Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Quiz: Βρείτε το Adventure!

Quiz: Βρείτε το Adventure! 03 Ιαν 2019 21:30 #49216

  • WickedMan
  • WickedMan's Avatar
  • OFFLINE
  • Tentacled Overlord
  • Posts: 1098
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2019 για όλους!

Πάει πάρα πολύς καιρός από τότε που έγραψα τελευταία φορά στο φόρουμ ή παρακολούθησα τι γίνεται εδώ και νιώθω κάποιες τύψεις :( Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Πέρα από τις ευχές, έχω να μοιραστώ μια (σχεδόν) Χριστουγεννιάτικη ιστορία και μια επίσης χριστουγεννιατική σπαζοκεφαλιά. Θεωρώ ότι τα ιερά τέρατα του φόρουμ θα μπορέσουν να με βοηθήσουν :p

Ανακάλυψα που λέτε, πρόσφατα, σε μια συζήτησή μας με άσχετη αφορμή, ότι η διευθύντρια της κλινικής όπου δουλεύω είναι adventurού χωρίς να το ξέρει! Μου έλεγε για το τι δώρα πήρε στα παιδιά της για τα Χριστούγεννα (ήθελαν Playstation 4 με VR, αλλά δεν) και μου είπε ότι παλιά είχε παίξει και εκείνη κάποια games και της άρεσαν πολύ κυρίως εκείνα που είχαν... ΓΡΙΦΟΥΣ (δεν ήξερε καν ότι τα λένε adventures)! Καταλαβαίνετε ότι με το που το είπε αυτό σήκωσα αργά το κεφάλι από το γραφείο μου πάνω στο οποίο μισοκοιμόμουν (γιατί μεταξύ μας, ποιος έχει όρεξη για δουλειά παραμονή Χριστουγέννων) και της έδωσα μεγαλύτερη προσοχή. Είχε πάιξει, λέει, παλιά ένα που την είχε ξετρελάνει (και το είχε με κόπο τελειώσει), αλλά μετά δεν έβρισκε άλλα (θέλει να έχουν και ελληνικούς υπότιτλους γιατί δεν το έχει πολύ με τα αγγλικά και δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με το χώρο του gaming γενικότερα) και δεν ασχολήθηκε περεταίρω. Τελευταία αρκείται σε διάφορα τέτοιου στυλ casual games (π.χ. στο Facebook), αλλά δεν τη γεμίζουν (λογικό).

Έχω, λοιπόν, σπάσει το κεφάλι μου εδώ και μέρες να βρω ποιο ήταν εκείνο το παιχνίδι που την είχε ενθουσιάσει τότε και δεν μπορώ. Εκείνη θυμάται τα εξής:

- Εξελισσόταν στην Αίγυπτο (πυραμίδες, τάφοι, κλπ)
- Είχε ελληνικούς υπότιτλους
- Κυκλοφόρησε πριν το 2000 (θυμάται σίγουρα ότι το έπαιξε κάπου το 1999, αλλά μπορεί βέβαια να ήταν και αρκετά παλιότερο)
- Ο κεντρικός χαρακτήρας ήταν ένας τύπος ντυμένος στα άσπρα (με αμφίεση αρχαίου Αιγυπτίου απ ό,τι κατάλαβα).
- Το παιχνίδι είχε κύκλο ημέρας - νύχτας ο οποίος επηρέαζε τη λύση κάποιων γρίφων
- Το παιχνίδι ήταν σε δισκέτες (για το συγκεκριμένο δεν είναι και απόλυτα σίγουρη)

Έχω κολλήσει. Εμένα αρχικά το μυαλό μου πήγε στο Riddle of the Sphinx και στο Dagger of Amon Ra για κάποιο λόγο. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2000, οπότε απορρίπτεται. Της έδειξα gameplay βίντεο στο youtube από το δεύτερο και μου είπε ότι δεν ήταν αυτό γιατί αυτό που έπαιξε είχε πολύ ομορφότερα γραφικά. Επίσης αμφιβάλλω πολύ ότι το παιχνίδι της Sierra είχε ελληνικούς υπότιτλους.

Καμιά ιδέα; Είμαι να σκάσω.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Last Edit: 03 Ιαν 2019 21:39 by WickedMan.
The administrator has disabled public write access.

Quiz: Βρείτε το Adventure! 04 Ιαν 2019 18:23 #49217

Καλή χρονιά και από εμένα, με υγεία.

Κατά 93,46% μιλάμε για το Egypt 1156 B.C. ;)

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά με ελληνικούς υπότιτλους... το μόνο πρόσφατο που μπορώ να σκεφτώ είναι το πρώτο Deponia αλλά ας προσπαθήσει λίγο με τα αγγλικά, υπάρχει πλέον τόση ποικιλία που σίγουρα θα βρει κάτι να της ταιριάζει.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
The administrator has disabled public write access.

Quiz: Βρείτε το Adventure! 25 Ιαν 2019 15:22 #49231

Constantine_R wrote:
Καλή χρονιά και από εμένα, με υγεία.

Κατά 93,46% μιλάμε για το Egypt 1156 B.C. ;)

Αν δεν είναι το Egypt 1156 B.C., τότε κατά 95,99% είναι το Egypt II (που κυκλοφόρησε και το 2000) ή κατά 3.18% το Egypt III.

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
Last Edit: 25 Ιαν 2019 15:24 by GameLinguist.
The administrator has disabled public write access.

Quiz: Βρείτε το Adventure! 14 Φεβ 2019 19:50 #49238

  • WickedMan
  • WickedMan's Avatar
  • OFFLINE
  • Tentacled Overlord
  • Posts: 1098
Κωνσταντίνε, είσαι τσακάλι φίλτατε. Αυτό ήταν. Και βρήκα και της έδειξα και το let's play video και καταχάρηκε. :P
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Last Edit: 14 Φεβ 2019 19:51 by WickedMan.
The administrator has disabled public write access.