Η κατάθλιψη και η απομόνωση κυριαρχούν στο Indygo

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Η κατάθλιψη και η απομόνωση κυριαρχούν στο Indygo

Ένας διάσημος ζωγράφος πάσχει από κατάθλιψη και οι συνεχείς ψυχολογικές μεταπτώσεις του τον οδηγούν τελικά στην απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια μέρα κλειδώθηκε στο εργαστήρι του και δεν ξαναβγήκε από εκείνο το δωμάτιο. Από τότε έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια. Δίπλα του στέκεται τόσο καιρό η κοπέλα του, η Άννα, η οποία τον βοηθά να επιβιώνει τη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής του. Ωστόσο, και οι δύο έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη και έχει φτάσει η ώρα να βρεθεί μια λύση.

Το Indygo είναι μια point 'n' click περιπέτεια με έμφαση στην ιστορία, η οποία διαδραμματίζεται σε ένα μόνο δωμάτιο, το εργαστήρι του ζωγράφου. Το παιχνίδι εξετάζει σημαντικά θέματα όπως η κατάθλιψη και η εθελούσια απομόνωση, ενώ αποσκοπεί να μας δείξει πώς είναι η ζωή για τους ανθρώπους που υποφέρουν από τέτοιου είδους παθήσεις. Κι όλα αυτά, μέσα από πλήθος γρίφων και καταχωρήσεων στο ημερολόγιο του ζωγράφου που μας πληροφορούν για την πνευματική και ψυχολογική κατάστασή του, μα και για τις σκέψεις του.

Τα ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά και η πρωτότυπη μουσική υπόκρουση προσδίδουν βάθος στην ιστορία, ενώ το δωμάτιο μεταβάλλεται ανάλογα με τη διάθεση του ήρωα. Τίποτα όμως δεν είναι προκαθορισμένο, καθώς υπάρχουν πολλαπλά endings που εξαρτώνται από πολλά, μικρά πράγματα που θα κάνουμε όσο παίζουμε. Ουσιαστικά, εμείς θα αποφασίσουμε πώς θα καταλήξει αυτή η ιστορία, απλώς ίσως να μην το κάνουμε πολύ συνειδητά.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια