Dracula’s Chamber

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, Συντάκτης: Recruiter

 • Εταιρεία: Exit Now
 • Άτομα: 3-6
 • Βαθμός Δυσκολίας: 3.5/5
 • Διεύθυνση: Γκάζι

Ένα πολύ ατμοσφαιρικό δωμάτιο που το διασκεδάσαμε αρκετά. Ολόκληρος ο χώρος του δωματίου είναι ιδιαίτερα διακοσμημένος, και θύμιζε σε μεγάλο βαθμό δωμάτιο Δράκουλα. Οι γρίφοι ήταν στην πλειονότητά τους έξυπνοι -με εξαίρεση δύο ίσως που απαιτούνταν βοήθεια για να τους βρει κάποιος. Πέρα από λουκέτα, είχε και κάποιες βασικές κατασκευές,ενώ μπαίνοντας στο δωμάτιο καταλαβαίνει κάποιος αμέσως ότι δεν είναι εύκολο και ότι η ομάδα θα πρέπει να χωριστεί για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία. Η game master βοηθούσε σε καίρια σημεία και μας διευκόλυνε για να έχουμε ροή στο παιχνίδι μας, ενώ από διαβολική τύχη ονομαζόταν "Αγάπη" και έδινε στο κατά τα άλλα τρομαχτικό δωμάτιο τη ρομαντική νότα που απαιτεί η ιστορία.

Είναι ένα δωμάτιο ατμοσφαιρικό και γεμάτο προκλήσεις που το προτείνουμε σε όσους αναζητούν ατμόσφαιρα, αλλά τους αρέσουν παράλληλα και οι αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Μην φοβηθείτε το Δράκουλα, μπορείτε να τον νικήσετε αν φανείτε παρατηρητικοί και λογικοί μέσα σε ένα γενικά υπερφυσικό περιβάλλον. Και μην ξεχάσετε όσοι πάτε ότι: "το νερό δεν είναι για ράντισμα".

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Ένα καλό δωμάτιο παλαιάς κοπής που δεν περιορίζεται όμως μόνο σε λουκέτα αλλά έχει και άλλους πιο έξυπνους μηχανισμούς. Η ατμόσφαιρα αρκετά καλή και η ισορροπία μεταξύ ψαξίματος - παρατηρητικότητας και μυαλού κρατούνταν με ικανοποιητικό τρόπο. Ευγενέστατο το προσωπικό του Exit Now όπως συνήθως και άλλη μια αποστολή ολοκληρώνεται με επιτυχία. Το επίπεδο δυσκολίας είναι μέσο με τη γραμμικότητα να μη διατηρείται σε όλο τη διάρκεια της απόδρασης πράγμα που σημαίνει οτι τα μέλη της ομάδας θα βρουν με κάτι να ασχοληθούν ή να ψάξουν.

 • Έχουμε βγει μέσα σε μισή ώρα από το κατα τ' άλλα υπέροχο δωμάτιο της Divas (κριτική αλλού), ο ένας από τους τέσσερις της παρέας αποχωρεί αλλά δύo παντρεμένοι και ο κουμπάρος του ενός ξέρουν ότι η βραδιά επιβάλεται να έχει συνέχεια. Καφεδάκι από τα coffee island του Αιγάλεω (τελευταίοι πελάτες του μαγαζιού :P ) και αναζήτηση μέσω κινητών για ένα οποιοδήποτε ελεύθερο room. Μετά τις πρώτες αποτυχίες, το δωμάτιο του Δράκουλα είναι αυτό που θα μας ανοίξει τις πόρτες του.
  Δύο σουβλάκια με το απαραίτητο σκόρδο για εφόδιο και φύγαμε για γκάζι. Ο χώρος και η κοπέλα της υποδοχής (και αργότερα game master μας) μας κερδίζουν με το καλωσήρθατε. Η πόρτα του δωματίου κλείνει πίσω μας και ξεκινάει η αναζήτηση.
  Όπως μια χαρά τα λέει και το review του Recruiter, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εμπειρία που δύσκολα θα απογοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς. Σίγουρα δεν είναι top, αλλά είναι στημενο σωστά (πράγματι θυμίζει πολύ δωμάτιο του Δρακουλα), έχει καλή ατμόσφαιρα, ωραίους γρίφους, κανά δύο πολύ δυνατούς μηχανισμούς και ωραία έξοδο. Φυσικά δε λείπουν και οι εκπλήξεις γι αυτούς που τις γουστάρουν. Αν του λείπει κάτι, θεωρώ πως θα το ήθελα λίγο πιο τρομακτικό. Να σου κάνει και το τίναγμα που τόση ανάγκη έχεις :P
  Παλούκωμα του Δράκουλα, έξοδος σε 50' και αναβολή κρεβατομουρμούρας γιατί ήταν ήδη αργά και όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν.

  4/5 εύκολα

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια