Nancy Drew 13: Last Train to Blue Moon Canyon

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005, Συντάκτης: Giovanna

  • Κυκλοφορία: 2005
  • Ανάπτυξη: Her Ineractive
  • Πλατφόρμα: PC

Φέτος γιορτάζονται τα 75 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου εικονογραφημένου μυθιστορήματος που είχε σαν πρωταγωνίστρια την Nancy. Τα μυθιστορήματα αυτά εκδίδονται ακόμα στην Αμερική, με τον ρυθμό, μια καινούργια ιστορία κάθε 3 μήνες. Η σειρά αυτών μυθιστορημάτων έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία με εκατομμύρια fans στην Αμερική και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η εταιρεία Her Interactive, να τα μεταφέρει σε παιγνίδια adventure. Δυστυχώς αυτή η σειρά των παιγνιδιών δεν ήρθανε ποτέ στην Ελλάδα, παρά την μεγάλη τους επιτυχία. Όλα τα παιγνίδια της σειράς τα προμηθεύτηκα από το εξωτερικό. Τα παιγνίδια βγαίνουνε στην αγορά με το ρυθμό μια καινούργια ιστορία κάθε χρόνο. Αλλά, ας σας συστήσω την Nancy Drew. Η Nancy, είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει σαν χόμπι της να λύνει ιστορίες μυστηρίου, σαν αληθινός ντέντεκτιβ. Τα παιγνίδια της απευθύνονται σε παίκτες που αγαπάνε το μυστήριο από 10 -100 χρονών.
 
ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Στο Last train to Blue Moon Canyon, είσαι καλεσμένη των Hard Boys ( που για πρώτη φορά τους βλέπουμε σε αυτό το παιγνίδι, μέχρι τώρα στα προηγούμενα παιγνίδια ακούγαμε τις φωνές τους από το τηλέφωνο, στην προσπάθεια τους να μας βοηθήσουν να λύσουμε τα εκάστοτε μυστήρια). Οι Hard Boys, είναι αδέλφια και αυτοί ερασιτέχνες ντέντεκτιβ (και οι δύο κούκλοι), να πας μαζί τους σε ένα ταξίδι με τραίνο με προορισμό το Blue Moon Canyon. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι είναι ο John Grey, ένας κυνηγός φαντασμάτων, η Charleena Purcell, συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων, (η οποία αν και στο παρελθόν είχατε συνεργαστεί μαζί, δεν σε θυμάται) και ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Tino Balducci.
 
Η οικοδέσποινα σας είναι η Lorry Girard μια πλούσια κοπέλα (που ποτέ δεν κατόρθωσε να φωνάξει την Nancy με το σωστό της όνομα) η οποία στην αρχή του ταξιδιού σας, σας λέει ότι αυτό το τραίνο το οποίο το έχει αναπαλαιώσει και επισκευάσει, κάποτε ήταν στην ιδιοκτησία του Jake Hurley, ενός ανθρώπου που οι διαδόσεις λέγανε ότι είχε ανακαλύψει πριν από 100 χρόνια περίπου ένα ορυχείο χρυσού στο Blue Moon Canyon. Δηλαδή το 1903 το τραίνο έφτασε εκεί, με τον οδηγό να έχει σκοτωθεί μυστηριωδώς, παρόλο που η πόρτα του ήταν κλειστή και τον Jake Hurley εξαφανισμένο.


 
Για να γίνει το μυστήριο πιο έντονο τους λέει ότι σε αυτό το ίδιο τραίνο είχε πεθάνει και η γυναίκα του Hurley η Camilla, αφήνοντας υπόνοιες ότι το τραίνο το έχει καταλάβει το φάντασμα της. Η Lorri θέλει από τους καλεσμένους της να βρουν το ορυχείο του Jake. Ενώ το τραίνο περνάει από ένα τούνελ ακούγεται η κραυγή της Lorri, η οποία τώρα έχει εξαφανιστεί.. Τώρα είναι η σειρά της Nancy να αρχίσει να ψάχνει να βρει τα μυστικά που κρύβει κάθε βαγόνι, να βρει την χαμένη Lorry, να ανακαλύψει αν όντως το τραίνο είναι στοιχειωμένο από την Camilla, όπως επίσης τον δρόμο που θα τους οδηγήσει στο ορυχείο.
 
