Με το Charlotte's Dream βλέπουμε όνειρα να αποκτούν υπόσταση

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Με το Charlotte's Dream βλέπουμε όνειρα να αποκτούν υπόσταση

Κάποτε, ένα αγόρι δώδεκα ετών άρχισε να φτιάχνει το δικό του, το ολόδικό του adventure game για τον Commodore Amiga που τόσο τον ενθουσίαζε. Το εγχείρημα, όμως, ήταν σχεδόν ανέφικτο για ένα τόσο νέο φίλο του genre δίχως τη βοήθεια τρίτων και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις (άλλες εποχές, λιγότερα εργαλεία, περισσότεροι περιορισμοί). Και κάπως έτσι το όνειρο έμεινε καταχωνιασμένο σε ένα συρτάρι για χρόνια αρκετά. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα μια σπίθα γεννήθηκε στην καρδιά του Robert Guiscard, και σύντομα έγινε ολόκληρη φωτιά: θα ολοκληρώσει εκείνο το παιχνίδι, θα του δώσει εικόνα, ήχο και ζωή. Βρήκε τα αρχεία του, διέσωσε όσα μπορούσε, κι άρχισε να σχεδιάζει το παιχνίδι από την αρχή.

Το Charlotte’s Dream είναι ένα (σχεδόν) παραδοσιακό point 'n' click adventure, πιστό στη χρυσή εποχή του genre και παιχνίδια όπως το Monkey Island και Legend of Kyrandia. Είναι παράξενο, σουρεαλιστικό και γοητευτικό με ένα δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, σχεδόν πλάνο. Παρότι ο δημιουργός ξανασχεδίασε τα γραφικά όπου έκρινε απαραίτητο, επέλεξε να κρατήσει τη ρετρό εκείνη αίσθηση που είχαν 20 χρόνια πριν -την οποία βλέπουμε παντού στις μέρες μας, άλλωστε! Παρόλα αυτά, έχει αλλάξει τους μηχανισμούς του gameplay ενσωματώνοντας leveling system και XPs σε ένα κατά άλλα παραδοσιακό adventure gameplay γεμάτο γρίφους, αλλά και το χειρισμό του, ώστε να είναι συμβατό με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όσο για την ιστορία του; Σκοτεινή, θλιβερή, και διόλου παιδική. Η ομώνυμη ηρωίδα, ένα νεαρό κορίτσι που γλίτωσε ως εκ θαύματος από ένα τροχαίο ατύχημα, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το χαμό του αδερφού της και βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν επικίνδυνο και σουρεαλιστικό ονειρόκοσμο. Για να ξεφύγει από τη φυλακή της, πρέπει να αποδεχθεί το μοιραίο γεγονός και να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους της που κρύβουν αλήθειες που ίσως δεν είναι έτοιμη να δεχθεί. θα μπορούσε μια τέτοια αλήθεια να είναι πως ο αδερφός της είναι ακόμη ζωντανός;

Αν όλα αυτά σας ακούγονται ενδιαφέροντα, ή αν απλώς θέλετε να βοηθήσετε έναν άνθρωπο να εκπληρώσει το παιδικό adventuro-όνειρό του, μπορείτε να ενισχύσετε το Kickstarter campaign του.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια