς την πιο μεγάλη παραγωγή μια και είναι η δεύτερη δουλειά της Studio Fizbin.

ΥΓ: Εννοείται πως αγόρασα άμεσα και το Curse of Monkey Island μόλις ξανακυκλοφόρησε. Δεν το ανέφερα γιατί είναι παλιό παιχνίδι.
Last Edit: 04 Απρ 2018 13:17 by Castledoque.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 04 Απρ 2018 13:28 #49063

 • crocark
 • crocark's Avatar
 • OFFLINE
 • Adventure's Advocate
 • Posts: 2929
Κάτι σκεφτόμουν αλλά άκυρο. Όταν λες full price γύρω στα 15€ να φανταστώ γι' αυτά του steam; Εντάξει τότε. Όντως το δικαιούσαι τον άερα που αποπνέει το ποστ περί χορηγού του είδους. Δεν το λέω ειρωνικά για να μην παρεξηγηθώ. Και τον δικαιούσαι έτι περισσότερο αν δεν τα παίζεις (δεν προλαβαίνεις καταλαβαίνω), το οποίο έχει έναν παραλογισμό κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά δικά σου είναι, ό,τι θες τα κάνεις. Ωστόσο και χωρίς να κρίνω άλλους φίλους εδώ μέσα:
Πιστεύω οι περισσότεροι fan πάνω κάτω το ίδιο κάνουν αν έχουν τη δυνατότητα.
δε νομίζω να είναι πολλοί αυτοί διεθνώς. Η εποχή μας χαρκατηρίζεται για το ότι αντί να δώσεις 20 € να φας ένα ψάρι (ποιότητα), προτιμάς να φάς 8 μπέργκερ (ποσότητα) κι άμα η τάδε αλυσίδα δίνει στα 4 και ένα δώρο, ακόμα καλύτερα. Για να μην παρεξηγηθώ πάλι, εννοείται ότι δεν κατακρίνω, απλά διαπιστώνω (όταν δεν τα χώνω για το ψάρι, σιγά μην τα χώσω για παιχνίδια ... πλέον).

Τολμώ να πω το εξής ακόμα. Παρότι εγώ δε θα τ' αγόραζα, λόγω στημ ... με επιπλέον επιφύλαξη λόγω διάρκειας, αν εσύ λες ότι είναι "τυπικά adventures" - που σε πιστεύω - όποιος και να τα 'φτιαξε, μια χαρά φαίνεται να πηγαίνει η δουλειά και να μην υπάρχει πρόβλημα κι ας μην έχουν βγει φέτος ακόμα αρκετά. Θα βγουν του χρόνου. Παρεμπιπτόντως το φοξτέιλ μια χαρούλα φαίνεται.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last Edit: 04 Απρ 2018 13:31 by crocark.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 12 Απρ 2018 01:14 #49074

 • alkis21
 • alkis21's Avatar
 • OFFLINE
 • Ladies' Charmer
 • Posts: 343
Όλα τα άλλα να τα συζητήσουμε, αλλά την πάλαι ποτέ Daedalic ας την αφήσουμε κατά μέρους. Πιο πολλές πιθανότητες δίνω στην Telltale να ξαναβγάλει adventure game. Μετά το βδέλυγμα το Silence, προβλέπω ότι θα παραμείνει στα απαίχνιδα™ μέχρι τουλάχιστον να περάσει η μόδα τους.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 12 Απρ 2018 12:34 #49075

Αυτή τη χρονιά ίσως έχουμε και τις κυκλοφορίες των (crowdfunded) Hero-U (Lori & Corey Cole) και Mage's Initiation (Himalaya Studios). Με μεγάλη επιφύλαξη γιατί έχουν πολύ κακό ιστορικό στο development τους, και τα updates τους δεν με γεμίζουν με τόση αισιοδοξία. Τουλάχιστον το Hero-U δίνει αναλυτικά updates και δείχνουν πιο αισιόδοξοι να το έχουν επιτέλους έτοιμο μέσα στη χρονιά, αλλά και πάλι... έχει χαθεί ο ενθουσιασμός εκεί.

Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με το επίσης στην ίδια μοίρα των συνεχών αναβολών Asylum του Cordes. Δεν ήμουν backer σε αυτό.
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch!!!, Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 12 Απρ 2018 13:53 #49076

Praetorian wrote:
Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με το επίσης στην ίδια μοίρα των συνεχών αναβολών Asylum του Cordes. Δεν ήμουν backer σε αυτό.
Πλάκα στην πλάκα, διατίθεται πλέον για Wishlist στο STEAM. Ίσως και να κάνει την έκπληξη φέτος. :)
Nothing happens unless first a dream...
The administrator has disabled public write access.

2018: Νέκρα; 12 Απρ 2018 14:03 #49077

 • qwerty
 • qwerty's Avatar
 • OFFLINE
 • Sad Clown
 • Posts: 198
Επίσης, φέτος θα έχουμε και το Gibbous: A Cthulhu Adventure από Stuck In Attic.
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2