ΓΡΑΦΙΚΑ - ΗΧΟΣ - ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ
 
Τα γραφικά είναι πολύ όμορφα, με πολλές λεπτομέρειες που πραγματικά κάνουν τις σκηνές πολύ όμορφες, και αναφέρομαι σε πίνακες στους τοίχους, λουλούδια στα βάζα κ.λ.π. Κάθε βαγόνι είναι πάρα πολύ ωραία σχεδιασμένο. Το Interface παραμένει το ίδιο όπως και το πρώτο παιγνίδι της σειράς, απλώς σε κάθε καινούργιο παιγνίδι βελτιώνονται τα γραφικά. Το παιγνίδι καταλαμβάνει την μισή οθόνη σας, Οι χαρακτήρες που συναντάς κατά την διάρκεια του παιγνιδιού είναι πάντα στατικοί, δηλαδή δεν κινούνται. Η θα κάθονται μπροστά σε ένα lap top, ή σε μια καρέκλα. Όταν τους πλησιάζεις για να μιλήσεις μαζί τους τότε μόνο κουνούν τα χείλη τους και τα χέρια τους. Σε όλα τα παιγνίδια της σειράς δεν έχω δει κανένα, μα κανένα να περπατάει!! Την Nancy δεν την βλέπετε ποτέ ακούτε μόνο την φωνή της. Ο ήχος του είναι πολύ καλός. Οι φωνές όλων την ηρώων αν και με Αμερικάνικη προφορά δεν σε ενοχλεί. Κατά την διάρκεια του παιγνιδιού ακούς πολύ όμορφη μουσική western, με έμφαση σε slides κιθάρας. Επίσης όταν μετακινείσαι από βαγόνι σε βαγόνι, βλέπεις και ακούς τους κραδασμούς του τραίνου.
 
Όλους του διάλογους τους βλέπεις, στο κάτω μέρος της οθόνης σου. Στο κάτω μέρος της οθόνης σου έχει επίσης τις εντολές menu,όπου εκεί έχεις τις επιλογές να σώσεις το παιγνίδι σου, να φορτώσεις ένα άλλο, την δεύτερη ευκαιρία που σου δίνεται όταν πεθάνεις για να ξαναρχίσεις το παιγνίδι από εκεί που είχες σταματήσει, quit. Ακριβώς δίπλα είναι το Inventory σου στο οποίο αποθηκεύεις όλα τα αντικείμενα που μαζεύεις κατά την διάρκεια της έρευνας σου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ονομασία των πραγμάτων που έχεις αποθηκεύσεις στο Inventory σου με αποτέλεσμα να έχω κάποιο από αυτά και να μην μπορώ να το αναγνωρίσω στην απεικόνιση του και να αναγκάζομαι να τα χρησιμοποιώ όλα για να βρω ποιο είναι το σωστό.


 
Το παιγνίδι μπορείς να το παίξει σε δύο επίπεδα αυτό της Junior detective, στο οποίο οι γρίφοι λύνονται λίγο πιο εύκολα ή αυτό της Senior. Εγώ πάντα το παίζω στο Junior για τους λόγους που θα σας εξηγήσω παρακάτω. Έχεις και το κινητό σου για να μπορείς να τηλεφωνήσεις ή να συνδεθείς στο Internet, όπως επίσης και να πάρεις φωτογραφίες με αυτό. Ο χειρισμός είναι point & click. Όταν ο κέρσορας γίνεται μεγεθυντικός φακός τότε αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτό το σημείο μπορεί να γίνει κάτι. Όταν πρέπει να πάρεις ένα αντικείμενο ο κέρσορας γίνεται χεράκι. Όταν πρέπει να φύγεις από μια σκηνή έχεις arrows, δεξιά, αριστερά, ή στροφή. Δυστυχώς αυτή η κίνηση δεν λειτούργησε σωστά κατά την διάρκεια που ταξιδεύεις με το τραίνο και πρέπει να μετακινείσαι μεταξύ των βαγονιών. Μια λάθος στροφή και εύρισκα συνέχεια τον εαυτό μου να έχω γυρίσει ξανά στο ίδιο βαγόνι, με αποτέλεσμα να χάσω πολλές ώρες άσκοπα. Πιστεύω ένα υπήρχε στους τοίχους των βαγονιών ένα βέλος που να λέει προς Dining Room, Kitchen, κ.λ.π. θα ήτανε πολύ εργονομικό.

GAMEPLAY
 
Η δράση εξελίσσεται μέσα στο τραίνο, και όταν φτάνεις στο Copper Gorge Canyon οι μοναδικές περιοχές που μπορείς να επισκεφτείς είναι αυτή του μουσείου, του νεκροταφείου και του ορυχείου. Πολύ λίγες περιοχές κατά την γνώμη μου. Η όλη ατμόσφαιρα δεν σε εμπνέει. Εκτός από μια εμφάνιση ενός φαντάσματος έξω από το τραίνο, εσύ συνέχεια πρέπει να μπαινοβγαίνεις σε βαγόνια με την ελπίδα ότι κάτι θα συμβεί αλλά ποτέ τίποτα δεν συμβαίνει, Όλα είναι ήσυχα και ανθηρά.
 
Οι γρίφοι του παιγνιδιού είναι το μεγάλο ατού όλων των παιγνιδιών της σειράς. Έχει αμέτρητους γρίφους για όλα τα γούστα. Slides, κουτιά, μπαούλα που πρέπει να ανοίξεις, μηχανικές συσκευές που πρέπει να επισκευάσεις, να ενώσεις σωλήνες για να φτιάξεις τέλεια κυκλώματα. Βέβαια σε αυτό το παιγνίδι το παρακάνανε με τους σωλήνες, όπου ακόμα και η Nancy κάποια στιγμή δυσανασχέτησε και είπε «Όχι άλλα». Μουσικούς γρίφους, ντοκουμέντα κρυμμένα, φωτογραφίες που πρέπει να βρεις και ότι φανταστεί ο νους σας. Πρέπει να λύσετε όλα τα puzzle με οποιοδήποτε τίμημα για να μπορέσετε να προχωρήστε στην έρευνα σας. Κάθε φορά όταν λύνεται ένα γρίφο, κερδίζεται ένα αντικείμενο που σας είναι απαραίτητο ή ένα στοιχείο για την παραπέρα σας έρευνα. Εάν δεν λύσετε κάποιο γρίφο, είναι αδύνατο να συνεχίστε το παιγνίδι. Επειδή πολλοί γρίφοι είναι στρυφνοί για αυτό πάντα το παιγνίδι το παίζω σαν junior detective όπως σας είπα παραπάνω. Έφαγα αρκετές ώρες για να λύσω ένα γρίφο που ήθελε να πιάνω τις καραμέλες από την ταινία παραγωγής και να τις τοποθετώ στα σωστά κουτάκια.


 
Σε κάθε παιγνίδι της Nancy Drew, μας μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Στο προηγούμενο της σειρά το Secret of the Old Clock μας μάθανε να παίζουμε γκολφ. Στο Last train μας μαθαίνουν να χορεύουμε step dance, που το βρήκα πρωτότυπο, εκπληκτικό. Θα αναφερθώ επίσης και σε ένα πολύ εύκολο γρίφο ο οποίος έχει μια μοναδική πρωτοτυπία. Κάποια στιγμή θα πρέπει σαν μαγείρισσα να φτιάξεις Hamburger, σύμφωνα με τις παραγγελίες των πελατών του καταστήματος. Όταν φτιάξεις όλες τις παραγγελίες σωστά, τότε σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου Hamburger όπως σου αρέσει. Φοβερό.
 
Το τέλος του παιγνιδιού πάντα έχει λίγο από action, όχι κάτι πολύ δύσκολο απλώς χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά. Εδώ θα πρέπει να οδηγήσεις ένα βαγονέτο ανθρακωρυχείου για να μπορέσεις να βγεις στην επιφάνεια και να ανακαλύψεις την λύση του μυστηρίου του Last Train to Blue Moon Canyon. Πάντα το τέλος της περιπέτειας είναι ανατρεπτικό. Όταν τελειώνεις το παιγνίδι σε περιμένει μια καινούργια περιπέτεια με την Nancy, αυτή την φορά στην Γαλλία.
 
Δείτε το εάν αγαπάτε τους χαριτωμένους γρίφους, το μυστήριο, την αναζήτηση.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια