Adventuro-εξελίξεις από τη Gamescom 2016

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016, Συντάκτης Fallen Angel

Adventuro-εξελίξεις από τη Gamescom 2016

Οι συντάκτες των Adventure Corner και Adventure-Treff βρισκονται στη Gamescom και μας στέλνουν ευχάριστα νέα και ενδιαφέρουσες εξελίξεις από τον adventuro-χώρο. Ας τα δούμε εδώ συγκεντρωτικά και στα Ελληνικά:

Inner World 2

O Robert δεν πέρασε πολύ καλά τα τελευταία τρία χρόνια, τα πέρασε πετρωμένος σαν άγαλμα μέσα στο δάσος. Η Laura δεν είχε καλύτερη τύχη μιας και τα πέρασε πίσω από τα σίδερα μιας φυλακής. Όλα, όμως, αλλάζουν τώρα προς το καλύτερο και οι δύο φίλοι (μαζί φυσικά με τον Hack) ξεκινούν τη νέα τους περιπέτεια: πρέπει να βρουν τον τελευταίο Μοναχό του Αέρα. Η Asposien είναι όπως πάντα πανέμορφη, ο μικρός ήρωας θα μπορεί τώρα να μαθαίνει μουσικά κομμάτια για να τα παίζουμε μετά, οι γρίφοι παραμένουν προκλητικοί και άφθονοι, ενώ η διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι (τουλάχιστον) ίση με τον προκάτοχό του διασφαλίζοντας έτσι πολλές, πολλές ώρες απολαυστικού gameplay.

Pathologic

Και το remake του Pathologic δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο προκειμένου να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο -αν και μάλλον πρόκειται για reboot του παιχνιδιού με το ίδιο όνομα, το ίδιο σκηνικό και παρόμοια ατμόσφαιρα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, στη συγκεκριμένη περιπέτεια τρόμου θα ζήσουμε σε πραγματικό χρόνο δώδεκα ημέρες σε μια μικρή πόλη που μαστίζει η πανώλη, θα χειριστούμε τρεις διαφορετικούς ήρωες αναζητώντας την προέλευση της νόσου, ενώ θα απολαύσουμε διαφορετικά endings μετά από περίπου 60 ώρες gameplay.

Bear With Me

Πολύ ευχάριστα νέα για όσους απόλαυσαν το πρώτο επεισόδιο του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Οι δημιουργοί δεσμεύτηκαν να κυκλοφορήσουν το δεύτερο επεισόδιο εντός φθινοπώρου, ενώ σκοπεύουν καθένα από τα επόμενα τέσσερα επεισόδια να κυκλοφορεί σε μέγιστη απόσταση τριών μηνών το ένα από το άλλο. Παρότι όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπήθηκαν στο πρώτο επεισόδιο θα διατηρηθούν, κάποια άλλα θα αλλάξουν βάσει του feedback που έδωσε ο κόσμος, παραδείγματος χάρη θα προστεθούν και γρίφοι που δε θα είναι inventory based.

Preston Sterling

Η Animation Arts εξέπληξε τους επισκέπτες της έκθεσης όταν ανακοίνωσε πως το Preston Sterling θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση για Η/Υ και μάλιστα αύριο κιόλας καθώς είναι παντελώς έτοιμο ήδη! Οι δημιουργοί σκοπεύουν να φτιάξουν πέντε παιχνίδια, αυτόνομα  και ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα και συνδεδεμένα από ένα κεντρικό άξονα, εάν οι πωλήσεις της πρώτης αυτής περιπέτειας πάνε καλά. Σε κάθε περίπτωση, οι ευτυχείς PC gamers θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια point 'n' click περιπέτεια γεμάτη γρίφους και κρυμμένα αντικείμενα. Η εταιρεία ανάπτυξης ανακοίνωσε, επίσης, πως εργάζεται στη μεταφορά του Secret Files 2 σε κινητά και ταμπλέτες. Μάλιστα σκοπεύουν να διορθώσουν και να εξομαλύνουν προβλήματα που είχαν εντοπίσει οι παίχτες σε ορισμένους γρίφους.


The Lion's Song

Οι Αυστριακοί που αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη περιπέτεια παρουσίασαν το δεύτερο επεισόδιο της ιστορίας τους, την οποία σκοπεύουν να παρουσιάσουν ολόκληρη μέσα από μία σειρά επεισοδίων που θα κυκλοφορούν ανά 2-3 μήνες. Στο πρώτο επεισόδιο υποδυόμασταν ένα μουσικοσυνθέτη και συνθέσαμε το δικό μας κομμάτι βάσει των αποφάσεών μας. Στο δεύτερο επεισόδιο θα υποδυθούμε ένα ζωγράφο και θα σχεδιάσουμε ένα έργο, ενώ θα συναντήσουμε και διάσημες προσωπικότητες από την Αυστρία, όπως o Sigmund Freud και ο Gustav Klimt. Η λογική στον πυρήνα του παιχνιδιού παραμένει ίδια: με τις αποφάσεις μας δημιουργούμε το ανάλογο έργο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως πλέον μπορούμε να κινούμαστε με point 'n' click

The Last Look

Με οπτική πρώτου προσώπου και WASD χειρισμό θα υποδεχθούμε την προσεχή εβδομάδα στο Early Access το πρώτο κεφάλαιο της τρομακτικής αυτής περιπέτειας. Ξεκινώντας από το demo που έχουμε ήδη παίξει, θα προχωρήσουμε αρκετά ακόμη την ιστορία, καθώς η εκτιμώμενη διάρκεια του κεφαλαίου είναι γύρω στις τρεις ώρες. Όλα ξεκινούν σε ένα ρημαγμένο μπάνιο για τη γλυκιά Αλίκη...

Syberia 3

Το ραντεβού μας για την 1η Δεκεμβρίου ισχύει και πλέον επιβεβαιώνεται και από τους συντάκτες που είχαν την τύχη να δουν ολοκληρωμένες εικόνες και αποσπάσματα του παιχνιδιού στην έκθεση στην Κολωνία. Η γραφιστική απόδοση είναι -όπως διαπιστώνουμε και από τις νέες εικόνες- εξαιρετική, με πολλές λεπτομέρειες και animations, αλλά και απόλυτα πιστή στο ύφος των πρώτων δύο περιπετειών της Kate. Αυτό που έχει αλλάξει και ενδέχεται να ενοχλήσει ορισμένους adventurers είναι ο χειρισμός, ο οποίος από παραδοσιακός point 'n' click άλλαξε σε WASD (ή χειριστήριο).

Event [0]

Η δουλειά που έκαναν οι δημιουργοί αυτά τα τρία τελευταία χρόνια είναι πλέον εμφανής σε όλους μας, καθώς η πρώτου προσώπου περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Event [0] επιδεικνύει περήφανα στην έκθεση τόσο τα υπέροχα 3D γραφικά της, όσο και το παλιομοδίτικο text-adventure στυλ της μέσα από τις σκηνές που επικοινωνούμε με την τεχνητή νοημοσύνη του ερημωμένου σκάφους. Ο συνδυασμός των δύο έχει ισορροπηθεί όμορφα και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει τους παίχτες. Πολύ σύντομα θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να απολαύσουμε την κλειστοφοβική αυτή διαστημική περιπέτεια, μιας και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Steam εντός Σεπτεμβρίου.

Unforseen Incidents

Το παραδοσιακό σε χειρισμό point 'n' click adventure (όλα γίνονται με ένα μόλις click), με τη μυστηριώδη ιστορία (ένας θανατηφόρος υιός απειλεί την ανθρωπότητα), τις χιουμοριστικές ατάκες (σε διαλόγους και πολλαπλές περιγραφές για καθένα από τα άπειρα αντικείμενα), και τα ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά (που ήδη δείχνουν υπέροχα κι ας μην έχουν ολοκληρωθεί) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης. Οι εντυπώσεις τους; Άριστες, όπως διαφαίνονταν εξ αρχής, άλλωστε! Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν πως το gameplay είναι κατάλληλο για αρχάριους στο genre, ενώ στοχεύει ξεκάθαρα σε έμπειρους παίχτες και προσφέρει τη δυνατότητα να λύνουν πολλαπλούς γρίφους ταυτόχρονα. Το ending θα είναι το ίδιο για όλους, αλλά οι διάλογοι και ορισμένα επιμέρους στοιχεία στα παιχνίδι θα μεταβάλλονται ανάλογα με τις πράξεις και τις αποφάσεις του κάθε παίχτη. Υπομονή έως την άνοιξη του 2017 για να δούμε τι θα κάνει ο καθένας μας...

Carpe Lucem - Seize the Light

Πρόκειται για puzzle/adventure που παίζεται μόνο σε VR (άρα μάλλον απευθύνεται σε λίγους προς το παρόν στη χώρα μας). Οι γρίφοι του είναι περιβαλλοντικοί και αξιοποιούν υπέροχα τις τρεις διαστάσεις του κόσμου του παιχνιδιού, ενώ ως επί το πλείστον απαιτούν να κατευθύνουμε σωστά μια ακτίνα φωτός προς το κέντρο τριών μηχανικών λουλουδιών. Σύντομα θα κυκλοφορήσει για το Oculus, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για το Vive.


Τέλος, μην ξεχάσετε να απολαύσετε τα υπέροχα βίντεο επικείμενων περιπετειών, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν:

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια