Curse, The - Smugglers Warehouse

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, Συντάκτης: Dark Knight

 • Εταιρεία: Mr. E
 • Άτομα: 3-8
 • Βαθμός Δυσκολίας: 4/5
 • Διεύθυνση: Μοναστηράκι

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή δωμάτια στην Αθήνα, και δικαίως καθώς ο Mister E είναι μια κατηγορία από μόνος του. Φτιάχνει δωμάτια με ένταση που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη, ενώ όλα του τα escape rooms βασίζονται περισσότερο στη δράση και λιγότερο στην επίλυση γρίφων. Το The Curse παρά τους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί, όμως, δε στερείται γρίφων. Καταφέρνει, μάλιστα, να δημιουργήσει έντονη ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί σκέψη και συγκέντρωση από την ομάδα αν θέλουν να λύσουν ορισμένους (λίγους) πολύ έξυπνους και λογικούς γρίφους. Το... κυνηγητό είναι σαφώς λιγότερο συγκριτικά με το δωμάτιο του «Amnesia», και συχνά αφήνει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση που καλύπτει το αρχικό άγχος.

Η διακόσμηση δεν έχει να επιδείξει κάτι το τρομερό, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε αποθήκη και επιτελεί το σκοπό της τελικά. Ο ιδανικός φωτισμός αναμφίβολα ανήκει στα θετικά στοιχεία του συγκεκριμένου δωματίου, καθώς παρότι διαρκώς βοηθά στη δημιουργία της ατμόσφαιρας, δεν κουράζει την ομάδα και είναι επαρκής για να καταπιαστεί κάποιος δίχως δυσκολίες με τους γρίφους. Το μοναδικό ίσως αρνητικό που έχω να προσάψω στο δωμάτιο είναι έξω από αυτό, και συγκεκριμένα από τον game master που μας καλωσόρισε. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που μας έδωσε ήταν τόσο πολλές και αναλυτικές που νιώθαμε λες και είχαμε παίξει ήδη το παιχνίδι. Προφανώς κάπου ότι την έχουν πατήσει και φυλάνε πλέον τα ρούχα τους, αλλά... εμείς τι φταίμε και δεν άφησαν το παιχνίδι να κυλήσει από μόνο του;

Το Curse ανήκει στα κορυφαία δωμάτια της Αθήνας και σίγουρα όποιος αποκαλείται «escaper» θα πρέπει να επισκεφθεί την καταραμένη αποθήκη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πήγαμε οχτώ άτομα και ο διαθέσιμος χρόνος ήταν 70 λεπτά. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι το δωμάτιο δεν είναι εύκολο. Οι γρίφοι μας άρεσαν πάρα πολύ, καθώς καθένας τους ήταν διαφορετικός και πολλές φορές χρειαζόταν αρκετή σκέψη. Υπήρχαν κατασκευές και ταυτόχρονα έψαχνες να βρεις και κάποια κρυμμένα κλειδιά. Αυτό που μας άρεσε, επίσης, ήταν ότι δεν χρειαζόταν να αναποδογυρίσουμε τραπέζια ή καρέκλες. Τα αντικείμενα βρίσκονταν όλα στο οπτικό μας πεδίο κι εμείς έπρεπε να τα δούμε και να τα παρατηρήσουμε. Ορισμένοι γρίφοι, μάλιστα, ήταν άκρως εντυπωσιακοί στο πώς έπρεπε να συνδυάσεις διαφορετικά στοιχεία ή αντικείμενα για να βρεις τελικά τη λύση τους.

  Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή: από το φωτισμό και μόνο νιώθεις ένα δέος σε αυτό το δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα η μουσική υπόκρουση το κάνει ακόμα καλύτερο. Η διακόσμηση και το ντεκόρ μοιάζουν με σκηνικό από ταινία (όπως και ορισμένοι γρίφοι), αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο απ' όλα ήταν η κατάρα που αποτελεί μέρος του δωματίου και στέκεται φρουρός του μυστικού. "Ποια κατάρα", αναρωτιέστε; Δεν θέλουμε να σας πούμε κάτι περισσότερο από το ότι θα νοιώθετε την απειλή της, αλλά στο τέλος θα τη λατρέψετε.

  Για να αποδράσετε καλό θα ήταν να πάτε πολλά άτομα μαζί, ενώ επίσης καλό θα ήταν να αξιοποιήσετε μια ιδιαίτερη στρατηγική που υπάρχει στο παιχνίδι και το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μπορείς ακόμη και να "θυσιάσεις" κάποιο παίκτη προς όφελος της ομάδας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ίσως οι βοήθειες θα πρέπει να είναι λίγο καλύτερες, αν και δεν έχουμε μεγάλο παράπονο μιας και μας δόθηκαν αρκετές σε καίρια σημεία.

  Σας προτείνουμε το δωμάτιο ανεπιφύλακτα είτε είστε έμπειροι escapers είτε όχι. Αν μπορείτε να είστε αρκετά άτομα ανάμεικτης εμπειρίας θα είναι ακόμα καλύτερο, και σίγουρα στο τέλος θα φύγετε ικανοποιημένοι αφού θα το έχετε διασκεδάσει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Άλλωστε, δεν πας κάθε μέρα σε δωμάτιο με ηθοποιό να αποτελεί μέρος του gameplay... ίσως αυτό να δικαιολογεί και την κάπως τσιμπημένη τιμή του συγκριτικά με άλλα δωμάτια.

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια