Το Old City αφηγείται μια ιστορία γεμάτη επιλογές [ενημέρωση]

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, Συντάκτης Fallen Angel

Το Old City αφηγείται μια ιστορία γεμάτη επιλογές [ενημέρωση]

Ενημέρωση 30/10/2014 

Διαλυμένες εγκαταστάσεις, νεκροί άνθρωποι, ψόφια τρωκτικά, και η επιγραφή: "One small step for a man. Another useless corpse for mankind". Όλα δείχνουν τόσο θλιβερά. Και τότε ο αφηγητής φέρνει την ελπίδα για το αύριο, και την προειδοποίηση για το σήμερα. Απολαύστε το νέο trailer του παιχνιδιού.


Είδηση 02/05/2014

Η PostMod Softworks μάς λέει πως τα πράγματα είναι απλά: 1ον> Συλλέγουμε στοιχεία (πληροφόρηση) 2ον> Μετατρέπουμε τα στοιχεία σε γνωστικό σύστημα (ευφυΐα) 3ον> Αξιοποιούμε αυτό το σύστημα για να σκαρφιστούμε ιδέες (δημιουργικότητα). Η έλλειψη του 1ου ονομάζεται "άγνοια", του δεύτερου "βλακεία". Η έλλειψη του τρίτου ονομάζεται "φόβος". Τι μας προτείνουν; Να ρισκάρουμε, να ανακαλύψουμε κάτι, να κάνουμε λάθη.

Το Old City είναι ένα πρώτου προσώπου adventure που εστιάζει αποκλειστικά στην ιστορία και τις επιλογές που εμείς θα κάνουμε σε αυτήν· όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υποδυόμαστε έναν ερημίτη που μένει στους υπονόμους μιας παρηκμασμένης πόλης, κατάλοιπο ενός πολιτισμού που έχει χαθεί εδώ και καιρό. Εξερευνώντας τα περιβάλλοντα, προχωράμε στο παιχνίδι. Αρχικά, ο κόσμος στον οποίο μπορούμε να κινηθούμε δείχνει γραμμικός και οι τοποθεσίες περιορισμένες. Όσο προχωράμε, όμως, τόσο περισσότερα μονοπάτια θα ανοίγονται μπροστά μας. Το κάθε μονοπάτι θα μας αποκαλύψει ένα εντελώς διαφορετικό στοιχείο για τον κόσμο και την ιστορία του. Για την ακρίβεια, η ιστορία του παιχνιδιού ξετυλίγεται τόσο από τους συλλογισμούς του χαρακτήρα μας (οι οποίοι διαφέρουν πάντοτε αναλόγως πού βρισκόμαστε και ποιο μονοπάτι ακολουθήσαμε για να φτάσουμε εδώ) όσο και από το περιβάλλον γύρω μας.

Δεν υπάρχουν αντικείμενα να συλλέξουμε. Δεν υπάρχουν όπλα να χρησιμοποιήσουμε. Δεν υπάρχουν skill-trees και επιλογές εξειδίκευσης. Υπάρχει μόνο ο χαρακτήρας μας κι ο κόσμος γύρω του. Οι επιλογές που θα κάνουμε σχετίζονται μόνο με το μονοπάτι που θα αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε: θα μας περιγράφεται αναλυτικά το καθένα εντός παιχνιδιού, κι εμείς θα αποφασίζουμε ποιο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Αυτά που αφήνουμε πίσω μας χάνονται οριστικά, δεν μπορούμε να γυρίσουμε να δούμε τι υπάρχει κρυμμένο εκεί. Για να καταννοήσουμε, επομένως, τον κόσμο και την ιστορία της παλιάς αυτής πόλης, θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι ξανά και ξανά, ώστε να εξερευνήσουμε όλα τα πιθανά μονοπάτια και να ανακαλύψουμε όσα όσα έχουν να μας αποκαλύψουν το καθένα από αυτά.

Απολαύστε το χορταστικό trailer που ακολουθεί, κάντε λάθος, δείτε τα πρώτα 15' του gameplay, κι αν όλα αυτά σας άρεσαν, υποστηρίξτε το εγχείρημα στο Kickstarter campaign του.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια