Preview: Quest for Infamy

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014, Συντάκτης Tsampikos

Preview: Quest for Infamy

Το Quest for Infamy είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς που διανύουμε. Εμπνευσμένοι από τα παλιά παιχνίδια της Sierra on Line, και κυρίως από τη σειρά Quest for Glory, oι δημιουργοί του παιχνιδιού στην δημιουργική ομάδα της Infamous Quests αισιοδοξούν ότι θα παρουσιάσουν ένα παιχνίδι που θα αφήσει το στίγμα του. Με τη ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού να πλησιάζει (10 Ιουλίου), είχαμε την τιμή να ρίξουμε μια ματιά στο παιχνίδι, πριν αυτό γίνει διαθέσιμο στο ανυπόμονο adventuring κοινό.

Στο παιχνίδι ο παίκτης παίρνει το ρόλο του William Roehm, γοητευτικού τυχοδιώκτη, ο οποίος κυνηγημένος από την προηγούμενη πόλη που βρισκόταν, φτάνει στην μικρή πόλη του Volksville. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώνει πως δεν πρόκειται να...βαρεθεί καθώς οι περιπέτειες ξεκινούν με το που πατήσει το πόδι του εκεί. Καλούμαστε, λοιπόν, να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε πρόκληση που θα του παρουσιαστεί.

Από την αρχή γίνεται ξεκάθαρο πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι βγαλμένο από τις χρυσές εποχές του Adventure gaming. Τα γραφικά του είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν τα γραφικά της παλιάς εποχής, πλην όμως με τον στόχο να ικανοποιήσουν και τις απαιτήσεις των καιρών για καλοσχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον. Πράγματι, αν και το όλο στυλ των γραφικών θυμίζει υπερβολικά παιχνίδι άλλης εποχής, το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ικανοποιητικό. Ο ήχος του παιχνιδιού περιλαμβάνει ποικίλα μελωδικά κομμάτια, προσαρμοσμένα απόλυτα στην μεσαιωνική, επική εποχή, στην οποία εξελίσσεται το παιχνίδι. Voice acting ικανοποιητικού επιπέδου καθώς και ψηφιοποιημένα εφέ καλύπτουν τους διαλόγους και τους περιβάλλοντες χώρους.

Στον τομέα του gameplay διαπιστώνουμε εξ αρχής ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα point'n'click adventure τρίτου προσώπου, εμπλουτισμένο με στοιχεία από Role Playing Game. Είναι ξεκάθαρο πως η σειρά των παιχνιδιών Quest for Glory της θρυλικής Sierra, απετέλεσε, όπως προαναφέρθηκε, πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Όπως και στα εν λόγω παιχνίδια καλούμαστε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού να διαλέξουμε τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του William Roehm. Μπορούμε δηλαδή να διαλέξουμε αν θα γίνει μάγος (sorcerer), πολεμιστής (warrior), η απατεώνας (ή τυχοδιώκτης/rogue). To παιχνίδι είναι μεγάλο σε διάρκεια, απαιτεί υπομονή και εξερεύνηση των πάμπολων χώρων που ο Roehm θα επισκεφθεί κατά τη διάρκεια αυτού. Διαθέτει μακροσκελείς αναλυτικούς διαλόγους, που ίσως σε κάποια σημεία κουράσουν, αλλά ευτυχώς δεν είναι υποχρεωτικοί καθώς και τους κλασσικούς γρίφους ενός adventure game με τα δικά του στοιχεία.

Το Quest for Infamy διαθέτει το κλασσικό σύστημα χειρισμού με το ποντίκι, διαθέτει inventory, μενού με όλες τις απαραίτητες επιλογές που πρέπει να έχει ένα adventure game, πολλές θέσεις για saves και όχι μόνο: Σαν παιχνίδι με RPG επιρροές περιλαμβάνει σκηνές μάχης (το επίπεδο δυσκολίας των οποίων μπορεί ο παίκτης να ρυθμίσει ανάλογα με τα γούστα του) καθώς και επιπλέον χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ικανότητες που θα θελήσει να δώσει στον ηρωϊκό William. Προσωπικά μετέτρεψα τον William σε μάγο (sorcerer), επομένως παρεχόταν η δυνατότητα εκμάθησης και χρήσης μαγικών (spells) προς αντιμετώπιση και ρύθμιση εμποδίων και καταστάσεων.

Το παιχνίδι, όπως το δοκιμάσαμε, είχε κάποιες ατέλειες (π.χ. σε πολλά σημεία έλειπε η φωνητική απόδοση των διαλόγων), αφού επρόκειτο για Beta (δοκιμαστική) έκδοση είναι όμως βέβαιο πως αυτές θα έχουν εξαλειφθεί στην τελική έκδοση όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει επίσημα.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως το Quest for Infamy έχει σχεδιαστεί με πολύ μεράκι, προσοχή και επαγγελματισμό, φτιαγμένο με σκοπό να παντρέψει το ένδοξο παρελθόν του adventure/RPG gaming με τις σύγχρονες gaming απαιτήσεις. Θα μας κρατήσει συντροφιά για πολλές ώρες.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις