Ξαναγράφουμε την ιστορία του Μπουένος Άιρες στο Reversion [ενημέρωση]

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019, Συντάκτης Fallen Angel

Ξαναγράφουμε την ιστορία του Μπουένος Άιρες στο Reversion [ενημέρωση]

Ενημέρωση 09/03/2019

Τα indie adventures καμιά φορά αντιμετωπίζουν προβλήματα πολύ μεγαλύτερα απ' ό,τι θα περίμεναν και βγαίνουν εκτός προγράμματος. Καμιά φορά, αρκετά εκτός προγράμματος. Έτσι και η πανέμορφη point 'n'click περιπέτεια από την Αργεντινή Reversion, κόλλησε μετά τα πρώτα δύο επεισόδια που κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια και δεν είδαμε ποτέ το τρίτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας. Να όμως που τελικά το adventure θα ολοκληρωθεί και ο Christian θα μας αφηγηθεί πώς τελειώνει η μάχη του ενάντια στον αδίστακτο τύραννο. Απολαύστε τις πρώτες screenshots που κυκλοφόρησαν και ετοιμαστείτε να ξαναταξιδέψετε στα στενά του Μπουένος Άιρες. 


Είδηση 08/02/2014

Η αργεντίνικη 3f Interactive μάς μεταφέρει στο 2035, σε μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου, το Μπουένος Άιρες. Το σκηνικό, όμως, διόλου δε θυμίζει την όμορφη πόλη που γνωρίζουμε. Μια στρατιωτική οργάνωση έχει καταλάβει το Μπουένος Άιρες και ο κόσμος ζει υπό το φόβο των όπλων, των πράσινων στολών και των αρμάτων.

Εμείς υποδυόμαστε τον Christian, έναν άντρα που ξυπνά στο κρεββάτι ενός νοσοκομείου και δε θυμάται τίποτα. Ωστόσο, αυτός ο άντρας μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας· κρατά το κλειδί για να αλλάξει τα πάντα και να αναστρέψει το καταστροφικό γεγονός που συνέβη πριν από 20 χρόνια. Πώς, όμως, αφού δε θυμάται τίποτε; Θα πρέπει να τον οδηγήσουμε σε μια περιπέτεια αναζήτησης της ταυτότητας και των αναμνήσεών του, ώστε να ξαναγράψουμε τελικά την ιστορία της πόλης για να τη σώσουμε από την καταστροφή.

Το Reversion έχει αντλήσει έμπνευση από κλασσικούς τίτλους της Lucas Arts, της Sierra αλλά και της Pendulo Studios, ενώ απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των adventures της παλιάς σχολής. Είναι προφανώς point 'n' click, περιέχει μεγάλο αριθμό αντικειμένων προς αλληλεπίδραση σε κάθε σκηνή, και φυσικά είναι γεμάτο με έξυπνους και προκλητικούς γρίφους που υπόσχονται να μας συναρπάσουν. Μάλιστα, επειδή ορισμένοι είναι λίγο πιο απαιτητικοί, υπάρχει ενσωματωμένο hint system, ώστε να μην κολλήσουμε ποτέ παραπάνω από όσο εμείς θέλουμε.

Για να διατηρηθεί η αίσθηση του old-school-adventure, το παιχνίδι έχει αποδοθεί με παραδοσιακά 2D γραφικά. Οι χαρακτήρες και οι τοποθεσίες (ρεαλιστικές αναπαραστάσεις του Μπουένος Άιρες) είναι όλα σχεδιασμένα στο χέρι και ψηφιακά χρωματισμένα έπειτα, ώστε να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η ιστορία αυτού του πολλά υποσχόμενου adventure αναμενόταν αρχικά να ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δημιουργών. Ωστόσο, τελικά μάλλον φέτος θα δούμε το τρίτο και τελευταίο. Προς το παρόν, μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το πρώτο επεισόδιο ("The escape") και να αγοράσετε το δεύτερο ("The meeting"), για να ταξιδέψετε στον sci-fi κόσμο του Reversion και να θυμηθείτε τις παλιές, καλές ημέρες της χρυσής εποχής των adventures.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Εχω παίξει τα δυο πρώτα επεισόδια και περιμένω το τρίτο και τελευταίο μέρος. Ωραίο παιχνιδάκι αλλά σχετικά μικρό σε διάρκεια από όσο θυμάμαι.

Αγαπημένα

  • Εχω παίξει τα δυο πρώτα επεισόδια και περιμένω το τρίτο και τελευταίο μέρος. Ωραίο παιχνιδάκι αλλά σχετικά μικρό σε διάρκεια από όσο θυμάμαι.