Ενηλικίωση με προκλήσεις στο Rite from the Stars [ενημέρωση]

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, Συντάκτης Fallen Angel

Ενηλικίωση με προκλήσεις στο Rite from the Stars [ενημέρωση]

Ενημέρωση 29/08/2014

Καινούριο, ανανεωμένο trailer που υπόσχεται πολύ όμορφα πράγματα: ένα μυστηριώδες νησί προς εξερεύνηση κι ανακάλυψη, μαγικούς χαρακτήρες που περιμένουν να τους συναντήσουμε και να τους γνωρίσουμε, δύο playable χαρακτήρες, εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών κόσμων, αλλά και αρχαίους μυστικούς γρίφους. 
Ενημέρωση 11/08/2014

Στο Kickstarter campaign που ξεκίνησε η Risin' Goat μαθαίνουμε επιπλέον πληροφορίες, ενώ μπορείτε επί τη ευκαιρία να δείτε ορισμένες νέες εικόνες, αλλά και το καινούριο trailer του παιχνιδιού.


Είδηση 25/02/2014

Η ισπανική ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Risin' Goat (ναι, έχουν και κατσίκα στην ομάδα τους) αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο 3D point & click adventure, με εναλλακτικά endings, ελεύθερη επιλογή πορείας εντός παιχνιδιού, αλλά και achievements βάσει των επιδόσεών μας. Παρότι παρακολουθώντας το πρώτο trailer μείναμε με την αίσθηση πως πρόκειται για platform περισσότερο από κάθε τι άλλο, η υπόσχεση των δημιουργών πως "our current project is a classic point & click adventure game in a 3D environment with some fresh mechanics, it is too early to give many details" μας ικανοποιεί και μας ανοίγει την όρεξη προς το παρόν.

Το Rite from the Stars εξελίσσεται σε ένα παραδείσιο, μα κι επικίνδυνο, περιβάλλον: το μυστηριώδες νησί της Kaikala. Εκεί, τα αγόρια της φυλής Makoa πρέπει να περάσουν μια ξεχωριστή ιεροτελεστία, ώστε να ενηλικιωθούν.

Μόνο εύκολος δε θα είναι, όμως, ο δρόμος προς την ενηλικίωση για τον Kirm, το νεαρό ήρωά μας. Τα Άστρα τον έχουν επιλέξει για να διακριθεί μεταξύ των ομοίων του, για να γίνει θρύλος. Και γι' αυτό, ο δρόμος που έχει να διαβεί έως την ενηλικίωσή του δε θα είναι απλός ή συνηθισμένος. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κατακτήσει τρία μονοπάτια:

Το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ περνάει από τον Αρχαίο Ναό, ένα ναό που έχει σχεδιαστεί υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων, ώστε η αρχιτεκτονική του να ανταποκρίνεται σε αρχαίους πολιτισμούς από τη Νότια Αμερική έως και την Ανατολή.

Εδώ, θα δοκιμαστεί το μυαλό και το πνεύμα του Kirm, ο οποίος θα πρέπει να σκεφτεί λογικά και να κινηθεί έξυπνα για να αποφύγει τις παγίδες που υπάρχουν παντού κρυμμένες. Μεταξύ άλλων, ο Kirm θα πρέπει να μεταφέρει αντικείμενα από ένα σημείο του ναού σε κάποιο άλλο, ώστε να ξεπεράσει κάποια δυσκολία. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει inventory στο παιχνίδι, μπορεί να μεταφέρει ένα μόνο αντικείμενο κάθε φορά. Μην ανησυχείτε, όμως· οι δημιουργοί υπόσχονται να μην υπάρχει ούτε περιττό και ανούσιο πήγαινε-έλα, αλλά ούτε και pixel hunting.

Το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ θα προκαλέσει το ψυχικό σθένος του Kirm, ο οποίος θα πρέπει να μπει βαθιά στη ζούγκλα της Kaikala, να φτάσει στη Σπηλιά του Κτήνους, κι εκεί να συναντήσει το πεπρωμένο του. Δε θα είναι μόνος του σε αυτό το μονοπάτι, όμως. Στο πλάι του θα έχει το Power Animal ή αλλιώς το Totemic Animal. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που συναντάμε σε πολλούς τοτεμικούς πολιτισμούς.

Έτσι και στη φυλή των Makoa, ο κάθε ιθαγενής διατηρεί ένα βαθύ δεσμό με κάποιο ζώο του νησιού· είναι η αδερφή ψυχή του. Εμείς θα χειριζόμαστε ταυτόχρονα και τους δύο χαρακτήρες (με ένα κουμπί του ποντικιού για τον καθένα). Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί ο δεσμός μεταξύ τους είναι άρρηκτος, και ο θάνατος του ενός σημαίνει αυτόματα και το θάνατο του άλλου.

Το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ διασχίζει αχαρτογράφητες διαδρομές, γεμάτες... ψυχές. Ο Kirm θα εισέλθει στον κόσμο των Πνευμάτων όπου οι φυσικοί νόμοι και οι κανόνες της λογικής δεν έχουν πλέον ισχύ. Εδώ, όλα είναι μια διαστρεβλωμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας. Εδώ, έχουμε τη δύναμη να αλλοιώνουμε ολοκληρωτικά τον περιβάλλοντα χώρο· μπορούμε παραδείγματος χάριν πατώντας το σωστό κουμπί, να κάνουμε τους βράχους να μιλάνε και να τραγουδάνε.

Μα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί, και καλά κρυμμένοι. Ο Kirm πρέπει να αξιοποιήσει τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχει σε αυτόν τον τόπο για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο του νησιού, στον Κρατήρα του Ηφαιστείου, κι εκεί να αποζητήσει την Αποκάλυψη που κρύβουν τα ουράνια.

...κι έπειτα, η τελική δοκιμασία!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια