The Lost Crown a ghost haunting story

More
27 Μαρ 2008 00:40 #19542 by Elessar
Replied by Elessar on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Ναι μια χαρά είναι το παιχνίδι...το μόνο κακό είναι ότι η κίνηση του Nigel και ο τρόπος αντίδρασης του είναι πιο αργός και απ' τον θάνατο...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Μαρ 2008 18:22 #19546 by giovanna
Replied by giovanna on topic The Lost Crown a ghost haunting story
@Elessar

Εγραψες!! 8)

More
05 Απρ 2008 13:01 #19610 by telonio
Replied by telonio on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Αρκετά ατμοσφαιρικό, εκνευριστικά αργό, η μουσική...απλά συγκλονιστική!!
Ως νέο μέλος, καλησπέρα σε όλες και όλους.

More
05 Απρ 2008 15:42 #19612 by maladroid
Replied by maladroid on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Ο αργός ρυθμός ("control" θα τον χαρακτήριζαν οι αθλητικοί συντάκτες) νομίζω ότι ειναι και ηθελημένος και εν μέρει επιβεβλημένος από το είδος που υπηρετεί το παιχνίδι. Δεν επιδιώκει να τρομοκρατήσει κανέναν αλλά καθοδηγεί επιμελώς μια μελαγχολική κατάδυση στις προσωπικές τραγωδίες που κρύβουν οι κάτοικοι της πόλης. Άλλωστε, οποιαδήποτε εξέλιξη λαμβάνει χώρα υπαγορεύεται αυστηρά από τον Boakes, πολύ σπάνια προκύπτει από όσα προηγήθηκαν άμεσα - ενδεικτική η λειτουργία του notebook που προσθέτει στις εκρεμμότητες της επόμενης ημέρας/ διαστήματος αυτά που ο Boakes θέλει να γίνουν, όχι αυτά που λογικά θα περιμένε κανείς να συμβούν με βάση τις ως τώρα ανακαλύψεις. Καθαρό "σύμπτωμα" story-driven adventure.

Προσωπικά νομίζω ότι η μητέρα πάσης φύσεως ταλαιπωρίας που ενδεχομένως υφίσταται ο παίκτης κατά τη διάρκεια του Lost Crown είναι η έλλειψη δυνατότητας skip των διαλόγων που συζητούσαμε παραπάνω. Λειτουργεί τόσο σωρευτικά (σε ενοχλεί να ακούς τα ίδια και τα ίδια σχόλια και να διαβάζεις τις ίδιες γραμμές διαλόγων και σταδιακά αισθάνεσαι κόπωση) όσο και εκφοβιστικά (διστάζεις να δοκιμάσεις πράγματα για να μη πέσεις πάνω στις επαναλαμβανόμενες ατάκες του πρωταγωνιστή).

Η κίνηση του Nigel δε μου φάνηκε νωθρή, ούτε η διαδικασία εξερεύνησης των οθονών του παιχνιδιού μια και υπάρχει το ξεκούραστο διπλό κλίκ που σε μεταφέρει αυτόματα στην επόμενη. Νομίζω, απλώς, ότι επειδή κανείς ακούει και βλέπει διαρκώς παρόμοια πράγματα τελικά του δημιουργείται η εντύπωση ότι προχωράει ελάχιστα και γι'αυτό φταίει ο πρωταγωνιστής που τεμπελιάζει ενώ δεν είναι έτσι.

No good deed goes unpunished

More
30 Απρ 2008 22:33 #19856 by heretic
Replied by heretic on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Ο Boakes πάλι ζωγράφισε. Το μόνο αρνητικό είναι, για μένα, αυτό που αναφέρατε με τους διαλόγους. Επιφυλάσσομαι μήπως υπάρχει περιορισμός από την wintermute, αλλιώς είναι κακός σχεδιασμός. Αλλά τα θετικά είναι τόσα πολλά που χάνεις το μυαλό σου. Φανταστείτε πως προχωράω το παιχνίδι τώρα, παράλληλα με την Πρωτομαγιά. Χθες πάλι, έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στην TV για ήθη και έθιμα στην Ιρλανδία και ανέφερε πολλές προχριστιανικές τελετές που επιζούν ως τις μέρες μας. Επίσης έχετε προσέξει κάτι άλλο; Τα παιχνίδια του είναι σχεδόν τουριστικοί οδηγοί. Θα ήταν ενδιαφέρον αν υπήρχαν τα σχετικά μέρη που αναφέρεται, σαν τόποι τουριστικού προορισμού. Δεν τα βλέπουν μερικά από τα σαΐνια μας, που τελειώνουν σχολές και παίρνουν 10 πτυχία IT για να χωθούνε καθηγητάκια στην μέση εκπαίδευση...

More
30 Απρ 2008 23:22 #19857 by istar
Replied by istar on topic The Lost Crown a ghost haunting story
'Εχουμε κάτι νεότερο για το πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

More
08 Ιουλ 2008 11:04 #20727 by Elessar
H Beacon μόλις μας ενημέρωσε ότι θα φέρει κανονικά το παιχνίδι στην Ελλάδα - μην ξεχνάμε ότι το LC τώρα βγαίνει στην Ευρώπη - στην τιμή των...κρατηθείτε...15?!

More
08 Ιουλ 2008 11:15 #20728 by odnorf
Replied by odnorf on topic The Lost Crown a ghost haunting story

heretic wrote: Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Ο Boakes πάλι ζωγράφισε. Το μόνο αρνητικό είναι, για μένα, αυτό που αναφέρατε με τους διαλόγους. Επιφυλάσσομαι μήπως υπάρχει περιορισμός από την wintermute, αλλιώς είναι κακός σχεδιασμός.

Δεν τίθεται θέμα περιορισμού της wintermute. Πρόκειται για τον σχεδιασμό του Boakes.

@Elessar

Εντυπωσιακό! Κρίμα που το έχω ήδη από Αμερική.

Ένα άλλο στοιχείο, όσο αφορά την έκδοση της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ότι θα περιλαμβάνει κάποια extra, όπως ένα making of κ.λπ. (το ξέρω αυτό από άτομο που βοήθησε στην παραγωγή αλλά ακόμα δεν είμαι 100% τι extra θα είναι) που τα είχαν κόψει από την αμερικάνικη.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
17 Ιουλ 2008 18:20 #20803 by Elessar
H Beacon μας ενημέρωσε πως το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στην τιμή, όπως έχουμε ήδη γράψει, των 15?.

More
09 Αυγ 2008 04:52 #20940 by GK
Replied by GK on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Μόλις το δοκίμασα και εγώ μιας και διάβασα πολύ καλά λόγια, αλλά να πω για ποιό λόγο έκανα quit στα 2 πρώτα λεπτά: ΠΟΛΥ άσχημα σχεδιασμένοι χαρακτήρες βρε παιδιά. :? Πολύ άσχημη κίνηση, διάλογος μόλις μπήκε μου χάλασε όλη την ατμόσφαιρα και καμία προσπάθεια για συγχρονισμό...

Ίσως κάποιος πει πως τα point &amp; click στηρίζονται στο σενάριο και όχι στα γραφικά, αλλά γιατί θυμάμαι τόσες καινοτομίες στα μέσα του 90 που και από σενάριο ΚΑΙ από γραφικά μας άφηναν με ανοιχτό το στόμα; Αν έριχναν τι μισή δουλειά στα γραφικά από όση ρίχνουν στα χωρίς λόγο ύπαρξης καινούρια fps (αυτά τα μπουμ μπουμ του σατανά που γυρνάς με ένα όπλο στο χέρι και δεν κάνεις άλλη δουλειά :lol: ), θα έβγαιναν διαμάντια...

Δε μπορώ να δικαιολογήσω παιχνίδι του 2008 με τόσο καλή αισθητική και τόσο απαράδεκτη υλοποίηση... Τι μπαλέτο γύρισμα είναι αυτό που κάνει ο τύπος για να γυρίσει 180 μοίρες; :lol: Μήπως έχω αρχίσει να γίνομαι περίεργος; :shock: :lol:

Αξίζει κάποιος να το τελειώσει για την ιστορία του; (είδα λίγο από την προηγούμενη σελίδα, αλλά πέτυχα κάποια spoilers και δεν τη διάβασα).

"It's a basic truth f the human condition that everybody lies... the only variable is about what"

More
09 Αυγ 2008 12:51 #20941 by check2fire
Replied by check2fire on topic The Lost Crown a ghost haunting story
Ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με αυτό το game και ειλικρινά το έχω λατρέψει. Παίζω γενικά games από τις αρχές του 80 και συνεχίζω να παίζω και τώρα εκτός από adventure και φανατικά rpg αλλά και πιο action game όπως fps. Έχω ασχοληθεί με αρκετά παιχνίδια του είδους τον τελευταίο καιρό και έχω τελειώσει τα περισσότερα όπως το jack keane,tunguska,runuway κτλ. Κανένα από αυτά δεν με τράβηξε ενώ όταν τα τελείωσα είχα την αίσθηση της μετριότητας η καλύτερα της επανάληψης. Όμως με το lost crown νομίζω ότι βρήκα ένα αριστούργημα. Ολα τα στοιχεία του με έχουν κάνει να κολλήσω να παίζω με τις ώρες από το επίτηδες νωχελικό του ρυθμό, από τις φοβερά σχεδιασμένες τοποθεσίες από την απίστευτη μουσική του και φυσικά από το στοιχείο έντασης και τρόμου που υπάρχουν διάχυτα στο παιχνίδι. Παγανισμός, ιστορικά στοιχεία σε κάθε γωνία του κόσμου του, κάτοικοι που ο καθένας τους δεν είναι ότι δείχνει και με ένα βαθύτερο μυστικό που έχουν καλά κρυμμένο. Στην αρχή το game όντος σε ξενίζει με το βαρύ του μότο αλλά αν δεν χαλαρώσεις και αφαιθεις στον κόσμο του νομίζω ότι θα έχεις χάσει μια ανεπανάληπτη gaming εμπειρία.

More
15 Ιουν 2009 21:10 #25036 by giovanna
Replied by giovanna on topic The Lost Crown- Χρώματα
Να ρωτήσω κάτι το παιγνίδι είναι ασπρόμαυρο, ή εγώ τα έχω χάσει :?

More
15 Ιουν 2009 21:15 #25037 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic The Lost Crown- Χρώματα
Mην ανησυχείς , Giovanna , δεν έχει πάθει βλάβη η οθόνη ή η κάρτα γραφικών σου, το παιχνίδι είναι όντως ασπρόμαυρο!

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
16 Ιουν 2009 01:08 #25040 by giovanna
Replied by giovanna on topic The Lost Crown- Χρώματα
@Emmanuel,

Θα γίνει κάποια στιγμή έγχρωμο ή όχι. Για να πω την αλήθεια μέσα στο ασπρόμαυρο έπαιρνα και κάποιες στιγμές με έγχρωμα λουλουδιά

More
16 Ιουν 2009 10:55 #25047 by crocark
Replied by crocark on topic The Lost Crown- Χρώματα
@ Giovanna

Βασικά η όλη αντίληψη τους είναι να αποδόσουν τα διάφορα περιβάλλοντα σε τόνους του γκρι για να δίνει το παιγνίδι την αίσθηση του παλιού, μελαγχολικού κλπ. Όντως χρώμα βλέπεις κατ' εξαίρεση σε κάποια λουλούδια, έντομα, φαναράκια και αν θυμάμαι καλά ποτέ τα αντικείμενα αυτά δεν είναι hotspots. Πρόκειται για artistique πινελιές.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